Du kan bruge både fersk og frossen laks til opskriften laks i ovn, og du får både tilbehør og tid, så du kun skal koncentrere dig om maden. Det er en opskrift vi anbefaler og ofte laver selv. Vi krydrer laks med sesamfrø, chili, friskkværnet peber og salt. Hertil serverer vi bagte tomater der er krydret med oregano og basilikum, nye kogte kartofler og dressing.
Prøv også Laks i butterdej frakke
Gå til
Spinatsauce
Du kan også lave en spinatsauce som her i dette link, hvor vi også erstatter kartofler med fettuccine. Vi har lavet en dressing til at dyppe de nye kartofler ned i, men du kan også lave lidt smør sauce i stedet for dressingen.
Tid og 6 tips om optøning af laks
- Beregn ca. 25 minutter i ovnen til laksestykker.
- Pas på med at give laks for meget varme og for lang tid i ovnen, da laksen nemt bliver tør og kedelig.
- Du kan lave frossen laks i ovn ved, at du tør laks op inden den tilberedes.
- Hvis du bruger frossen laks, skal du komme dem ind i køleskabet dagen før du skal bruge dem, så de kan tø langsomt op.
- Du kan også lægge de frosne laks på en tallerken og tø dem op ved stuetemperatur.
- Beregn ca. 2 timer til optøning, hvis det er stykker af ca. 200 g.
- Hvis det er sommer skal de tø op under tildækning, så der ikke kommer fluer og lign. og fordærver maden. Allerbedst er optøning i køleskabet om sommeren pga. af fluer og lign.
📋 Opskrift med noter
Laks i ovn
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
Dressing
Ovntomater
- 600 g cherrytomater
- 1 spsk. sukker (gerne brun farin)
- 1 spsk. oregano (tørret)
- 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
Tilbehør til ovnbagte tomater
- 400 g mozzarella
Sådan gør du
- Hvis du bruger frossen laks, skal de tø op i køleskabet. Sæt dem ind dagen før de skal bruges eller nogle timer før.
- Tomater skylles og skæres midt over og lægges på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
- Kom et par dråber olivenolie over og drys med oregano og sukker.
- Sæt det i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time
- De nye kartofler koges møre i lidt letsaltet vand. Bruger du gamle kartofler, kan du enten lave ovnkartofler af de rå kartofler. Eller du kan koge kartoflerne og køles dem ned i køleskabet og derefter brase dem på en stegepande i lidt smør.
- Tag en lille skål. Bland 5 korns peberblanding og salt, og hvad du ellers kan lide. F.eks. lidt finthakket chili.
- Skær laks ud i passende stykker og vend skindsiden ned. Smør oversiden ind i honning med en bagepensel.
- Vend laks i krydderier og pres undersiden og sidder godt ned i krydderierne, så de sidder fast i honningen. Dryp lidt olie over laksen.
- Forvarm ovnen på 200 grader, laksen lægges i et ildfast fad, og skal blive i ovnen i ca. 25 – 30 min.
- Derefter laves dressingen og tilbehøret.
- Cremefraiche, hakket dild, (eller purløg), hvidløg og lidt mayonnaise røres sammen og smages til med salt, peber og citronsaft.
- Mozzarella skæres i tynde skiver og anrettes på en tallerken sammen med de bagte tomater.
- Hak basilikummen og timian og bland det sammen med lidt citronsaft, salt og peber i de nye kogte kartofler.
- Server straks og tilbyd dressingen til de nye kartofler.
Noter
- Ørred eller makrel kan erstatte laks
- Det er en rigtig sommer opskrift, da vi bruger nye kartofler. Serverer du denne menu om vinteren, anbefaler vi at servere ovn kartofler eller pasta til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 1 time. Samlet tid ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g laks (fersk eller frossen)
- 2 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber (5 korns peberblanding)
Dressing
- 500 g cremefraiche 38 %
- 2 bundt dild (eller purløg)
- 1 dl mayonnaise
- 1 stk. citron (økologisk )
- 1 fed hvidløg (presset)
Ovntomater
- 600 g cherrytomater
- 1 spsk. sukker (gerne brun farin)
- 1 spsk. oregano (tørret)
- 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
Tilbehør til ovnbagte tomater
- 400 g mozzarella
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hvis du bruger frossen laks, skal de tø op i køleskabet. Sæt dem ind dagen før de skal bruges eller nogle timer før.
- Tomater skylles og skæres midt over og lægges på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
- Kom et par dråber olivenolie over og drys med oregano og sukker.
- Sæt det i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time
- De nye kartofler koges møre i lidt letsaltet vand. Bruger du gamle kartofler, kan du enten lave ovnkartofler af de rå kartofler. Eller du kan koge kartoflerne og køles dem ned i køleskabet og derefter brase dem på en stegepande i lidt smør.
- Tag en lille skål. Bland 5 korns peberblanding og salt, og hvad du ellers kan lide. F.eks. lidt finthakket chili.
- Skær evt. laks ud i passende stykker og vend skindsiden ned. Smør oversiden ind i honning med en bagepensel.
- Vend laks i krydderier og pres undersiden og sidder godt ned i krydderierne, så de sidder fast i honningen. Dryp lidt olie over laksen.
- Forvarm ovnen på 200 grader, laksen lægges i et ildfast fad, og skal blive i ovnen i ca. 25 – 30 min.
- Derefter laves dressingen og tilbehøret.
- Cremefraiche, hakket dild, (eller purløg), hvidløg og lidt mayonnaise røres sammen og smages til med salt, peber og citronsaft.
- Mozzarella skæres i tynde skiver og anrettes på en tallerken sammen med de bagte tomater.
- Hak basilikummen og timian og bland det sammen med lidt citronsaft, salt og peber i de nye kogte kartofler.
- Server straks og tilbyd dressingen til de nye kartofler.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Ørred eller makrel kan erstatte laks
- Det er en rigtig sommer opskrift, da vi bruger nye kartofler. Serverer du denne menu om vinteren, anbefaler vi at servere ovn kartofler eller pasta til.
❓ FAQ
De bliver tørre og seje.
Kommentarer
Ingen kommentarer