• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Fisk og skaldyr

    Stjerneskud med rejer og varmrøget laks

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jun 12, 2021

    Stjerneskud med rejer og varmrøget laks

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Et stjerneskud med rejer skal bestå af friske og gode ingredienser, og der bør ikke gås på kompromis med nogen af ingredienserne.

    Stjerneskud med rejer er en klassisk opskrift som serveres på cafeer og kroer over hele Danmark. Stjerneskud fås i mange versioner, men de fleste indeholder ofte af fiskefileter som er både dampede og stegte. Derudover er der som regel også rogn og rejer.

    Lav en god fiske dressing og brug noget godt brød. Du får hele opskriften på både stjerneskud og skaldyrsdressing nedenunder.

    Prøv også rejesalat med avokado

    Dampet fisk

    Gå til
    • Dampet fisk
    • Skaldyr og fiskedressing
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Det kan godt se lidt uoverskueligt ud, men det er faktisk ret nemt, at lave et lækkert stjerneskud. Det vigtigste er, at bruge så friske ingredienser som muligt. Hvis du ikke har en speciel gryde til at dampe dine fisk, kan du tage en stor gryde og kommer vand i, så den er kvart fyldt op. Så lægger du fisk på en sigte i stål øverst i gryden og sætter låget på, så der kan slippe lidt damp ud.

    Skaldyr og fiskedressing

    Vi har lavet en lækker dressing som både kan bruges som skaldyrsdressing og fiskedressing. Vi har ikke tilsat fiskesauce som kan købes på flaske, men hvis du vil have mere smag i dressingen, kan vi anbefale, at smage dressingen til med fiskesauce. Fiskesauce fremstilles af saltet og gærede fisk og skaldyr og indeholder derfor masser af smag, som vil give et boost til dressingen.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 2 personer

    🥘 Ingredienser

    • 4 stk. Rødspættefileter Eller anden fladfisk
    • 2 stk. Hummer Kogt
    • 2 stk. Tomat
    • ¼ stk. Agurk
    • 2 stk. Æg
    • 1 spsk. Hvedemel
    • 150 g Laks Varmrøget
    • 4 spsk. Rejer Store
    • 100 g Kaviar Eller stenbiderrogn
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 håndfuld Salat Blandet
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids Peber
    • 2 stk. Franskbrød uden skorper eller toastbrød.
    • 1 stk. Citron
    • 1 bundt Dild

    Ingredienser Skaldyrsdressing

    • 1 ½ dl Creme fraiche 38% Eller mayonnaise
    • 1 spsk. Fiskesauce kan udelades
    • 2 tsk. Paprika
    • 2 spsk. Ketchup
    • 2 spsk. Chilisauce Sød
    • 1 spsk. Citronsaft
    • 1 Knivspids Cayennepeber
    • 1 tsk. Sukker
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber

    🔪 Sådan gør du

    1. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Sættes derefter på køl.
    2. Pisk ægget.
    3. Vend fladfisk fileter i æggemassen og vend dem derefter i mel som er krydret med salt og friskkværnet peber.
    4. Tag nu stenbiderrogn eller kaviar og kom det i en lille skål.
    5. Kom en tsk. olivenolie op i skålen.
    6. Pres lidt citronsaft over og krydr med salt og peber.
    7. Rør det sammen og sæt det i køleskabet.
    8. Rist brødet i en toast eller brødrister.
    9. Steg fiskefileter på panden ca. 4 min. i alt.
    10. Kog hummeren i kogende vand, et par minutter.
    11. Damp fiskefileter og dryp dem med lidt citronsaft og drys en anelse salt på dem.

    Fremgangsmåde stjerneskud

    1. Først klargøres grøntsager og salat.
    2. Vask tomat og skær den i skiver og anret med et par skiver.
    3. Skyl agurk og skær den i tynde aflange skiver og anret med et par skiver.
    4. Kom det ristede brød på en tallerken. Fordel lidt smør på det ristede brød.
    5. Kom lidt salat i bunden.
    6. Kom de dampende fisk ovenpå. Derefter kommes de stegte fiskefileter ovenpå.
    7. Læg skiver af varmrøget laks på.
    8. Kom lidt skaldyrsdressing ovenpå.
    9. Læg rejer ovenpå dressingen.
    10. Anret rognen.
    11. Skær citron i tynde skiver og kom den ovenpå.
    12. Hak dild og drys den ovenpå citron.
    13. Anret hummeren ved siden af.
    14. Server straks.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan også bruge frisk rugbrød i stedet for franskbrød. 
    • Du kan udelade hummeren.
    • Du kan bruge friske asparges eller asparges på glas.
    • Kaviar kan erstattes med stenbiderrogn

    ❓ FAQ

    Er stjerneskud fryseegnet ?

