Kartoffelmos med rodfrugter, er en yderst delikat og cremet rodfrugt mos som smager mildt og godt. Pastinak giver lidt sødme og delikat smag. Gulerødder eller sød kartoffel, er også med til, at give smag til mosen.
Danmarks bedste Kartoffelmos med rodfrugter
Vi synes denne opskrift på mos med rodfrugter, er en af de bedste vi har lavet. Du kan prøve at komme lidt sød kartoffel i mosen også eller du kan erstatte gulerødder med sød kartoffel.
Du kan servere rodfrugtmos som erstatning for den klassiske kartoffelmos.
Opskrift med noter
Kartoffelmos med rodfrugter
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Kartofler
- 250 g Pastinak (Eller persillerod)
- 250 g Gulerødder (Eller sød kartoffel)
- 2 dl Mælk
- 50 g Smør
- 1 tsk, Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og skær dem i skiver.
- Kog dem møre i vand ca. 30 min.
- Hæld vandet fra.
- Pisk mosen med en elpisker.
- Tilsæt mælk og smør og pisk til mosen har passende cremet konsistens uden klumper.
- Smag til med salt og peber.
- Giv mosen en ekstra kold klat smør, hvis den skal være ekstra lækker.
Noter
- Du kan stege rodfrugt mosen på panden dagen efter og servere stegte pølser til.
- Kartoffelmos egner sig ikke til at blive frosset ned.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også kartoffelmos medgulerod
Jordskok giver også kartoffelmosen en yderst delikat smag. Brug en enkelt eller to, så man lige kan ane smagen af jordskok.
tina nymann
Er sat på menuen til weekenden! Mums! 🙂