• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Langtidsstegning

    Langtidsstegt oksefilet

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Langtidsstegt oksefilet med ovnbagte rodfrugter og flødekartofler

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total17
    • 9
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Oksefilet er et meget mørt og lækkert stykke kød, hvis det er velhængt. Men ofte kan du være uheldig og få oksefilet, som er sejt, derfor skal du langtidsstege din oksefilet, for bedste resultat. Du får både mørt og flot rødt kød, hvis du følger vores opskrift. Langtidsstegt oksefilet laves i ovnen, men kan også laves på grillen ved indirekte varme. Her er ny langtidsstegning oksefilet opskrift. Vi har lavet den med alt tilbehør, som du får brug for.

    Prøv også opskrift på langtidsstegt marineret oksefilet

    Gå til
    • Flødekartofler
    • Afpuds filet
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Flødekartofler

    Bemærk venligst, at du kan udskifte flødekartofler med bagte kartofler ! Derfor har vi valgt, også at lave en lækker gorgonzolasauce som du kan dyppe både kødet og kartoflerne i. Se mere i opskriften nedenunder.

    Afpuds filet

    Når du står med et stykke oksefilet, står du med et rigtigt godt stykke kød, som du kan få rigtig lækker steaks ud af. Sørg for, at fjerne alle hinder og sener, så du kun har rent kød og fedtkant tilbage.

    📋 Opskrift

    Langtidsstegt oksefilet med ovnbagte rodfrugter og flødekartofler

    Langtidsstegt oksefilet

    Opskrift på langtidsstegning af oksefilet med alt tilbehør
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.25 fra 4 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 3 t
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 3 t 20 min
    Ret Langtidsstegning
    Køkken Dansk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 82 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser langtidsstegt oksefilet

    • 2500 g Oksefilet (Renset for sener)
    • 1 spsk. Timian
    • 1 tsk. Salt
    • 1 stk. Peber (Friskkværnet)

    Ingredienser Flødekartofler

    • 100 g Ost
    • 3 kg. Kartofler
    • ½ liter Fløde
    • 1 stk. Muskatnød (Revet)
    • 2 spsk. Smør (Og olivenolie til stegning)
    • 200 g Ost (Revet)
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber

    Ekstra tilbehør til Langtidsstegt oksefilet

    • 1 kg. Rodfrugter (Ovnbagte )
    • 800 g Kinakålsalat

    Ingredienser Gorgonzola sauce

    • 3 dl Stegesky
    • 200 g Gorgonzolaost
    • ¼ liter Fløde
    • 1 dl whisky

    Ingredienser kinakålsalat

    • ½ stk. Kinakål (Skåret i meget tynde strimler)
    • 2 stk. Appelsiner (store søde, f.eks navels)
    • 2 dl Cremefraiche 18%

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde kinakålsalat

    • Pil appelsinerne og skær dem i små terninger.
    • Snit kinakål fint og vend kinakålen og appelsin i cremefraiche.
    • Lad det hvile i en time i køleskabet. Hæld evt. lidt af den overskydende væske fra.
    • Anret salaten på tallerknerne lige før serveringen.

    Fremgangsmåde rodfrugter

    • Tag 1 kg. forskellige rodfrugter og skyl, rens og skræl dem. Skær dem i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over og vend rodfrugterne i olivenolien. Krydr med salt og peber.
    • Sæt dem nederst i en 160 grader varm ovn med varmluft. Giv dem evt. 200 grader efter 30 minutter, så rodfrugterne bliver helt møre. Vend dem ind imellem, så de ikke bliver tørre.

    Fremgangsmåde flødekartofler

    • Skræl kartofler, og skær dem i tynde skriver, gerne på et mandolinjern.
    • Kom dem op i en bradepande. Hæld fløde og ost over og krydr med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Bland det hele godt sammen. Slut af med et par smørklatter.
    • Sæt det på rillen over rodfrugterne. Drej det en halv omgang hver halve time hvis din ovn ikke varmer jævnt.

    Fremgangsmåde Langtidsstegt oksefilet

    • Gå oksefilet igennem for sener, på både sider top og bund.
    • Fjern sener på oversiden, så der kun er fedt tilbage. Gå resten af fileten igennem.
    • Bruger du vakuumpakket kød, skal det først tages ud af plastikken og trække en times tid i køleskabet inden du sætter stegen i ovnen.
    • Du kan udelade at brune oksefilet først, men vi gør det her nedenunder. Ellers sættes oksefilet blot i ovnen.
    • Kom smør og olie i en tykbundet gryde og brun oksefileten på alle sider i ca. 3 – 5 minutter i alt.
    • Knus tre fed hvidløg og smør stegen ind med hvidløg og smør og svits den i et minut på alle sider, så hvidløg afgiver deres smag.
    • Kom fileten op i et passende ildfast fad.
    • Pres et fed hvidløg og smør oversiden af oksefilet med hvidløg og drys timian over.
    • Sæt det i ovnen og sæt temperaturen til 70 grader alm. ovn.
    • Kom et stegetermometer i og sæt det til mellem 55 og 60 grader.
    • Kig til stegetermometeret løbende, men efter ca. 1 time skal du kigge på stegetemperaturen, og kan nu nogenlunde beregne, hvor lang tid den skal have endnu.
    • Når stegen er ca. 6 til 10 grader fra den ønskede temperatur, skrues temperaturen op til 220 grader, så overfladen bliver meget varm. Giv den evt. et par minutter med grill.
    • Tag derefter oksefileten ud og pak den ind i stanniol, og lad den hvile ca. 20 minutter.
    • 55 grader for meget rød steg. (Red)
    • 58 – 60 grader for medium rød. (Medium)
    • 65 – 67 grader giver let rosafarvet gennemstegt steg. (Well done)
    • Vi tog vores langtidsstegte oksefilet ud ved 62 grader, og der var den stadig meget rød! Derfor skal den trække i ca. 20 min i folie, så saften bliver i kødet.
    • Se efter om rodfrugter og kartofler er møre. Nu sættes kartoflerne højere op, brug evt. varmluft så både kartofler og rodfrugter bliver bagt.

    Gorgonzola sauce

    • Hvis du ønsker en kraftig gorgonzolasauce, skal du gøre følgende.
    • Si stegeskyen fra fadet gennem et dørslag eller sigte og kom noget af den i en saucegryde.
    • Varm det op.
    • Nu tilsættes et par spsk. fløde mens der røres rundt. Smag til med salt og peber, Gorgonzola ost og whisky.

    Servering med flødekartofler

    • Server langtidsstegt oksefilet i tynde skiver med flødekartofler, kinakålsalat og ovnbagte grøntsager og evt. flutes til.

    Servering med bagekartofler og gorgonzola sauce

    • Server dine bagte kartofler med denne lækre gorgonzola sauce, kinakålsalat, ovnbagte rodfrugter og skiver af mør oksefilet.

    Noter

    Tips til Langtidsstegt oksefilet
    • Vi anbefaler en let dessert til, gerne citronfromage
    • Server en kraftig rødvin til.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1647kcal (82%) | Kulhydrater: 100g (33%) | Protein: 88g (176%) | Fedt: 99g (152%) | Mættet fedt: 55g (344%) | Fiber: 15g (63%) | Sukker: 13g (14%) | Vitamin A: 2760IU (55%) | Vitamin C: 119mg (144%) | Calcium: 690mg (69%) | Jern: 12mg (67%)
    Keyword Langtidsstegt oksefilet
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 3 timer. Samlet tid ca. 3 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer.

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser langtidsstegt oksefilet

    • 2500 g Oksefilet Renset for sener
    • 1 spsk. Timian
    • 1 tsk. Salt
    • 1 stk. Peber Friskkværnet

    Ingredienser Flødekartofler

    • 100 g Ost
    • 3 kg. Kartofler
    • ½ liter Fløde
    • 1 stk. Muskatnød Revet
    • 2 spsk. Smør Og olivenolie til stegning
    • 200 g Ost Revet
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber

    Ekstra tilbehør til Langtidsstegt oksefilet

    • 1 kg. Rodfrugter Ovnbagte
    • 800 g Kinakålsalat

    Ingredienser Gorgonzola sauce

    • 3 dl Stegesky
    • 200 g Gorgonzolaost
    • ¼ liter Fløde
    • 1 dl whisky

    Ingredienser kinakålsalat

    • ½ stk. Kinakål Skåret i meget tynde strimler
    • 2 stk. Appelsiner store søde, f.eks navels
    • 2 dl Cremefraiche 18%

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde kinakålsalat

    • Pil appelsinerne og skær dem i små terninger.
    • Snit kinakål fint og vend kinakålen og appelsin i cremefraiche.
    • Lad det hvile i en time i køleskabet. Hæld evt. lidt af den overskydende væske fra.
    • Anret salaten på tallerknerne lige før serveringen.

    Fremgangsmåde rodfrugter

    1. Tag 1 kg. forskellige rodfrugter og skyl, rens og skræl dem. Skær dem i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over og vend rodfrugterne i olivenolien. Krydr med salt og peber.
    2. Sæt dem nederst i en 160 grader varm ovn med varmluft. Giv dem evt. 200 grader efter 30 minutter, så rodfrugterne bliver helt møre. Vend dem ind imellem, så de ikke bliver tørre.

    Fremgangsmåde flødekartofler

    1. Skræl kartofler, og skær dem i tynde skriver, gerne på et mandolinjern.
    2. Kom dem op i en bradepande. Hæld fløde og ost over og krydr med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Bland det hele godt sammen. Slut af med et par smørklatter.
    3. Sæt det på rillen over rodfrugterne. Drej det en halv omgang hver halve time hvis din ovn ikke varmer jævnt.

    Fremgangsmåde Langtidsstegt oksefilet

    1. Gå oksefilet igennem for sener, på både sider top og bund.
    2. Fjern sener på oversiden, så der kun er fedt tilbage. Gå resten af fileten igennem.
    3. Bruger du vakuumpakket kød, skal det først tages ud af plastikken og trække en times tid i køleskabet inden du sætter stegen i ovnen.
    4. Du kan udelade at brune oksefilet først, men vi gør det her nedenunder. Ellers sættes oksefilet blot i ovnen.
    5. Kom smør og olie i en tykbundet gryde og brun oksefileten på alle sider i ca. 3 – 5 minutter i alt.
    6. Knus tre fed hvidløg og smør stegen ind med hvidløg og smør og svits den i et minut på alle sider, så hvidløg afgiver deres smag.
    7. Kom fileten op i et passende ildfast fad.
    8. Pres et fed hvidløg og smør oversiden af oksefilet med hvidløg og drys timian over.
    9. Sæt det i ovnen og sæt temperaturen til 70 grader alm. ovn.
    10. Kom et stegetermometer i og sæt det til mellem 55 og 60 grader.
    11. Kig til stegetermometeret løbende, men efter ca. 1 time skal du kigge på stegetemperaturen, og kan nu nogenlunde beregne, hvor lang tid den skal have endnu.
    12. Når stegen er ca. 6 til 10 grader fra den ønskede temperatur, skrues temperaturen op til 220 grader, så overfladen bliver meget varm. Giv den evt. et par minutter med grill.
    13. Tag derefter oksefileten ud og pak den ind i stanniol, og lad den hvile ca. 20 minutter.
    14. 55 grader for meget rød steg. (Red)
    15. 58 – 60 grader for medium rød. (Medium)
    16. 65 – 67 grader giver let rosafarvet gennemstegt steg. (Well done)
    17. Vi tog vores langtidsstegte oksefilet ud ved 62 grader, og der var den stadig meget rød! Derfor skal den trække i ca. 20 min i folie, så saften bliver i kødet.
    18. Se efter om rodfrugter og kartofler er møre. Nu sættes kartoflerne højere op, brug evt. varmluft så både kartofler og rodfrugter bliver bagt.

    Gorgonzola sauce

    1. Hvis du ønsker en kraftig gorgonzolasauce, skal du gøre følgende.
    2. Si stegeskyen fra fadet gennem et dørslag eller sigte og kom noget af den i en saucegryde.
    3. Varm det op.
    4. Nu tilsættes et par spsk. fløde mens der røres rundt. Smag til med salt og peber, Gorgonzola ost og whisky.

    Servering med flødekartofler

    • Server langtidsstegt oksefilet i tynde skiver med flødekartofler, kinakålsalat og ovnbagte grøntsager og evt. flutes til.

    🍽 Servering

    Servering med bagekartofler og gorgonzola sauce

    • Server dine bagte kartofler med denne lækre gorgonzola sauce, kinakålsalat, ovnbagte rodfrugter og skiver af mør oksefilet.

    💭❓ Tips og FAQ

    ❓ FAQ

    Er oksefilet et mørt stykke kød?

    Ja, og Engelsk bøf udskæres af oksefilet

    Er oksefilet det bedste og møreste stykke kød på oksen?

    Nej, oksemørbraden er mere mør og den dyreste udskæring.

    Smager oksefilet godt?

    Ja, oksefilet er en af de mest velsmagende udskæringer, og oksefilet serveres på de fleste restauranter.

    Hvad serveres til oksefilet?

    Til oksefilet serveres ofte pommes frites, syrlig salat og bearnaisesauce.

    Hvad drikker man til oksefilet?

    Kraftig rødvin er særdeles velegnet. Isvand eller saft er også meget brugt. Man kan også drikke øl til, men det, er lidt synd, da øllen ikke giver umami smag til oksefileten.

    Langtidsstegt oksefilet med ovnbagte rodfrugter og flødekartofler
    Langtidsstegt oksefilet med ovnbagte rodfrugter
    Del meget gerne
    • Total17
    • 9
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Laksetatar
    Kinakålsalat med Cremefraiche »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Langtidsstegning Tags: Appelsin, fløde, Gorgonzola, kartofler, Kinakål, muskatnød, oksekød, ost, rodfrugter, salat, timian, Whisky

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind