Du kan lave denne opskrift som en forret hvor tigerrejer serveres med lidt brød og smør, men du kan også serverer tigerrejer, som en lille hapser til gæster, eller du kan komme de spicy tigerrejer med chili og hvidløg i en salat. Mulighederne er mange, og hvis der koges lidt pasta, kan der laves en pastasalat med tigerrejerne. Du kan også anrette tigerrejer, som en del af et fiskebord med f. eks. laksesalat og rejesalat.
Prøv også 30 minutters rejer med spicy karry
Gå til
Rejer
Det er bedst hvis der bruges store rejer i denne opskrift. Du kan bruge de almindelige store grønlandske rejer, Vannamei rejer eller tigerrejer. Vi har brugt Vannamei i denne opskrift. Du kan også pille rejerne inden i de steges på panden, men vi har stegt rejerne hele med skaldele.

📋 Opskrift
Tigerrejer med chili og hvidløg
Ingredienser
- 400 g tigerrejer (eller Vannamei rejer)
- 4 fed hvidløg
- ½ stk. chili (frisk rød )
- 1 stk. Citron
- 4 spsk. olivenolie (til stegning)
- ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 stk. flutes
- 4 spsk. smør
Sådan gør du
- Skyl rejer i koldt vand og sæt dem til afdrypning i et dørslag. Dup dem helt tørre.
- Pil hvidløg og skær fed ud i tynde stykker. Skyl chili og skær den ud i tynde stykker.
- Kom olivenolie på en stegepande og steg hvidløg og chili ved svag varme et par minutter. Rør godt rundt.
- Kom rejerne på panden og rør det hele sammen, og steg det hele i ca. 4 -5 minutter eller indtil rejer er møre.
- Krydr med salt og friskkværnet peber og servér straks .
Servering
- Anret tigerrejer på en tallerken og pres lidt citronsaft ud over rejerne.
- Skær flutes i skiver. Sæt smør på bordet.
Noter
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 400 g store tigerrejer eller Vannamei rejer
- 4 fed hvidløg
- ½ frisk rød chili
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Sådan gør du
- Tø rejerne op, hvis de er frosne.
- Pil hvidløgene, og rens chilien.
- Skær begge dele i tynde skiver.
- Steg hvidløg og chili i olie på en pande ved lav varme i ca. 2 minutter, så olien tager smag.
- Tilsæt rejerne, og lad dem stege med i ca. 3 minutter.
- Krydr med salt og peber.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Tigerrejer stegt i chili og hvidløg, er perfekte til, at tilsætte salatskålen
- Du kan servere tigerrejerne som de er med dip
- Du kan også tilsætte en knivspids revet ingefær, hvis du ikke kan få det stærkt nok
❓ FAQ
Tigerrejer og Vannamei rejer er begge store varmtvandsrejer, som bliver røde ved kogning. De avles i store farme i asien.
Tigerrejer er varmtvandsrejer og almindelige rejer er koldtvandsrejer?
Koldtvandsrejer lever i ofte i farvand uden forurening og er derfor sundere end varmtvandsrejer, som ofte dyrkes i store vandbassiner.
Når du køber tigerrejer, skal du se efter om de er ASC-certificerede (Aquaculture Stewardship Council). Du kan finde mere information på nettet.
Skriv et svar