Tzatziki har de fleste turister fået tilbudt på restaurant i Grækenland. Det er lækkert tilbehør til f.eks. lammekød eller retter fra grill og er uundværligt i det græske køkken. Tzatziki med hvidløg, er vel nok nærmere en slags dip der hovedsagelig består af agurk end en egentlig dip sauce. Der findes utallige varianter af Tzatziki og måder at presse vandet ud.
Gå til
Græsk yoghurt
De fleste Tzatziki saucer består af meget yoghurt og lidt agurk så det bliver en dip. Vores opskrift på tzatziki sauce består af meget agurk og lidt yoghurt og vi putter lidt mindre hvidløg i tzatzikien end i original opskriften, så den ikke smager så kraftige af hvidløg. Derved får vi en mere fast Tzatziki sauce som ikke flyder ud på tallerkenen. Yderligere får vi den fordel, at det er muligt at snakke med andre, uden at lugte voldsomt af hvidløg, det er jo også værd at tage med.
Sådan presser du vandet ud af agurken
Efter du har skåret din agurk i tynde skiver, vil agurken miste en del af vandet af sig selv. Derefter kan du med begge hænder presse endnu mere vand ud, så du til sidst har skiver der ikke indeholder så meget vand mere. Det er disse agurkeskiver, du kan lave den dejligste cremede Tzatziki med. Hvis du ikke får vandet ud af agurkeskiverne, vil du få en vandet Tzatziki der skiller af, og ser forkert ud.
Undgå salt
Pas på med at benytte metoden med at lægge agurken i salt, da slutresultatet kan blive meget saltet. Du kan også lægge agurkeskiver i et viskestykke, og så vride vandet ud af dem ved, at rulle viskestykket sammen og dreje begge ender af viskestykket modsat hinanden med hænderne.
Opskrift med noter
Tzatziki med hvidløg
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 dl Græsk yoghurt
- 1 stk. Agurk (ca. 150 gram)
- 2 fed hvidløg (pressede )
- 1 tsk. Olivenolie
- 1 tsk. Honning (kan udelades)
- 1 knivspids Salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl agurken. Riv eller skær agurken i så tynde skiver som muligt. Derefter klemmes med hånden, så meget vand ud som muligt. Læg skiverne t en skål.
- Pil og pres hvidløg. Hvidløg røres i den græske yoghurt.
- Tilsæt den drænede agurk til yoghurten og smag den til med salt og friskkværnet peber. Til sidst smages til med honning, hvis man ønsker, at fjerne den lidt bitre smag fra hvidløg.
- Tzatzikien kommes på køl indtil den skal serveres. Kom den i en bøtte med låg, da Tzatziki afgiver meget smag til de andre varer i køleskabet.
Noter
- Smagen i Tzatzikien bliver kraftigere, hvis den får lov at trække mindst et par timer i køleskabet før den spises.
- Honning fjerner den bitre smag.
- Ønsker du, at tzatzikien bliver mere cremet, tilsætter du blot mere græsk yoghurt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Arbejdstid er ca. 5 minutter. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Tzatziki:
- 1½ dl Græsk yoghurt
- 1 stk. Agurk (ca. 150 gram)
- 2 fed hvidløg (pressede )
- 1 tsk. Olivenolie
- 1 tsk. Honning (kan udelades)
- 1 knivspids Salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl agurken. Riv eller skær agurken i så tynde skiver som muligt. Derefter klemmes med hånden, så meget vand ud som muligt. Læg skiverne t en skål.
- Pil og pres hvidløg. Hvidløg røres i den græske yoghurt.
- Tilsæt den drænede agurk til yoghurten og smag den til med salt og friskkværnet peber. Til sidst smages til med honning, hvis man ønsker, at fjerne den lidt bitre smag fra hvidløg.
- Tzatzikien kommes på køl indtil den skal serveres. Kom den i en bøtte med låg, da Tzatziki afgiver meget smag til de andre varer i køleskabet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Smagen i Tzatzikien bliver kraftigere, hvis den får lov at trække mindst et par timer i køleskabet før den spises.
- Honning fjerner den bitre smag.
- Ønsker du, at tzatzikien bliver mere cremet, tilsætter du blot mere græsk yoghurt.
❓ FAQ
Man dypper brød i Tzatziki eller kommer Tzatzikien ovenpå brødet.
Skær agurken i skiver og læg dem i et rent viskestykke. Derefter drejes eller vrides viskestykket, indtil der ikke kommer mere vand.
2 dage i en tæt beholder. Bemærk, at Tzatzikien vil skille af, hvis der er meget vand i agurk. Den kan evt. røres op igen, med lidt frisk yoghurt og hvidløg.
Kommentarer
Ingen kommentarer