Porsesnaps blomster
Giver 1 flaske kryddersnaps
Af Min madopskrift
Porsesnaps lavet på blomster, er en a de største klassikere inden for kryddersnaps. Den kan drikkes året rundt, men bruges ofte til højtider som påske og julefrokoster.
Porsesnaps har en speciel smag der passer godt til surt og sild. Porse gror i moser og ved vandløb. Særligt i Nordjylland er den meget almindelig. Du kan plukke porse i marts – april (som blomst, der giver kraftigere smag). Maj – oktober (som blade, giver en mild porsesnaps). Min Madopskrift, anbefaler nybegyndere, at lave den milde porsesnaps først.
Ingredienser Porsesnaps af blomster
- En god håndfuld blomster (Plukkes i solskin eller tørvejr)
- Et stort glas der kan lukkes med låg
Fremgangsmåde Porsesnaps af blomster
- Ryst blomster, så dyr og skidt kommer væk.
- Kom blomster i glasset.
- Hæld vodka over og luk glasset.
- Sæt glasset mørkt en uges tid.
- Si det hele gennem et kaffefilter og hæld det på flaske.
- Lad porsesnaps hvile minimum 14 dage.
- Herefter kan du nyde et glas porsesnaps.
- Porsesnaps vinder yderlige ved lagring.
Prøv også havtorn kryddersnaps
Tips til Porsesnaps af blomster
- Jo flere blomster, jo kraftigere smag
- Skal helst plukkes i solskinsvejr eller meget tørre dage
- Lader du den trække længere med blomster bliver snapsen mere bitter
Kommentarer
Ingen kommentarer