Stenbiderrogn er en rigtig forårsbebuder som kan spises på mange måder. I denne opskrift laver vi stenbiderrogn på ristet rugbrød og drysser med revet citron som passer perfekt til stenbiderrogn. Ristet rugbrød med laks og stenbiderrogn komplementerer hinanden godt og er meget velegnet som forret. Prøv også Blinis med laks og stenbiderrogn
Gå til
Opskrift med noter
Stenbiderrogn på ristet rugbrød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 12 stykker Rugbrød (mørkt )
- 50 gram Rød stenbiderrogn
- 50 gram Sort stenbiderrogn
- 100 gram Laks (røget )
- 1 stk. rødløg (finthakket)
- 1 stk. Citron (økologisk)
- 100 g Creme fraiche 38-50%
- 1 dl. Citronsaft
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
Sådan gør du
- Klargør stenbiderrogn.
- Skær 12 skiver rugbrød og rist dem på en pande på begge sider.
- Pil og hak rødløg.
- Skær røget laks i skiver.
- Riv skal af en citron og skær citron i skiver.
- Kom en klat cremefraiche på en skive rugbrød.
- Læg en skive røget laks ovenpå.
- Anret med stenbiderrogn og drys revet citronskal og hakket rødløg over.
- Smag til med citronsaft og salt.
- Server straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 6 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 12 stykker mørkt rugbrød
- 50 gram rød stenbiderrogn
- 50 gram sort stenbiderrogn
- 100 gram røget laks
- 1 stk. rødløg finthakket
- 1 stk. citron økologisk
- 100 g creme fraiche 38-50%
- 1 dl. Citronsaft
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargør stenbiderrogn.
- Skær 12 skiver rugbrød og rist dem på en pande på begge sider.
- Pil og hak rødløg.
- Skær røget laks i skiver.
- Riv skal af en citron og skær citron i skiver.
- Kom en klat cremefraiche på en skive rugbrød.
- Læg en skive røget laks ovenpå.
- Anret med stenbiderrogn og drys revet citronskal og hakket rødløg over.
- Smag til med citronsaft og salt.
- Server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan pynte med dild
❓ FAQ
Nej, de skal serveres straks
I køleskab ved 4 grader
1 dag
Ja kaviar og rogn fra f.eks. laks
Kommentarer
Ingen kommentarer