Lammeragout i Crock-pot
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Vi har lavet mange gryderetter og simreretter i vores store gryder, men nu synes vi tiden var inde til, at prøve de nye slowcooker typer som hedder Crock-pot. En Crockpot er en gryde som steger lige omkring eller under kogepunktet, så grøntsager og kød holder formen og konsistensen, og ikke koger ud, men bare bliver super mørt. Stegetiden strækker sig til omkring 8 timer, efter den type kød man vil bruge. Man kan sammenligne en crockpot med måden man laver ”pulled pork” på. I en crock-pot kommer man bare alle ingredienserne i gryden og ca. 7 timer senere er maden færdig. Det er ret smart.
Du slipper for at gøre hele køkkenet rent bagefter, eftersom du kan lave alt i samme gryde.
Programmerbar slowcooker med automatisk overgang til varmeholdning, når maden er færdig, så der er ikke noget der brænder på, hvis du glemmer tiden.
En Crockpot består af en gryde som kan fjernes og sættes ind i ovnen, og kan bruges separat på alle typer af komfurer, selv induktionskomfur.
Det er vores erfaring, at man skal følge brugsanvisningen, men der kommer væske under tilberedningen, så væsken der tilsættes, skal være lidt som muligt. Kødet der bruges skal være fedtfattigt.
Vi har brugt en Slowcooker på 6,0 liter, DuraCeramic, med Timer – Crock-Pot. I opskriften har vi brunet kød og grøntsager. Det er ikke nødvendigt.
Ingredienser
- 1 stor lammekølle eller andet lammekød
- Ca. 1 kg. Rodfrugter (Løg, porre, gulerødder, pastinak, blomkål, og lign.)
- 1 dl. Rødvin
- 1 kvist rosmarin
- 1 spsk. paprika
- Vand
- Kartofler
- Smør
- Olie
- Timian, salvie og salt og peber
Fremgangsmåde
- Klargør alle grøntsager og skær dem i grove stykker.
- Lammekødet kigges efter for sener og overflødigt fedt som fjernes.
- Skær derefter kødet i terninger på ca. 2 x 2 cm.
- Brun kødet lidt af gangen i smør og olivenolie og sæt til side efterhånden som kødet er færdigt.
- Et minut før kødet er færdigt brunes de med paprika.
- Hæld det overskydende fedt fra.
- Brun evt. også grøntsagerne og kom dem nederst i crockpot.
- Kom kødet ovenpå.
- Tilsæt herefter resten af ingredienserne og sørg for at væsken passer med indholdet.
- Sæt varmen på laveste blus (1) og timer på 7 timer.
- Ca. 1 ½ time før koges bagekartofler i ca. 20 minutter. Lav et kryds i kartoflerne og sættes derefter ind i en 200 grader varm ovn.
- Smag lammeragout til med salt og peber.
- Ønskes sauce brunes friske grøntsager og det fraskårne lammekød i en stegegryde.
- Tilsæt herefter lidt vand og smag til med bouillon fra crockpot og salt og peber. Kog saucen ind.
- Si saucen gennem en sigte.
Servering
- Kom lammeragout op i en dyb tallerken og læg en bagekartoffel på en tallerken ved siden af, sammen med smør og salt.
- Har du lavet sauce anrettes det hele på en almindelig tallerken.
Prøv også lammekølle med salvie kartofler
Tips
- Du kan jævne bouillon i gryden med fløde og maizena mel
Kommentarer
Ingen kommentarer