Opskrift giver en portion kartoffel klatkager
Prøv en gammel Dansk kartoffel opskrift på kartoffel klatkager. Du får de herligste sprøde og gyldne klatkager med denne opskrift. Kartoffelklatkager serveres som de er eller som tilbehør til en ret.
Opskrift med noter
Kartoffel klatkager
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 kg. Bagekartofler
- 1 stk. løg
- 2 stk. æg
- 1 dl. Mælk
- 2 spsk. smør (blødt)
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne.
- Pil løg.
- Riv kartofler og løg på et rivejern.
- Kom de groftrevne kartofler op i en sigte og skyl dem under koldt vand.
- Ryst vandet fra og kom det i en skål sammen med løg.
- Kom resten af ingredienser i skålen og rør det sammen.
- Sæt det i køleskabet en times tid.
- Tag en stegepande og kom olie på og varm det op. Kom nu kartoffelklatter på panden og steg dem gyldne og sprøde.
- Under stegningen hælder du varmt fedtstof på oversiden af klatkagen, så den hele tiden er varm på begge sider.
- Spises straks de er færdige.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også opskrift på kartoffelmos med rodfrugter
Du kan også tilsætte ost eller måske lidt krydderier som paprika og friskkværnet peber.
Det er en rigtig god opskrift på kartoffel klatkager som vi har lavet rigtig mange gange i årenes løb. Vi laver typisk klatkager i stedet for ovnkartofler, som er det nemme valg.
Tips
- Du kan tilsætte lidt revet muskatnød.
Kommentarer
Ingen kommentarer