Her får du en dejlig cremet guacamole, som kan anvendes til dip. Denne guacamole er nem at lave og du kan variere krydderierne efter smag. Vi tilsætter lidt koriander og chili til den originale opskrift, men dette kan udelades, hvis der ønskes en guacamole med mere smag af avocado. Den originale opskrift ses på billedet. Der findes mange udgaver af guacamolen, både med almindelig løg, hvidløg, og forskellige krydderier. Prøv dig frem til den udgave du bedst kan lide.
Prøv også grøntsagsdip
Gå til
Guacamole – avocado creme
Guacamole kaldes også for avocado creme. Det er en dip der stammer fra Mexico, hvor det egentlig bare er moden avocado der bliver tilsat forskellige krydderier og grøntsager. Den oprindelige klassiske guacamole består af følgende: moset avocado, chili, lokale krydderier, løg og tomat. De udgaver der ses her i Europa er udviklet så de passer bedre i vores smag. De nyeste udgaver, som dem Min Madopskrift laver indeholder hvidløg, limesaft, koriander og chili.
Opskrift med noter
Guacamole med hvidløg
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 stk. avocado (modne)
- 1 stk. tomat (moden og uden skal)
- ½ stk. lime (eller ½ friskpresset citron)
- ¼ stk. chili (rød)
- ½ dl cremefraiche (skyr eller yoghurt naturel)
- 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- ½ stk. skalotteløg
- ½ tsk. spidskommen (stødt)
- ½ tsk. gourmet salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
Sådan gør du
- Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Tag kødet ud med en spiseske og kom det i en skål.
- Smid skallen ud.
- Skær skallen af tomat og fjerne kerner. Hak tomat groft og kom det i skålen.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Mos frugtkødet fra tomat og avocado med en gaffel og bland resten af ingredienserne i.
- Rør, mos godt til og smag til med salt og peber.
- Hvis der ønskes en mere cremet guacamole som på billedet, kommes det hele i en blender og blendes ca. et ½ minut.
- Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag den til inden servering. Serveres som dip til chip, nachos, rugbrødschips og tynde skiver brød.
Noter
- Opbevar guacamolen i en skål eller plastikbeholder med låg i køleskabet.
- Kom lidt friskpresset citron- eller limesaft ovenpå, så misfarves overflade ikke.
- Når guacamolen serveres, fjernes og hældes citronsaft ud og guacamolen omrøres.
- Nu har du en guacamole som ser frisk og nylavet ud
- Holdbarheden er ca. 3 dage i køleskabet og ikke længere. Bemærk: dette gælder ikke guacamole, som har været på bordet. Den skal kasseres.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 stk. avocado (modne)
- 1 stk. tomat (moden og uden skal)
- ½ stk. lime (eller ½ friskpresset citron)
- ¼ stk. chili (rød)
- ½ dl cremefraiche (skyr eller yoghurt naturel)
- 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- ½ stk. skalotteløg
- ½ tsk. spidskommen (stødt)
- ½ tsk. gourmet salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Tag kødet ud med en spiseske og kom det i en skål.
- Smid skallen ud.
- Skær skallen af tomat og fjerne kerner. Hak tomat groft og kom det i skålen.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Mos frugtkødet fra tomat og avocado med en gaffel og bland resten af ingredienserne i.
- Rør, mos godt til og smag til med salt og peber.
- Hvis der ønskes en mere cremet guacamole som på billedet, kommes det hele i en blender og blendes ca. et ½ minut.
- Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag den til inden servering. Serveres som dip til chip, nachos, rugbrødschips og tynde skiver brød.
📖Variation
Der er mange måder, at variere guacamolen på og herunder får du vores forslag.
Chili – Der kan tilsættes cayennepeber i stedet for chili, hvis der ønskes tørret krydderier
Sød – Hvis man ønsker at søde sin guacamole, kan der tilsættes lidt honning
Børnevenlig – I den børnevenlige udgave er der ikke tilsat løg og chili
Uden mælk – Mælkeprodukter i denne opskrift er unødvendige og kan erstattes af f.eks. produkter laver af planter.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er de bedste råd, til at holde guacamolen frisk og grøn LÆNGE:
- Opbevar guacamolen i en skål eller plastikbeholder med låg i køleskabet.
- Kom lidt friskpresset citron- eller limesaft ovenpå, så misfarves overfladen ikke.
- Når guacamolen serveres, fjernes og hældes citronsaft ud og guacamolen omrøres.
- Nu har du en guacamole som ser frisk og nylavet ud
- Holdbarheden er ca. 3 dage i køleskabet og ikke længere. Bemærk: dette gælder ikke guacamole, som har været på bordet. Den skal kasseres.
Hvidløg – Bruges ikke i den originale opskrift og kan udelades
Skyr og yoghurt – Bruges ikke i den originale opskrift og kan udelades
❓ FAQ
Ja sagtens, du skal blot komme lidt citronsaft i en frysepose inden guacamolen fryses ned, derved undgår du, at den bliver brun og misfarvet. Der må ikke være luft omkring, da det er ilten som misfarver frugtkødet.
Det er ilten i luften som går i forbindelse med frugtkødet. Den samme proces ses og sker ved æbler. Du skal altså for at undgå misfarvning, pakke guacamolen ind i f.eks. husholdningsfilm eller indkapsle den i citronsaft.
Ja, kom lidt friskpresset citron- eller limesaft ovenpå, så misfarves overfladen ikke. Alternativt pak den ind i husholdningsfilm.
Ja, mælkeprodukter i guacamole er unødvendige og kan erstattes af f.eks. produkter laver af planter.
Kommentarer
Ingen kommentarer