Du skal grille din and i en gasgrill og helst på et rotisseri, da anden bliver perfekt sprød og samtidigt saftig indeni, ved at den roterer. Hel and på rotisseri i gasgrill er en meget populær måde, at stege sin and på, da den bliver mere sprød med mere fyldig og røget smag, da fedtet løber hele vejen rundt om anden og giver den en fantastisk lækker smag. Derudover bliver anden også mere fedtfattig, da den taber meget af sit fedt, ved denne stegemetode, da den ikke ligger og steger i sit eget fedt. Opskrift på hjemmelavet rødkål.
Prøv også hel and i ovn eller Prøv også opskrift hel and stegt over indirekte ild i gasgrill
Gå til
Fordele ved at stege anden i gasgrill
Fordelen ved at grille en hel and på rotisseri i en gasgrill i stedet for at komme den i ovnen er, at fedtet fra anden drypper ned i drypbakken og kødet bliver SÅ saftigt, da fedtet også løber rundt om anden.
Sådan griller du en and på rotisseri i gasgrill
Husk at gemme lidt af andefedt til saucen. Vi har stegt anden i en Weber Q3000 Gasgrill. Brug evt. stegetermometer ! Når stegetermometret viser 75° til 80° er anden gennemstegt. Følg fremgangsmåden i opskriften, så får du en perfekt grillet andesteg.
Opskrift med noter
Hel and stegt på roterende rotisseri i gasgrill
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Stegetermometer
- Rotisseri
Ingredienser
Ingredienser and i gasgrill
Ingredienser brunede kartofler
- 750 g Kartofler (Små kogte pillede)
- 50 g Sukker
- 50 g Smør
Sådan gør du
Fremgangsmåde brunede kartofler
- Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. Dvs. simre i ca. 10 min. Så slukkes der for varmen, og de “koger” nu videre i ca. 5 min. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
- Drys sukker på en tør pande og lad det smelte langsomt uden at røre. Tilsæt smør lad det bruse op og rør rundt.
- Kom de kogte kartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen.
- Tag dem op af panden når de er gyldne og varme.
Fremgangsmåde brun sauce
- Skum fedtet af stegeskyen som du har opsamlet.
- Svits, løg, gulerødder, kråse, hjerte, hals og vingespidser i lidt andefedt i en kasserolle. Hæld en god portion stegesky i kasserollen sammen med kråse, hjerte, hals og vingespidser.
- Kom evt. lidt hakkede friske krydderurter i saucen, hvis du vil have mere smag.
- Lad det simre med låg i en lille time.
- Sigt og jævn saucen.
Fremgangsmåde hel and på rotisseri
- Hvis and er dybfrossen, lægges den til optøning i køleskabet i ca. 2 dage, inden den kan tilberedes.
- And skylles med koldt vand og duppes tør.
- Anden gnides både ind og udvendigt med salt og peber.
- Fyld den med æbler, appelsin og svesker og luk med kødnåle. Sørg for at lår og vinger sidder fast på kroppen.
- Sæt en drypbakke ind på grillrist til stegesky.
- Sæt and fast på rotisseri og start det og lad and snurre rundt.
- Tænd gasgrillen og sæt temperaturen på 190 grader. Det vil sige når grill er tændt, sørger du for, at tilpasse brændere til 190 grader.
- Tænd ikke alle brændere, hvis du har flere. De direkte brændere skal være slukket pga. brandfare, da and er meget fed og andefedt vil dryppe ned på brændere og starte en brand.
- De steder anden er meget fed, prikkes huller i skindet med en gaffel, så fedtet kan løbe fra.
- Efter 10 minutter skruer du ned på 175 grader, da anden skal snurre over indirekte varme ved lav varme, ellers risikerer du den bliver sort farvet.
- And skal have ca. 2 timer. ( Større and længere stegetid)
- Er anden ikke brun nok, skrues temperaturen op til ca. 200 grader, indtil anden er gylden.
