Hvis du kan lide friske skaldyr og fisk fra havet, er denne ret lige noget for dig. Ingredienserne er skaldyr, frisk fisk der er blandet med friske grøntsager. Det er en herlig menu, som kan laves hele året. En kold hvidvin fra f.eks. Alsace er perfekt tilbehør.
Skaldyr gratineret fiskegratin med frisk fisk
Opskrift med noter
Skaldyr gratineret fiskegratin
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser skaldyr gratineret fiskegratin
- 700 gram rødspættefilet (frisk, eller andre fladfisk, torsk eller sej)
- 3 dl. fiskebouillon (god)
- 2 dl. hvidvin
- 2 spsk. sukker
- 1 håndfuld dild (frisk finhakket )
- ½ stk. fennikel
Sauce
- 250 gram rejer (pillede )
- 3 dl bouillon (væske fra fisken)
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. mel
- 1 stk. æggeblomme
- 100 gram muslinger på dåse (Skal skyldes grundigt, eller lægges i vand i nogle minutter, ellers bliver saucen for salt. Smag på dem inden de kommes i retten.)
- 150 gram champignons (halverede friske )
- tsk. Salt og peber
- 150 gram mozzarella ost
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Tag de friske fiskefileter og kom dem i et ildfast fad. Kom nu fiskebouillon, sukker og vin op i en saucegryde og kog blandingen forsigtigt op.
- Hæld det over fisken. Krydr med salt og peber og drys dild og fintrevet fennikel over fisken og dæk det ildfaste fad med folie eller låg. Kom det i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil fisken er hvid og gennemstegt.
- Hæld al væden fra det ildfaste fad op i en saucegryde. Kog den forsigtigt op og tilsæt nu fløden. Lav en meljævning og jævn saucen. Tag gryden af varmen.
- Kom nu smørret og æggeblommen i mens der røres rundt.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt nu rejer, de skyllede muslinger og champignons.
- Hæld nu blandingen tilbage over fisken og drys osten hen over og stil det ind i ovnen igen og gratiner fisken i ca. 10 – 15 minutter eller indtil osten er smeltet.
Tilbehør
- Kog kartoflerne
- Server med brød, smør, dild, og citron til at presse ud over retten.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser skaldyr gratineret fiskegratin
- 700 gram rødspættefilet (frisk fiskefilet, fladfisk, torsk eller sej)
- 3 dl. fiskebouillon (god)
- 2 dl. hvidvin
- 2 spsk. sukker
- 1 håndfuld dild (frisk finhakket )
- ½ stk. fennikel
🥣Sauce
- 250 gram rejer (pillede )
- 3 dl bouillon (væske fra fisken)
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. mel
- 1 stk. æggeblomme
- 100 gram muslinger på dåse (Skal skyldes grundigt, eller lægges i vand i nogle minutter, ellers bliver saucen for salt. Smag på dem inden de kommes i retten.)
- 150 gram champignons (halverede friske )
- tsk. Salt og peber
- 150 gram mozzarella ost
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Tag de friske fiskefileter og kom dem i et ildfast fad. Kom nu fiskebouillon, sukker og vin op i en saucegryde og kog blandingen forsigtigt op.
- Hæld det over fisken. Krydr med salt og peber og drys dild og fintrevet fennikel over fisken og dæk det ildfaste fad med folie eller låg. Kom det i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil fisken er hvid og gennemstegt.
- Hæld al væden fra det ildfaste fad op i en saucegryde. Kog den forsigtigt op og tilsæt nu fløden. Lav en meljævning og jævn saucen. Tag gryden af varmen.
- Kom nu smørret og æggeblommen i mens der røres rundt.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt nu rejer, de skyllede muslinger og champignons.
- Hæld nu blandingen tilbage over fisken og drys osten hen over og stil det ind i ovnen igen og gratiner fisken i ca. 10 – 15 minutter eller indtil osten er smeltet.
🥗Tilbehør
- Kog kartoflerne
- Server med brød, smør, dild, og citron til at presse ud over retten.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udskifte rejer med andre skaldyr, f. eks. hummerhaler
- Brug årstidens fisk
Henriette Korsgaard
Would be nice if you could print the recipe.
Bjørn Nielsen
Hej Henriette
Vi arbejder på, at få en print knap på alle opskrifter, men desværre tager det en del tid, da det skal gøres manuelt.
Vi har sat denne opskrift til næste opdatering 🙂
Hilsen
Bjørn
In English
We are working on getting a print button on all recipes, but unfortunately it takes some time as it has to be done manually.
This recipe is set for the next update 🙂
Regards
Bjørn