Oksetykkam i rømertopf med salviekartofler
4 personer
Oksetykkam også kaldet grydesteg, er et af de mest velsmagende stykker oksekød, som desværre er lidt sejt. Derfor skal det tilberedes i ca. to timer, for at blive godt mørt.
Oksetykkam sidder oppe over forbenet og kan være lidt fedt.
Man får en fantastisk sauce og oksebouillon af oksetykkam.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Oksetykkam i rømertopf
- 1.2 kg oksetykkam uden ben, og snøret med bomuldssnor
- 1.2 kg kartofler
- 3 stk. små danske bladselleri (Med blade), skåret i skiver
- 1 lemon
- Olivenolie
- Smør
- Friskkværnet peber
- Salt
- 1 rød Chili (Jalapeno)
- 3 fed hvidløg
- 1 løg, skåret i både
- 2 håndfuld friske salvieblade
- ½ liter oksebouillon
Tilbehør
Frisk salat eller syltet kål
Fremgangsmåde Oksetykkam i rømertopf
Pil hvidløg og skyld chili og salvieblade. Skræl løg, og skær dem i både.
Tag en morter og kom hvidløg, chili, 8 salvieblade og lidt lemonsaft i.
Stød det hele til en velduftende masse.
Varm smør og olivenolie i en stor tykbundet gryde.
Brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber.
Gnub nu stegen ind i chilimassen og brun det hele i et minuts tid.
Kom stegen over i en rømertopf, med stegeskyen.
Kom resten af ingredienserne med i.
Hæld okse oksebouillon godt ¼ op af stegen, så du har noget til sauce.
Kom rømertopf i en forvarmet ovn på 175 grader.
Lad Oksetykkam grydestegen småsimre i en time.
Den vendes efter en time, så den får 2 timer i alt i ovnen.
Skræl eller skrub kartoflerne. Skær kartofler i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
Læg bagepapir på en bradepande.
Hak salviebladene groft.
Kom kartoffelskiverne i en bradepande og fordel salvieblade og olivenolie i godt rundt.
Krydr med friskkværnet peber og godt med salt.
Ca. 40 minutter før stegen er færdig, sættes bradepanden øverst i ovnen og der stilles om til varmluft i stedet for alm. varme, stadig på 175 grader.
Du kan også skrue op på 220 grader uden varmluft.
Bag kartoflerne møre ca. 40 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Servering af Oksetykkam i rømertopf
Tag kødet op af gryden når det er færdigt. Tag bindegarnet af og skær stegen i tynde skiver på tværs af kødfiber.
Anret de sprøde salviekartofler i en skål.
Kom bouillon fra rømertopf i en saucekande og overhæld kartofler og den friske salat med bouillonen.
Prøv også verdens gryderød i rømertopf
Tips til Oksetykkam i rømertopf
Du kan også tilsætte gulerødder og porre eller anden rodfrugt til rømertopfen.
Kommentarer
Ingen kommentarer