Servering
- Parter anden i mindre stykker og anret dem på et fad.
- Til andesteg tilbydes ofte, hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og brun sauce.
Noter
- Når stegetermometret viser 75° til 80°, er anden gennemstegt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 2 timer og 10 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 20 min. Opskrift til 6 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser and i gasgrill
- 1 stk. And På ca. 3 kg
- 2 stk. Æbler Gerne saftige
- 30 stk. Svesker
- 1 stk. Appelsin Økologisk
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Peber
🥗Tilbehør
Brunede kartofler
- 750 g Kartofler Små kogte pillede
- 50 g Sukker
- 50 g Smør
Brun sauce
- 1 stk. Kråse
- 1 stk. Hjerte
- 1 stk. Hals
- 2 stk. Vingespidser
- 1 stk. Gulerod Skrællet og snittet i små stykker
- 1 stk. Løg pillet og hakket.
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Brunede kartofler
- Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. Dvs. simre i ca. 10 min. Så slukkes der for varmen, og de “koger” nu videre i ca. 5 min. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
- Drys sukker på en tør pande og lad det smelte langsomt uden at røre. Tilsæt smør lad det bruse op og rør rundt.
- Kom de kogte kartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen.
- Tag dem op af panden når de er gyldne og varme.
Brun sauce
- Skum fedtet af stegeskyen som du har opsamlet.
- Svits, løg, gulerødder, kråse, hjerte, hals og vingespidser i lidt andefedt i en kasserolle. Hæld en god portion stegesky i kasserollen sammen med kråse, hjerte, hals og vingespidser.
- Kom evt. lidt hakkede friske krydderurter i saucen, hvis du vil have mere smag.
- Lad det simre med låg i en lille time.
- Sigt og jævn saucen.
Hel and på rotisseri
- Hvis and er dybfrossen, lægges den til optøning i køleskabet i ca. 2 dage, inden den kan tilberedes.
- And skylles med koldt vand og duppes tør.
- Anden gnides både ind og udvendigt med salt og peber.
- Fyld den med æbler, appelsin og svesker og luk med kødnåle. Sørg for at lår og vinger sidder fast på kroppen.
- Sæt en drypbakke ind på grillrist til stegesky.
- Sæt and fast på rotisseri og start det og lad and snurre rundt.
- Tænd gasgrillen og sæt temperaturen på 190 grader. Det vil sige når grill er tændt, sørger du for, at tilpasse brændere til 190 grader.
- Tænd ikke alle brændere, hvis du har flere. De direkte brændere skal være slukket pga. brandfare, da and er meget fed og andefedt vil dryppe ned på brændere og starte en brand.
- De steder anden er meget fed, prikkes huller i skindet med en gaffel, så fedtet kan løbe fra.
- Efter 10 minutter skruer du ned på 175 grader, da anden skal snurre over indirekte varme ved lav varme, ellers risikerer du den bliver sort farvet.
- And skal have ca. 2 timer. ( Større and længere stegetid)
- Er anden ikke brun nok, skrues temperaturen op til ca. 200 grader, indtil anden er gylden.
🍽Servering
- Parter anden i mindre stykker og anret dem på et fad.
- Til andesteg tilbydes ofte, hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og brun sauce.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Når stegetermometret viser 75° til 80°, er anden gennemstegt.
- Pas på ILD, and indeholder meget fedt, der vil dryppe meget under grilningen og ned på ild i dyserne.
- Stor Landkylling eller Gås kan steges efter helt den samme opskrift.
❓ FAQ
Hvis anden ikke spises straks, skal den parterede and kommes i køleskabet. Derefter kan man lune stykkerne i en ovn ved 120 grader. Pensl evt. stykkerne med lidt andefedt.
Ja, der er brandfare, da en hel and indeholder en del fedt, som vil dryppe og der kan opstå brand og store flammer fra grillen.
Ca. 2 dage.
Kommentarer
Ingen kommentarer