God smag og rigeligt med grøntsager kendetegner denne vegetar lasagne med flødesauce. Spis denne lasagne med god samvittighed og nyd den gode smag, da der bruges kun sunde ingredienser. Du kan udelade pastaplader hvis du kun vil have grøntsager, og du kan udskifte fløde med cremefine, hvis du vil reducere fedtet yderligere i lasagnen. Du kan snitte lidt porrer at komme med også, du bruger bare de grøntsager du har.
Gå til
Opskrift med noter
Vegetar lasagne med flødesauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 130 gram aubergine
- 100 gram squash
- ½ tsk. chili (tørret )
- 8 stk. cherry tomater (eller cocktailtomater. Kan erstattes med hakkede tomater på dåse.)
- 1 stk. rødløg
- 4 fed hvidløg
- 3 stk. gulerødder
- 1 stk. pastinak
- 1 ds tomatpasta (70 g)
- 3 dl. hønsebouillon
- 1 spiseske oregano (tørret)
- 1 håndfuld basilikum (frisk)
- 2 spsk. engelsk sauce
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- 1 knivspids spidskommen
- 1 spsk. lynghonning (kan erstattes med brun farin eller anden god honning)
- 1 spsk. vineddike
- 600 g lasagneplader
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. revet ost
Ingredienser Spinatsauce
- 200 gram spinat (frisk)
- ¼ liter piskefløde (eller cremefine)
- 1 spsk. vand
- ½ tsk. muskatnød (revet)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids kværnet peber
Sådan gør du
- Skyl og rengør grøntsager.
- Tænd ovn på 220 grader.
- Skær auberginen i skiver af ca. 1 cm, og læg stykkerne på et rent viskestykke.
- Drys lidt salt ud på begge sider af auberginer, og giv saltet 10 minutters tid til at trække vandet ud.
- Skyl auberginer under kolde hane.
- Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller på en rist, og skær med en skarp kniv et par snit i hver skive.
- Brug en lille pensel til at fordele olivenolie på toppen af auberginer, og giv dem 10-15 minutter øverst i ovnen.
- Vend auberginer efter de 10 minutter, smør olivenolie på, og giv dem samme tid igen.
- Skær auberginer ud i små stykker og kom dem i en skål.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder, pastinak og squash snittes fint.
- Kom olie i en gryde og varm det op ved middel varme, og sauter løg og chili i olien.
- Kom derefter de øvrige grøntsager ved (undtagen auberginer), og svits det et par minutter mere.
- Tilsæt så tomater, tomatpasta, bouillon, oregano, grofthakkede blade basilikum og lidt engelsk sauce.
- Smag til med lynghonning, vineddike, salt og peber og lad det simre i ca. 15 minutter.
- Nu laves flødesauce. Kom lidt vand på en varm pande, og kom gradvist de friske spinatblade på indtil de er faldet sammen.
- Hæld fløde ved (Hold lidt tilbage) og kog det lidt ind. Krydr med reven muskatnød, salt og peber.
- Begynd med et tyndt lag grøntsagssauce, så et lag pastaplader.
- Derefter et lag grøntsagssauce, lidt hakket auberginer, lidt spinatsauce og revet ost. Ovenpå dette et lag pastaplader, så grøntsagssauce, lidt hakket auberginer, og lidt spinatsauce og revet ost.
- Sådan bygger du op indtil du har brugt alle ingredienserne.
- Slut af med grøntsagssauce, spinatsauce og revet ost og en sjat fløde og drys lidt salt over.
- Vegetar lasagne bages i ca. 30 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 130 gram aubergine
- 100 gram squash
- ½ tsk. chili (tørret )
- 8 stk. cherry tomater (eller cocktailtomater. Kan erstattes med hakkede tomater på dåse.)
- 1 stk. rødløg
- 4 fed hvidløg
- 3 stk. gulerødder
- 1 stk. pastinak
- 1 ds tomatpasta (70 g)
- 3 dl. hønsebouillon
- 1 spiseske oregano (tørret)
- 1 håndfuld basilikum (frisk)
- 2 spsk. engelsk sauce
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- 1 knivspids spidskommen
- 1 spsk. lynghonning (kan erstattes med brun farin eller anden god honning)
- 1 spsk. vineddike
- 600 g lasagneplader
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. revet ost
Ingredienser Spinatsauce
- 200 gram spinat (frisk)
- ¼ liter piskefløde (eller cremefine)
- 1 spsk. vand
- ½ tsk. muskatnød (revet)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids kværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og rengør grøntsager.
- Tænd ovn på 220 grader.
- Skær auberginen i skiver af ca. 1 cm, og læg stykkerne på et rent viskestykke.
- Drys lidt salt ud på begge sider af auberginer, og giv saltet 10 minutters tid til at trække vandet ud.
- Skyl auberginer under kolde hane.
- Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller på en rist, og skær med en skarp kniv et par snit i hver skive.
- Brug en lille pensel til at fordele olivenolie på toppen af auberginer, og giv dem 10-15 minutter øverst i ovnen.
- Vend auberginer efter de 10 minutter, smør olivenolie på, og giv dem samme tid igen.
- Skær auberginer ud i små stykker og kom dem i en skål.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder, pastinak og squash snittes fint.
- Kom olie i en gryde og varm det op ved middel varme, og sauter løg og chili i olien.
- Kom derefter de øvrige grøntsager ved (undtagen auberginer), og svits det et par minutter mere.
- Tilsæt så tomater, tomatpasta, bouillon, oregano, grofthakkede blade basilikum og lidt engelsk sauce.
- Smag til med lynghonning, vineddike, salt og peber og lad det simre i ca. 15 minutter.
- Nu laves flødesauce. Kom lidt vand på en varm pande, og kom gradvist de friske spinatblade på indtil de er faldet sammen.
- Hæld fløde ved (Hold lidt tilbage) og kog det lidt ind. Krydr med reven muskatnød, salt og peber.
- Begynd med et tyndt lag grøntsagssauce, så et lag pastaplader.
- Derefter et lag grøntsagssauce, lidt hakket auberginer, lidt spinatsauce og revet ost. Ovenpå dette et lag pastaplader, så grøntsagssauce, lidt hakket auberginer, og lidt spinatsauce og revet ost.
- Sådan bygger du op indtil du har brugt alle ingredienserne.
- Slut af med grøntsagssauce, spinatsauce og revet ost og en sjat fløde og drys lidt salt over.
- Vegetar lasagne bages i ca. 30 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan udskifte fløde med mælk
- Hønsebouillon kan erstattes af grøntsagsbouillon
Bente
Jeg brugte ikke alle de mange ingredienser. Men lasagnen smagte ganske godt aligevel.