• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

    Paella med fisk og skaldyr

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 10 måneder siden

    Skaldyrspaella med rejer og muslinger

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Denne fiske og skaldyrsret er rigtig velegnet, at servere til gæster, da det er en meget smuk og virkelig lækker og delikat ret. Når man er kommet hjem fra ferie, vil man gerne have de retter man fik spist mens man var på ferie. Paella med fisk og skaldyr er sådan en ret. Paellaen er en forholdsvis nem ret at lave, der endda ligner en million.

    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 📋 Opskrift
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    Skaldyrspaella med rejer og fisk
    Skaldyrspaella med rejer og fisk

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer

    📋 Opskrift

    Skaldyrspaella med rejer og muslinger

    Paella med fisk og skaldyr

    Opskrift på Paella med fisk og skaldyr
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 30 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 50 min
    Ret Hovedret
    Køkken Spansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 37 %

    Ingredienser
      

    • 500 g Fisk
    • 200 g Skalrejer
    • 120 g Muslinger
    • 100 g Chorizo pølse
    • 4 dl. Risottoris (eller paellaris)
    • 1 liter Hønsebouillon
    • 2 dl. Hvidvin
    • 4 fed Hvidløg
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 stk. Peberfrugt (rød)
    • 1 stk. peberfrugt (gul)
    • 2 stk. Tomater
    • 2 tsk. Paprika (stødt)
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • 1 stk. Løg
    • 1 tsk. Safran
    • 1 tsk. Salt
    • 1 dl. persille (hakket)
    • 1 stk. Citron (i både)

    Sådan gør du
     

    • Tag en stor stegepande og varm den godt op. Imens tager du folie og folder midt på. Det skal kunne være på stegepande.
    • Kom nu safran ind i folie og luk folie. Kom det på den varme stegepande og “varm” den ganske kort, eller indtil det begynder at dufte. Tag det straks af panden og sæt det til afkøling i folie.
    • Skyl og klargør grøntsager. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugterne i lidt grove aflange stykker. Skær tomater i både.
    • Chorizopølsen skæres i tynde skiver og svitses kort i olivenolie, så smagen kommer ud i olien. Brug en ægte paellapande eller en stor stegepande.
    • Kom løg, hvidløg, peberfrugter og tomater på panden sammen med pølsen. Svits og rør det sammen. Efter et par minutter tilsættes risene, svits dem med ganske kort.
    • Tilsæt paprika, gurkemeje, safran fra folie, hvidvin og hønsebouillon og rør og vend det sammen.
    • Smag til med lidt salt og citronsaft.
    • Skrue ned for varmen til simre. Kom et stort låg over panden, så risene kan suge væsken. Paellaen skal simre ved lav varme i ca. 12 min. under låg. Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.
    • Skyl og rens fisk. skær fisken i stykker på ca. 4 cm i bredden og 8 cm. i længden. Bruges fladfiskefileter skæres disse igennem på langs og rulles sammen. Stik en tandstik ind i fisken for at holde på rullen.
    • Fordel fisk og muslinger og tryk dem lidt ned i paellaen og læg låget på. Paellaen skal nu simre i ca. 8 minutter mere, så ris er perfekte. Smag evt. lidt på ris, de skal stadig være lidt faste og have lidt “bid”.
    • Fordel rejerne oven på paellaen og tryk dem lidt ned og kog dem videre i ca. 5 min.

    Servering

    • Skyl og hak persille og drys det ovenpå paella.
    • Pres lidt citronsaft over og servér den varme paella i panden med citronbåde.

    Noter

    • Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.
     

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 732kcal (37%) | Kulhydrater: 94g (31%) | Protein: 46g (92%) | Fedt: 15g (23%) | Mættet fedt: 4g (25%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 6g | Trans fedt: 1g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 2664IU (53%) | Vitamin C: 125mg (152%) | Calcium: 133mg (13%) | Jern: 9mg (50%)
    Keyword Chorizo pølse, Citron i både, Hvidvin, muslinger, Paella, Paella med fisk og skaldyr, Paellaris, peberfrugt, risottoris, safran, skalrejer, Tomater
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    🥘 Ingredienser

    • 500 g Fisk
    • 200 g Skalrejer
    • 120 g Muslinger
    • 100 g Chorizo pølse
    • 4 dl. Risottoris eller paellaris
    • 1 liter Hønsebouillon
    • 2 dl. Hvidvin
    • 4 fed Hvidløg
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 stk. Peberfrugt rød
    • 1 stk. peberfrugt gul
    • 2 stk. Tomater
    • 2 tsk. Paprika stødt
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • 1 stk. Løg
    • 1 tsk. Safran
    • 1 tsk. Salt
    • 1 dl. persille hakket
    • 1 stk. Citron i både

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en stor stegepande og varm den godt op. Imens tager du folie og folder midt på. Det skal kunne være på stegepande.
    2. Kom nu safran ind i folie og luk folie. Kom det på den varme stegepande og “varm” den ganske kort, eller indtil det begynder at dufte. Tag det straks af panden og sæt det til afkøling i folie.
    3. Skyl og klargør grøntsager. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugterne i lidt grove aflange stykker. Skær tomater i både.
    4. Chorizopølsen skæres i tynde skiver og svitses kort i olivenolie, så smagen kommer ud i olien. Brug en ægte paellapande eller en stor stegepande.
    5. Kom løg, hvidløg, peberfrugter og tomater på panden sammen med pølsen. Svits og rør det sammen. Efter et par minutter tilsættes risene, svits dem med ganske kort.
    6. Tilsæt paprika, gurkemeje, safran fra folie, hvidvin og hønsebouillon og rør og vend det sammen.
    7. Smag til med lidt salt og citronsaft.
    8. Skrue ned for varmen til simre. Kom et stort låg over panden, så risene kan suge væsken. Paellaen skal simre ved lav varme i ca. 12 min. under låg. Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.
    9. Skyl og rens fisk. skær fisken i stykker på ca. 4 cm i bredden og 8 cm. i længden. Bruges fladfiskefileter skæres disse igennem på langs og rulles sammen. Stik en tandstik ind i fisken for at holde på rullen.
    10. Fordel fisk og muslinger og tryk dem lidt ned i paellaen og læg låget på. Paellaen skal nu simre i ca. 8 minutter mere, så ris er perfekte. Smag evt. lidt på ris, de skal stadig være lidt faste og have lidt “bid”.
    11. Fordel rejerne oven på paellaen og tryk dem lidt ned og kog dem videre i ca. 5 min.

    🍽 Servering

    1. Skyl og hak persille og drys det ovenpå paella. Pres lidt citronsaft over og servér den varme paella i panden med citronbåde.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Har du ikke et stort låg, kan du bruge folie som du folder dobbelt og kommer over panden.

    ❓ FAQ

    Hvad er paella ?

    En fisk og skaldyrsret, som især serveres i spansktalende lande.

    Paella med fisk og skaldyr
    Paella med fisk og skaldyr
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Peanutbutter Cookies uden chokolade
    Risotto med hvidvin »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr, Umami mad Tags: citron, Fisk, Gurkemeje, hønsebouillon, hvidløg, hvidvin, løg, muslinger, paprika, peberfrugt, persille, pølser, rejer, Ris, risottoris, Safran, Tomat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind