Lyonnaise kartofler
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Sprødstegte kartofler blandes med sauterede løg og smages til med salt og frisk persille. Steg evt. en portion af gangen og hold dem varme i ovnen, til alle kartofler er færdige. Du skal skære lidt hele tykke skiver, så kartoffelskiver bliver sprød udenpå og dejlig blød og saftig indeni.
Ingredienser
- 750 gram kartofler, mellemstore
- 1 løg
- 50 gram smør
- Olie
- Salt
- Timian
Pynt
- Persille
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, i ca. 10 minutter eller indtil de er næsten møre.
- Skær kartoflerne i ½ cm tykke skiver og kom dem i et dørslag og skyl dem i koldt vand fra hanen.
- Kom smør og olie på en stege pande (Der skal være meget fedtstof) og friter nu kartoflerne gyldne og sprøde. Friter evt. en portion af gangen.
- Pil løget og hak det groft.
- Sauter løg i smør og olie til de har fået lidt farve.
- Kom løg over kartoflerne og rør det godt rundt.
- Drys med salt og timian inden servering
- Pynt evt. med friskhakket persille
Prøv også pommes chef kartofler
Tips
- Du kan krydre med paprika og få mere smag
Kommentarer
Ingen kommentarer