    Nej

    Opbevaring

    Stjerneskud skal spises straks, da fisk fordærves hurtigt.

    📋 Opskrift

    Stjerneskud med rejer og varmrøget laks

    Stjerneskud med rejer

    Opskrift på Stjerneskud med rejer og hummer. Vi laver også en skaldyrsdressing til.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 5 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 20 min
    Ret Fisk og skaldyr
    Køkken Dansk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 65 %

    Ingredienser
      

    • 4 stk. Rødspættefileter (Eller anden fladfisk)
    • 2 stk. Hummer (Kogt)
    • 2 stk. Tomat
    • ¼ stk. Agurk
    • 2 stk. Æg
    • 1 spsk. Hvedemel
    • 150 g Laks (Varmrøget)
    • 4 spsk. Rejer (Store)
    • 100 g Kaviar (Eller stenbiderrogn)
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 håndfuld Salat (Blandet)
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids Peber
    • 2 stk. Franskbrød (uden skorper eller toastbrød.)
    • 1 stk. Citron
    • 1 bundt Dild

    Ingredienser Skaldyrsdressing

    • 1 ½ dl Creme fraiche 38% (Eller mayonnaise)
    • 1 spsk. Fiskesauce (kan udelades)
    • 2 tsk. Paprika
    • 2 spsk. Ketchup
    • 2 spsk. Chilisauce (Sød )
    • 1 spsk. Citronsaft
    • 1 Knivspids Cayennepeber
    • 1 tsk. Sukker
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber

    Sådan gør du
     

    • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Sættes derefter på køl.
    • Pisk ægget.
    • Vend fladfisk fileter i æggemassen og vend dem derefter i mel som er krydret med salt og friskkværnet peber.
    • Tag nu stenbiderrogn eller kaviar og kom det i en lille skål.
    • Kom en tsk. olivenolie op i skålen.
    • Pres lidt citronsaft over og krydr med salt og peber.
    • Rør det sammen og sæt det i køleskabet.
    • Rist brødet i en toast eller brødrister.
    • Steg fiskefileter på panden ca. 4 min. i alt.
    • Kog hummeren i kogende vand, et par minutter.
    • Damp fiskefileter og dryp dem med lidt citronsaft og drys en anelse salt på dem.

    Fremgangsmåde stjerneskud

    • Først klargøres grøntsager og salat.
    • Vask tomat og skær den i skiver og anret med et par skiver.
    • Skyl agurk og skær den i tynde aflange skiver og anret med et par skiver.
    • Kom det ristede brød på en tallerken. Fordel lidt smør på det ristede brød.
    • Kom lidt salat i bunden.
    • Kom de dampende fisk ovenpå. Derefter kommes de stegte fiskefileter ovenpå.
    • Læg skiver af varmrøget laks på.
    • Kom lidt skaldyrsdressing ovenpå.
    • Læg rejer ovenpå dressingen.
    • Anret rognen.
    • Skær citron i tynde skiver og kom den ovenpå.
    • Hak dild og drys den ovenpå citron.
    • Anret hummeren ved siden af.
    • Server straks.

    Noter

    Tips

    • Du kan også bruge frisk rugbrød i stedet for franskbrød. 
    • Du kan udelade hummeren.
    • Kaviar kan erstattes med stenbiderrogn

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1298kcal (65%) | Kulhydrater: 42g (14%) | Protein: 146g (292%) | Fedt: 62g (95%) | Mættet fedt: 25g (156%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 15g (17%) | Vitamin A: 3248IU (65%) | Vitamin C: 74mg (90%) | Calcium: 370mg (37%) | Jern: 7mg (39%)
    Keyword Stjerneskud med rejer
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Luksus stjerneskud med rejer
    Luksus stjerneskud med rejer og stenbiderrogn.
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Chili Mayonnaise med sød chilisauce
    Grydestegt kylling med brun sauce og kartofler »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr Tags: Agurk, æg, citron, dild, Hummer, hvedemel, Kaviar, laks, paprika, rejer, Rødspætte, salat, stenbiderrogn, Tomat

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind