Oksefilet er et meget mørt og lækkert stykke kød, hvis det er velhængt. Men ofte kan du være uheldig og få oksefilet, som er sejt, derfor skal du langtidsstege din oksefilet, for bedste resultat.
Du får både mørt og flot rødt kød, hvis du følger vores opskrift. Langtidsstegt oksefilet laves i ovnen, men kan også laves på grillen ved indirekte varme.
Her er ny langtidsstegning oksefilet opskrift. Vi har lavet den med alt tilbehør, som du får brug for.
Prøv også opskrift på langtidsstegt marineret oksefilet
Gå til
Flødekartofler
Bemærk venligst, at du kan udskifte flødekartofler med bagte kartofler ! Derfor har vi valgt, også at lave en lækker gorgonzolasauce som du kan dyppe både kødet og kartoflerne i.
Se mere i opskriften nedenunder.
Afpuds filet
Når du står med et stykke oksefilet, står du med et rigtigt godt stykke kød, som du kan få rigtig lækker steaks ud af.
Sørg for, at fjerne alle hinder og sener, så du kun har rent kød og fedtkant tilbage.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 3 timer. Samlet tid ca. 3 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser langtidsstegt oksefilet
Ingredienser Flødekartofler
- 100 g Ost
- 3 kg. Kartofler
- ½ liter Fløde
- 1 stk. Muskatnød Revet
- 2 spsk. Smør Og olivenolie til stegning
- 200 g Ost Revet
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Ekstra tilbehør til Langtidsstegt oksefilet
- 1 kg. Rodfrugter Ovnbagte
- 800 g Kinakålsalat
Ingredienser Gorgonzola sauce
- 3 dl Stegesky
- 200 g Gorgonzolaost
- ¼ liter Fløde
- 1 dl whisky
Ingredienser kinakålsalat
- ½ stk. Kinakål Skåret i meget tynde strimler
- 2 stk. Appelsiner store søde, f.eks navels
- 2 dl Cremefraiche 18%
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde kinakålsalat
- Pil appelsinerne og skær dem i små terninger.
- Snit kinakål fint og vend kinakålen og appelsin i cremefraiche.
- Lad det hvile i en time i køleskabet. Hæld evt. lidt af den overskydende væske fra.
- Anret salaten på tallerknerne lige før serveringen.
Fremgangsmåde rodfrugter
- Tag 1 kg. forskellige rodfrugter og skyl, rens og skræl dem. Skær dem i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over og vend rodfrugterne i olivenolien. Krydr med salt og peber.
- Sæt dem nederst i en 160 grader varm ovn med varmluft. Giv dem evt. 200 grader efter 30 minutter, så rodfrugterne bliver helt møre. Vend dem ind imellem, så de ikke bliver tørre.
Fremgangsmåde flødekartofler
- Skræl kartofler, og skær dem i tynde skriver, gerne på et mandolinjern.
- Kom dem op i en bradepande. Hæld fløde og ost over og krydr med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Bland det hele godt sammen. Slut af med et par smørklatter.
- Sæt det på rillen over rodfrugterne. Drej det en halv omgang hver halve time hvis din ovn ikke varmer jævnt.
Fremgangsmåde Langtidsstegt oksefilet
- Gå oksefilet igennem for sener, på både sider top og bund.
- Fjern sener på oversiden, så der kun er fedt tilbage. Gå resten af fileten igennem.
- Bruger du vakuumpakket kød, skal det først tages ud af plastikken og trække en times tid i køleskabet inden du sætter stegen i ovnen.
- Du kan udelade at brune oksefilet først, men vi gør det her nedenunder. Ellers sættes oksefilet blot i ovnen.
- Kom smør og olie i en tykbundet gryde og brun oksefileten på alle sider i ca. 3 – 5 minutter i alt.
- Knus tre fed hvidløg og smør stegen ind med hvidløg og smør og svits den i et minut på alle sider, så hvidløg afgiver deres smag.
- Kom fileten op i et passende ildfast fad.
- Pres et fed hvidløg og smør oversiden af oksefilet med hvidløg og drys timian over.
- Sæt det i ovnen og sæt temperaturen til 70 grader alm. ovn.
- Kom et stegetermometer i og sæt det til mellem 55 og 60 grader.
- Kig til stegetermometeret løbende, men efter ca. 1 time skal du kigge på stegetemperaturen, og kan nu nogenlunde beregne, hvor lang tid den skal have endnu.
- Når stegen er ca. 6 til 10 grader fra den ønskede temperatur, skrues temperaturen op til 220 grader, så overfladen bliver meget varm. Giv den evt. et par minutter med grill.
- Tag derefter oksefileten ud og pak den ind i stanniol, og lad den hvile ca. 20 minutter.
- 55 grader for meget rød steg. (Red)
- 58 – 60 grader for medium rød. (Medium)
- 65 – 67 grader giver let rosafarvet gennemstegt steg. (Well done)
- Vi tog vores langtidsstegte oksefilet ud ved 62 grader, og der var den stadig meget rød! Derfor skal den trække i ca. 20 min i folie, så saften bliver i kødet.
- Se efter om rodfrugter og kartofler er møre. Nu sættes kartoflerne højere op, brug evt. varmluft så både kartofler og rodfrugter bliver bagt.
Gorgonzola sauce
- Hvis du ønsker en kraftig gorgonzolasauce, skal du gøre følgende.
- Si stegeskyen fra fadet gennem et dørslag eller sigte og kom noget af den i en saucegryde.
- Varm det op.
- Nu tilsættes et par spsk. fløde mens der røres rundt. Smag til med salt og peber, Gorgonzola ost og whisky.
Servering med flødekartofler
- Server langtidsstegt oksefilet i tynde skiver med flødekartofler, kinakålsalat og ovnbagte grøntsager og evt. flutes til.
🍽Servering
Servering med bagekartofler og gorgonzola sauce
- Server dine bagte kartofler med denne lækre gorgonzola sauce, kinakålsalat, ovnbagte rodfrugter og skiver af mør oksefilet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
❓ FAQ
Ja, og Engelsk bøf udskæres af oksefilet
Nej, oksemørbraden er mere mør og den dyreste udskæring.
Ja, oksefilet er en af de mest velsmagende udskæringer, og oksefilet serveres på de fleste restauranter.
Til oksefilet serveres ofte pommes frites, syrlig salat og bearnaisesauce.
Kraftig rødvin er særdeles velegnet. Isvand eller saft er også meget brugt. Man kan også drikke øl til, men det, er lidt synd, da øllen ikke giver umami smag til oksefileten.
Opskrift med noter
Langtidsstegt oksefilet
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser langtidsstegt oksefilet
Ingredienser Flødekartofler
Ekstra tilbehør til Langtidsstegt oksefilet
- 1 kg Rodfrugter (ovnbagte )
- 800 g Kinakålsalat
Ingredienser Gorgonzola sauce
- 3 dl Stegesky
- 200 g Gorgonzolaost
- ¼ liter Fløde
- 1 dl whisky
Ingredienser kinakålsalat
- ½ stk. Kinakål (skåret i meget tynde strimler)
- 2 stk. Appelsiner (store søde, f.eks navels)
- 2 dl Cremefraiche 18%
Sådan gør du
Fremgangsmåde kinakålsalat
- Pil appelsinerne og skær dem i små terninger.
- Snit kinakål fint og vend kinakålen og appelsin i cremefraiche.
- Lad det hvile i en time i køleskabet. Hæld evt. lidt af den overskydende væske fra.
- Anret salaten på tallerknerne lige før serveringen.
Fremgangsmåde rodfrugter
- Tag 1 kg. forskellige rodfrugter og skyl, rens og skræl dem. Skær dem i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over og vend rodfrugterne i olivenolien. Krydr med salt og peber.
- Sæt dem nederst i en 160 grader varm ovn med varmluft. Giv dem evt. 200 grader efter 30 minutter, så rodfrugterne bliver helt møre. Vend dem ind imellem, så de ikke bliver tørre.
Fremgangsmåde flødekartofler
- Skræl kartofler, og skær dem i tynde skriver, gerne på et mandolinjern.
- Kom dem op i en bradepande. Hæld fløde og ost over og krydr med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Bland det hele godt sammen. Slut af med et par smørklatter.
- Sæt det på rillen over rodfrugterne. Drej det en halv omgang hver halve time hvis din ovn ikke varmer jævnt.
Fremgangsmåde Langtidsstegt oksefilet
- Gå oksefilet igennem for sener, på både sider top og bund.
- Fjern sener på oversiden, så der kun er fedt tilbage. Gå resten af fileten igennem.
- Bruger du vakuumpakket kød, skal det først tages ud af plastikken og trække en times tid i køleskabet inden du sætter stegen i ovnen.
- Du kan udelade at brune oksefilet først, men vi gør det her nedenunder. Ellers sættes oksefilet blot i ovnen.
- Kom smør og olie i en tykbundet gryde og brun oksefileten på alle sider i ca. 3 – 5 minutter i alt.
- Knus tre fed hvidløg og smør stegen ind med hvidløg og smør og svits den i et minut på alle sider, så hvidløg afgiver deres smag.
- Kom fileten op i et passende ildfast fad.
- Pres et fed hvidløg og smør oversiden af oksefilet med hvidløg og drys timian over.
- Sæt det i ovnen og sæt temperaturen til 70 grader alm. ovn.
- Kom et stegetermometer i og sæt det til mellem 55 og 60 grader.
- Kig til stegetermometeret løbende, men efter ca. 1 time skal du kigge på stegetemperaturen, og kan nu nogenlunde beregne, hvor lang tid den skal have endnu.
- Når stegen er ca. 6 til 10 grader fra den ønskede temperatur, skrues temperaturen op til 220 grader, så overfladen bliver meget varm. Giv den evt. et par minutter med grill.
- Tag derefter oksefileten ud og pak den ind i stanniol, og lad den hvile ca. 20 minutter.
- 55 grader for meget rød steg. (Red)
- 58 – 60 grader for medium rød. (Medium)
- 65 – 67 grader giver let rosafarvet gennemstegt steg. (Well done)
- Vi tog vores langtidsstegte oksefilet ud ved 62 grader, og der var den stadig meget rød! Derfor skal den trække i ca. 20 min i folie, så saften bliver i kødet.
- Se efter om rodfrugter og kartofler er møre. Nu sættes kartoflerne højere op, brug evt. varmluft så både kartofler og rodfrugter bliver bagt.
Gorgonzola sauce
- Hvis du ønsker en kraftig gorgonzolasauce, skal du gøre følgende.
- Si stegeskyen fra fadet gennem et dørslag eller sigte og kom noget af den i en saucegryde.
- Varm det op.
- Nu tilsættes et par spsk. fløde mens der røres rundt. Smag til med salt og peber, Gorgonzola ost og whisky.
Servering med flødekartofler
- Server langtidsstegt oksefilet i tynde skiver med flødekartofler, kinakålsalat og ovnbagte grøntsager og evt. flutes til.
Servering med bagekartofler og gorgonzola sauce
- Server dine bagte kartofler med denne lækre gorgonzola sauce, kinakålsalat, ovnbagte rodfrugter og skiver af mør oksefilet.
Noter
- Vi anbefaler en let dessert til, gerne citronfromage
- Server en kraftig rødvin til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer