Indbagte rejer
Giver en stor portion indbagte rejer
Af Min Madopskrift
De sprøde indbagte rejer er meget populære på asiatiske restauranter. Du kan bruge både mørdej eller filodej til indbagte rejer. Forskellen er at du får en tyndere dej hvis du bruger filodej. Lav en sursød sauce til, eller server retten som den er.
Ingredienser indbagte rejer
- 300 gram rejer
- 100 gram mozzarellaost
- 4 spsk. Sød chilisauce
- 3 plader butterdej
- Salt og peber
- 1 æg
- Olie
Fremgangsmåde
- Kom rejer, ost og sød chilisauce i en skål og bland det forsigtigt sammen.
- Krydr med salt og peber.
- Sæt i køleskab.
- Rul butterdej ud i tynde plader.
- Med en kniv eller klejnesporer skæres dej ud i firkanter på ca. 6 – 8 cm.
- Tag en ske og kom nu fyld på midten og mindst 1 reje i hver.
- Pisk æg og pensl rundt om fyld.
- Tag fat i en af de fire kanter og fold den over så du får en trekant.
- Pres dejen sammen evt. med en gaffel.
- Kom olie i en gryde eller brug en frituregryde.
- Når olien begynder at ryge svagt er den klar.
- Hold temperaturen ved at fritere max tre stykker af gangen.
- Når de er gyldne er de indbagte rejer færdige.
- Læg dem på et stykke fedtsugende papir eller anden underlag.
- Spises straks eller gemmes.
- Gives så et kort tur i ovnen eller friteres kort igen lige inden servering.
Prøv også indbagte løgringe
Tips
Du kan lave dejen selv
Du kan nøjes med at komme rejer i dejen
Skriv en kommentar