• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Tilbehør til mad

    Sprøde ristede kikærter

    Af Bjørn Nielsen Opdateret apr 30, 2021

    Sprøde kikærter

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Du vil elske disse sprøde ristede kikærter, der er perfekte i pitabrød, salat, vegansk eller vegetarisk ret, hvor de tilfører masser af smag. Det er så vigtigt, at man holder kikærterne varme, da de smager allerbedst direkte fra panden. Vi har en stor jernpande hvor vi først rister kikærterne i olie og krydderier. Derefter sætter vi bare hele panden ind i ovnen og bager dem færdige der. Så slukker vi ovnen og pakker panden ind i folie som vi prikker nogle huller i og henter løbende de sprøde varme kikærter.

    Prøv også Krydrede kikærter med kardemommeyoghurt

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • Kan kikærter gemmes eller fryses ned
    • Kan man lave kikærterne på forhånd
    • 💬 Kommentarer

    📋 Opskrift

    Sprøde kikærter

    Sprøde ristede kikærter

    Opskrift på sprøde ristede kikærter
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 18 min
    Samlet tid 23 min
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 1 Portion
    Kalorier 103 %

    Ingredienser
      

    • 1 dåse Kikærter
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Koriander (stødt, eller korianderfrø)
    • 1 tsk. Fennikelfrø
    • ¼ stk. Stjerneanis
    • 1 tsk. Spidskommen (eller spidskommenfrø)
    • 1 tsk. Paprika
    • 4 spsk. olivenolie
    • 1 tsk. flagesalt

    Sådan gør du
     

    • Tænd ovnen op på 200 grader.
    • Fjern låget på dåsen med kikærter og hæld kikærter op i et dørslag. Skyl i koldt vand fra hanen og dup dem tørre i et rent viskestykke.
    • Knus de hele krydderier i en morter og kom de stødte krydderier op i morteren og bland dem sammen. Kom lidt olivenolie op i morteren og rør det hele sammen.
    • Hæld olivenolie på en stegepande og varm det kraftigt op.
    • Kom kikærterne ud på den rygende varm en stegepande med olivenolie og svits dem lidt. Fjern stegepanden fra varmen og hæld indholdet fra morteren over kikærterne og vend det hele godt sammen. Drys flagesalt over til sidst. Sæt panden tilbage på blusset.
    • Svits nu kikærterne i ca. 1 minut, så det dufter i hele køkkenet.
    • Hæld indholdet fra stegepanden op i et ildfast fad og kom det ind i ovnen giv kikærterne ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde udenpå og bløde indeni. Når der er gået ca. 10 minutter vendes kikærterne rundt og den fugtige luft i ovnen lukkes ud, så kikærterne bliver dejligt sprøde.
    • Kom folie over fadet og prik huller i folien, så varmen bliver i fadet men den fugtige luft lukkes ud.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 2052kcal (103%) | Kulhydrater: 112g (37%) | Protein: 36g (72%) | Fedt: 167g (257%) | Mættet fedt: 23g (144%) | Fiber: 32g (133%) | Sukker: 19g (21%) | Vitamin A: 298IU (6%) | Vitamin C: 12mg (15%) | Calcium: 245mg (25%) | Jern: 14mg (78%)
    Keyword krydrede kikærter, snack
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningen i ovn og pande er ca. 18 minutter. 400 g eller til 2 personer. Kommer an på om det er snack eller som tilbehør til en ret.

    🥘 Ingredienser

    • 1 dåse Kikærter
    • 1 dl Olivenolie
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Koriander stødt, eller korianderfrø
    • 1 tsk. Fennikelfrø
    • ¼ stk. Stjerneanis
    • 1 tsk. Spidskommen eller spidskommenfrø
    • 1 tsk. Paprika
    • 4 spsk. olivenolie
    • 1 tsk. flagesalt

    🔪 Sådan gør du

    1. Tænd ovnen op på 200 grader.
    2. Fjern låget på dåsen med kikærter og hæld kikærter op i et dørslag. Skyl i koldt vand fra hanen og dup dem tørre i et rent viskestykke.
    3. Knus de hele krydderier i en morter og kom de stødte krydderier op i morteren og bland dem sammen. Kom lidt olivenolie op i morteren og rør det hele sammen.
    4. Hæld olivenolie på en stegepande og varm det kraftigt op.
    5. Kom kikærterne ud på den rygende varm en stegepande med olivenolie og svits dem lidt. Fjern stegepanden fra varmen og hæld indholdet fra morteren over kikærterne og vend det hele godt sammen. Drys flagesalt over til sidst. Sæt panden tilbage på blusset.
    6. Svits nu kikærterne i ca. 1 minut, så det dufter i hele køkkenet.
    7. Hæld indholdet fra stegepanden op i et ildfast fad og kom det ind i ovnen giv kikærterne ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde udenpå og bløde indeni. Når der er gået ca. 10 minutter vendes kikærterne rundt og den fugtige luft i ovnen lukkes ud, så kikærterne bliver dejligt sprøde.
    8. Kom folie over fadet og prik huller i folien, så varmen bliver i fadet men den fugtige luft lukkes ud.

    💭 Tips

    • Du kan komme kikærterne i fritureolie lidt af gangen mens der spises, så du hele tiden har rygende varme sprøde kikærter til maden. På nøjagtig samme måde som når man laver pommes frites.
    • Hvis du bruger meget olie til at lave kikærterne i, er det en god idé, lige at duppe dem tørre for olie.

    Kan kikærter gemmes eller fryses ned

    Nej, det vil vi ikke anbefale, da smagen og konsistensen ikke er så god.

    Kan man lave kikærterne på forhånd

    Ja, men så skal de køles ned straks og de skal ikke laves helt færdige da de ellers risikrer at blive for bløde, og så skal man derefter komme dem ind i en varm ovn.

    Ristede sprøde kikærter
    Ristede sprøde kikærter med tilbehør

    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Krydrede kikærter med kardemommeyoghurt
    Burger med bearnaisemayo »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Mad på 30 minutter, Tilbehør til mad, Umami mad, Vegetar og veganer Tags: fennikelfrø, kikærter, koriander, paprika, spidskommen, stjerneanis

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Betinna

      april 12, 2021 at 8:44 pm

      Fik lige afprøvet jeres opskrift på sprøde kikærter. Wow de blev sprøde og lækre. De blev bedre end vi have regnet med. Lækker opskrift

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind