• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

    Tigerrejer med chili og hvidløg

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 3 måneder siden

    Tigerrejer med chili og hvidløg

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Du kan lave denne opskrift som en forret hvor tigerrejer serveres med lidt brød og smør, men du kan også serverer tigerrejer, som en lille hapser til gæster, eller du kan komme de spicy tigerrejer med chili og hvidløg i en salat. Mulighederne er mange, og hvis der koges lidt pasta, kan der laves en pastasalat med tigerrejerne. Du kan også anrette tigerrejer, som en del af et fiskebord med f. eks. laksesalat og rejesalat.

    Prøv også 30 minutters rejer med spicy karry

    Gå til
    • Rejer
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Rejer

    Det er bedst hvis der bruges store rejer i denne opskrift. Du kan bruge de almindelige store grønlandske rejer, Vannamei rejer eller tigerrejer. Vi har brugt Vannamei i denne opskrift. Du kan også pille rejerne inden i de steges på panden, men vi har stegt rejerne hele med skaldele.

    Vannamei rejer stegt i chili og hvidløg
    Vannamei rejer stegt i chili og hvidløg

    📋 Opskrift

    Tigerrejer med chili og hvidløg

    Tigerrejer med chili og hvidløg

    Opskrift på tigerrejer svitset med chili og hvidløg
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 5 min
    Arbejdstid 2 min
    Samlet tid 12 min
    Ret Forret
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 22 %

    Ingredienser
      

    • 400 g tigerrejer (eller Vannamei rejer)
    • 4 fed hvidløg
    • ½ stk. chili (frisk rød )
    • 1 stk. Citron
    • 4 spsk. olivenolie (til stegning)
    • ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Tilbehør

    • 1 stk. flutes
    • 4 spsk. smør

    Sådan gør du
     

    • Skyl rejer i koldt vand og sæt dem til afdrypning i et dørslag. Dup dem helt tørre.
    • Pil hvidløg og skær fed ud i tynde stykker. Skyl chili og skær den ud i tynde stykker.
    • Kom olivenolie på en stegepande og steg hvidløg og chili ved svag varme et par minutter. Rør godt rundt.
    • Kom rejerne på panden og rør det hele sammen, og steg det hele i ca. 4 -5 minutter eller indtil rejer er møre.
    • Krydr med salt og friskkværnet peber og servér straks .

    Servering

    • Anret tigerrejer på en tallerken og pres lidt citronsaft ud over rejerne.
    • Skær flutes i skiver. Sæt smør på bordet.

    Noter

    Der kan sættes almindelig mayo eller chilimayo, på bordet, så man kan dyppe rejerne i mayonnaisen.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 441kcal (22%) | Kulhydrater: 28g (9%) | Protein: 19g (38%) | Fedt: 28g (43%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 14g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 588IU (12%) | Vitamin C: 17mg (21%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 4mg (27%) | Vitamin K: 13µg (12%) | Calcium: 137mg (14%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 65µg (16%) | Jern: 2mg (11%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 48mg (12%) | Fosfor: 333mg (33%)
    Keyword Tigerrejer med chili og hvidløg, Vannamei rejer med chili og hvidløg
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Tigerrejer med chili og hvidløg
    Tigerrejer med chili og hvidløg

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 400 g store tigerrejer eller Vannamei rejer
    • 4 fed hvidløg
    • ½ frisk rød chili
    • 3 spsk. olivenolie til stegning
    • ½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    🔪 Sådan gør du

    1. Tø rejerne op, hvis de er frosne.
    2. Pil hvidløgene, og rens chilien.
    3. Skær begge dele i tynde skiver.
    4. Steg hvidløg og chili i olie på en pande ved lav varme i ca. 2 minutter, så olien tager smag.
    5. Tilsæt rejerne, og lad dem stege med i ca. 3 minutter.
    6. Krydr med salt og peber.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Tigerrejer stegt i chili og hvidløg, er perfekte til, at tilsætte salatskålen
    • Du kan servere tigerrejerne som de er med dip
    • Du kan også tilsætte en knivspids revet ingefær, hvis du ikke kan få det stærkt nok

    ❓ FAQ

    Hvad er forskellen på Vannamei rejer og Tigerrejer

    Tigerrejer og Vannamei rejer er begge store varmtvandsrejer, som bliver røde ved kogning. De avles i store farme i asien.

    Hvad er forskellen på tigerrejer og almindelige rejer?

    Tigerrejer er varmtvandsrejer og almindelige rejer er koldtvandsrejer?

    Hvad er sundest koldtvandsrejer eller varmtvandsrejer?

    Koldtvandsrejer lever i ofte i farvand uden forurening og er derfor sundere end varmtvandsrejer, som ofte dyrkes i store vandbassiner.

    Hvordan får jeg de bedste varmtvandsrejer?

    Når du køber tigerrejer, skal du se efter om de er ASC-certificerede (Aquaculture Stewardship Council). Du kan finde mere information på nettet.

    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Indbagt laks med spinat og flødeost
    Steak som på restaurant »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr, Forretter, Mad på 30 minutter Tags: chili, citron, hvidløg, rejer

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind