Tigerrejer med fennikelsalat dryppet med citrusmarinade, tigerrejer er svitset i chili og hvidløg og serveres på en bund af fennikelsalat. En super enkel og lækker forret, som de fleste vil kunne lide.
Chili, fennikel og rejer i en perfekt sammensætning, giver et fantastisk spil sammen i retten. Lyder dette godt, vil du helt sikkert, kunne lide denne enkle, velsmagende og lette forret.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 4 minutter. Arbejdstid ca. 4 min. Tilberedningstid ca. 4 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
400 g tigerrejer (store rejer med skal og hale)
1 stk. fennikel (fintsnittet på et mandolinjern eller rivejern)
1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
2 spsk. olivenolie
🥣Marinade
1 stk. appelsin
1 stk. citron
2 spsk. sukker
½ stk. chili ( rød finthakket f.eks. Jalapeno)
1 knivspids salt og peber
🥗Tilbehør
50 g Smør
1 stk. Brød (godt groft eller flutes)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
🥣Marinade
Pres saften fra citronen og appelsinen op i en lille gryde og giv det et opkog med sukker og en knivspids finthakket chili. Smag til med salt og peber.
Afkøl det helt og kom det op i en lille kande.
Fennikelsalat
Skyl og snit fennikel fint. Skyl dild og hak den fint.
Den fintsnittede fennikel og dild kommes i en skål og dryppes og smages til med marinaden. Det meste af marinaden hældes over, men gem lidt marinade, så der kan hældes ekstra over hvis det ønskes.
Svits tigerrejer i 3 til 4 minutter i en gryde eller pande med lidt olivenolie, ½ finthakket chili og et fed finthakket eller presset hvidløg.
Anret fennikelsalaten i citrusmarinaden med de svitsede tigerrejer over. Sæt den lille kande med resten af marinaden ved siden af.
🍽Servering
Server med groft brød og smør.
📖Variation
Denne opskrift på “Tigerrejer med fennikelsalat og citrusmarinade” kan varieres på flere måder, så den passer til dine præferencer. Her er nogle ideer:
Kød: I stedet for tigerrejer kan du bruge andre typer fisk og skaldyr såsom kammuslinger, laks eller endda hvide fiskefileter. Juster tilberedningstiden i overensstemmelse hermed for at sikre, at fisk og skaldyr er gennemstegte.
Citrus variation: Da opskriften kræver citrusmarinade, kan du eksperimentere med forskellige citrusfrugter baseret på dine præferencer. Prøv at bruge appelsin, grapefrugt eller en kombination af forskellige citrusfrugter for at skabe en unik smagsprofil, som passer dig.
Krydderurter: Opskriften foreslår at bruge dild og persille til fennikelsalaten. Hvis du foretrækker forskellige krydderurter, kan du erstatte dem med basilikum, mynte eller koriander for at tilføje et frisk og aromatisk element til salaten.
Salat: Fennikelsalaten kan tilpasses med yderligere ingredienser for at forbedre smagen og teksturerne. Overvej at tilføje radiser i skiver, rucola, skiver appelsiner eller ristede nødder som mandler eller pistacienødder for at tilføje ekstra knas og kompleksitet til salaten.
Grillning eller stegning: Opskriften foreslår, at rejerne steges i panden, men du kan godt grille de store rejer i stedet.
Opskrift med noter
Tigerrejer på bund af fennikelsalat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g tigerrejer (store rejer med skal og hale)
- 1 stk. fennikel (fintsnittet på et mandolinjern eller rivejern)
- 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. dild (kan erstattes af persille)
Marinade
Tilbehør
- 50 g Smør
- 1 stk. Brød (godt groft eller flutes)
Sådan gør du
Marinade
- Pres saften fra citronen og appelsinen op i en lille gryde og giv det et opkog med sukker og en knivspids finthakket chili. Smag til med salt og peber.
- Afkøl det helt og kom det op i en lille kande.
Fennikelsalat
- Skyl og snit fennikel fint. Skyl dild og hak den fint.
- Den fintsnittede fennikel kommes i en skål sammen med dild og dryppes og smages til med marinaden. Det meste af marinaden hældes over, men gem lidt marinade, så der kan hældes ekstra over hvis det ønskes.
- Svits tigerrejer i 3 til 4 minutter i en gryde eller pande med lidt olivenolie, ½ finthakket chili og et fed finthakket eller presset hvidløg.
- Anret fennikelsalaten i citrusmarinaden med de svitsede tigerrejer over. Sæt den lille kande med resten af marinaden ved siden af.
Servering
- Server med groft brød og smør.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Martin
Dejlig opskrift, jeg har delt opskriften med mine venner.
Hans
Fint innlegg, jeg har delt det med vennene mine.