• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

    Laks i ovn

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 måned siden

    Laks i ovn på bord

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total8
    • 5
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Du kan bruge både fersk og frossen laks til opskriften laks i ovn, og du får både tilbehør og tid, så du kun skal koncentrere dig om maden. Det er en opskrift vi anbefaler og ofte laver selv. Vi krydrer laks med sesamfrø, chili, friskkværnet peber og salt. Hertil serverer vi bagte tomater der er krydret med oregano og basilikum, nye kogte kartofler og dressing.

    Prøv også Laks i butterdej frakke

    Gå til
    • Spinatsauce
    • Tid og 6 tips om optøning af laks
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Spinatsauce

    Du kan også lave en spinatsauce som her i dette link, hvor vi også erstatter kartofler med fettuccine. Vi har lavet en dressing til at dyppe de nye kartofler ned i, men du kan også lave lidt smør sauce i stedet for dressingen.

    Tid og 6 tips om optøning af laks

    • Beregn ca. 25 minutter i ovnen til laksestykker.
    • Pas på med at give laks for meget varme og for lang tid i ovnen, da laksen nemt bliver tør og kedelig.
    • Du kan lave frossen laks i ovn ved, at du tør laks op inden den tilberedes.
    • Hvis du bruger frossen laks, skal du komme dem ind i køleskabet dagen før du skal bruge dem, så de kan tø langsomt op.
    • Du kan også lægge de frosne laks på en tallerken og tø dem op ved stuetemperatur.
    • Beregn ca. 2 timer til optøning, hvis det er stykker af ca. 200 g.
    • Hvis det er sommer skal de tø op under tildækning, så der ikke kommer fluer og lign. og fordærver maden. Allerbedst er optøning i køleskabet om sommeren pga. af fluer og lign.

    📋 Opskrift

    Laks i ovn på bord

    Laks i ovn

    Opskrift på krydret laks i ovn. Vi krydrer blandt andet laks med sesamfrø.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 1 t
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    Ret Fisk og skaldyr
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 63 %

    Ingredienser
      

    • 800 g laks (fersk eller frossen)
    • 2 spsk. honning
    • 1 tsk. salt
    • 1 tsk. friskkværnet peber (5 korns peberblanding)

    Dressing

    • 500 g cremefraiche 38 %
    • 2 bundt dild (eller purløg)
    • 1 dl mayonnaise
    • 1 stk. citron (økologisk )
    • 1 fed hvidløg (presset)

    Ovntomater

    • 600 g cherrytomater
    • 1 spsk. sukker (gerne brun farin)
    • 1 spsk. oregano (tørret)
    • 1 spsk. olivenolie

    Tilbehør

    • 1 kg. kartofler (små nye)
    • 1 håndfuld basilikum
    • 1 håndfuld timian (frisk)
    • ¼ stk. citron
    • 1 tsk. flagesalt

    Tilbehør til ovnbagte tomater

    • 400 g mozzarella

    Sådan gør du
     

    • Hvis du bruger frossen laks, skal de tø op i køleskabet. Sæt dem ind dagen før de skal bruges eller nogle timer før.
    • Tomater skylles og skæres midt over og lægges på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
    • Kom et par dråber olivenolie over og drys med oregano og sukker.
    • Sæt det i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time
    • De nye kartofler koges møre i lidt letsaltet vand. Bruger du gamle kartofler, kan du enten lave ovnkartofler af de rå kartofler. Eller du kan koge kartoflerne og køles dem ned i køleskabet og derefter brase dem på en stegepande i lidt smør.
    • Tag en lille skål. Bland 5 korns peberblanding og salt, og hvad du ellers kan lide. F.eks. lidt finthakket chili.
    • Skær laks ud i passende stykker og vend skindsiden ned. Smør oversiden ind i honning med en bagepensel.
    • Vend laks i krydderier og pres undersiden og sidder godt ned i krydderierne, så de sidder fast i honningen. Dryp lidt olie over laksen.
    • Forvarm ovnen på 200 grader, laksen lægges i et ildfast fad, og skal blive i ovnen i ca. 25 – 30 min.
    • Derefter laves dressingen og tilbehøret.
    • Cremefraiche, hakket dild, (eller purløg), hvidløg og lidt mayonnaise røres sammen og smages til med salt, peber og citronsaft.
    • Mozzarella skæres i tynde skiver og anrettes på en tallerken sammen med de bagte tomater.
    • Hak basilikummen og timian og bland det sammen med lidt citronsaft, salt og peber i de nye kogte kartofler.
    • Server straks og tilbyd dressingen til de nye kartofler.

    Noter

    Tips til Laks i ovn
    • Ørred eller makrel kan erstatte laks
    • Det er en rigtig sommer opskrift, da vi bruger nye kartofler. Serverer du denne menu om vinteren, anbefaler vi at servere ovn kartofler eller pasta til.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1258kcal (63%) | Kulhydrater: 73g (24%) | Protein: 69g (138%) | Fedt: 78g (120%) | Mættet fedt: 31g (194%) | Flerumættet fedt: 16g | Enkelumættet fedt: 23g | Trans fedt: 1g | Fiber: 8g (33%) | Sukker: 23g (26%) | Vitamin A: 2524IU (50%) | Vitamin C: 97mg (118%) | Vitamin D: 35µg (233%) | Vitamin E: 6mg (40%) | Vitamin K: 67µg (64%) | Calcium: 737mg (74%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 86µg (22%) | Jern: 6mg (33%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 148mg (37%) | Fosfor: 976mg (98%)
    Keyword Kryddret laks i ovn.
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 1 time. Samlet tid ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 800 g laks (fersk eller frossen)
    • 2 spsk. honning
    • 1 tsk. salt
    • 1 tsk. friskkværnet peber (5 korns peberblanding)

    Dressing

    • 500 g cremefraiche 38 %
    • 2 bundt dild (eller purløg)
    • 1 dl mayonnaise
    • 1 stk. citron (økologisk )
    • 1 fed hvidløg (presset)

    Ovntomater

    • 600 g cherrytomater
    • 1 spsk. sukker (gerne brun farin)
    • 1 spsk. oregano (tørret)
    • 1 spsk. olivenolie

    Tilbehør

    • 1 kg. kartofler (små nye)
    • 1 håndfuld basilikum
    • 1 håndfuld timian (frisk)
    • ¼ stk. citron
    • 1 tsk. flagesalt

    Tilbehør til ovnbagte tomater

    • 400 g mozzarella

    🔪 Sådan gør du

    1. Hvis du bruger frossen laks, skal de tø op i køleskabet. Sæt dem ind dagen før de skal bruges eller nogle timer før.
    2. Tomater skylles og skæres midt over og lægges på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
    3. Kom et par dråber olivenolie over og drys med oregano og sukker.
    4. Sæt det i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time
    5. De nye kartofler koges møre i lidt letsaltet vand. Bruger du gamle kartofler, kan du enten lave ovnkartofler af de rå kartofler. Eller du kan koge kartoflerne og køles dem ned i køleskabet og derefter brase dem på en stegepande i lidt smør.
    6. Tag en lille skål. Bland 5 korns peberblanding og salt, og hvad du ellers kan lide. F.eks. lidt finthakket chili.
    7. Skær evt. laks ud i passende stykker og vend skindsiden ned. Smør oversiden ind i honning med en bagepensel.
    8. Vend laks i krydderier og pres undersiden og sidder godt ned i krydderierne, så de sidder fast i honningen. Dryp lidt olie over laksen.
    9. Forvarm ovnen på 200 grader, laksen lægges i et ildfast fad, og skal blive i ovnen i ca. 25 – 30 min.
    10. Derefter laves dressingen og tilbehøret.
    11. Cremefraiche, hakket dild, (eller purløg),  hvidløg og lidt mayonnaise røres sammen og smages til med salt, peber og citronsaft.
    12. Mozzarella skæres i tynde skiver og anrettes på en tallerken sammen med de bagte tomater.
    13. Hak basilikummen og timian og bland det sammen med lidt citronsaft, salt og peber i de nye kogte kartofler.
    14. Server straks og tilbyd dressingen til de nye kartofler.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Ørred eller makrel kan erstatte laks
    • Det er en rigtig sommer opskrift, da vi bruger nye kartofler. Serverer du denne menu om vinteren, anbefaler vi at servere ovn kartofler eller pasta til.

    ❓ FAQ

    Hvordan skal laksestykker optøs ?

  • Hvis det er sommer skal de tø op under tildækning, så der ikke kommer fluer og lign. og fordærver maden. Allerbedst er optøning i køleskabet om sommeren pga. af fluer og lign.
  • Hvor lang tid skal rå laksestykker have i ovnen ?

  • Beregn ca. 25 minutter i ovnen til laksestykker.
  • Hvad sker der hvis laks bliver for lang tid i ovnen ?

    De bliver tørre og seje.

    Hvordan tør man bedst frossen laks op ?

  • Hvis du bruger frossen laks, skal du komme dem ind i køleskabet dagen før du skal bruge dem, så de kan tø langsomt op i køleskabet. Derved bevares saftigheden i laks.
  • Del meget gerne
    • Total8
    • 5
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hjemmelavet knækbrød
    Hamburgerryg med fettuccine og spinat »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr Tags: basilikum, citron, dild, honning, hvidløg, kartofler, laks, Mozzarella, sesamfrø, timian, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind