Oksefilet er et meget mรธrt og lรฆkkert stykke kรธd, hvis det er velhรฆngt. Men ofte kan du vรฆre uheldig og fรฅ oksefilet, som er sejt, derfor skal du langtidsstege din oksefilet, for bedste resultat.
Du fรฅr bรฅde mรธrt og flot rรธdt kรธd, hvis du fรธlger vores opskrift. Langtidsstegt oksefilet laves i ovnen, men kan ogsรฅ laves pรฅ grillen ved indirekte varme.
Her er ny langtidsstegning oksefilet opskrift. Vi har lavet den med alt tilbehรธr, som du fรฅr brug for.
Prรธv ogsรฅ opskrift pรฅ langtidsstegt marineret oksefilet
Indhold i opskrift - Hop til:
Flรธdekartofler
Bemรฆrk venligst, at du kan udskifte flรธdekartofler med bagte kartofler ! Derfor har vi valgt, ogsรฅ at lave en lรฆkker gorgonzolasauce som du kan dyppe bรฅde kรธdet og kartoflerne i.
Se mere i opskriften nedenunder.
Afpuds filet
Nรฅr du stรฅr med et stykke oksefilet, stรฅr du med et rigtigt godt stykke kรธd, som du kan fรฅ rigtig lรฆkker steaks ud af.
Sรธrg for, at fjerne alle hinder og sener, sรฅ du kun har rent kรธd og fedtkant tilbage.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 3 timer. Samlet tid ca. 3 timer og 20 min. Opskrift til 8 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Ingredienser langtidsstegt oksefilet
Ingredienser Flรธdekartofler
- 100 g Ost
- 3 kg. Kartofler
- ยฝ liter Flรธde
- 1 stk. Muskatnรธd Revet
- 2 spsk. Smรธr Og olivenolie til stegning
- 200 g Ost Revet
- 1 tsk. Salt og friskkvรฆrnet peber
Ekstra tilbehรธr til Langtidsstegt oksefilet
- 1 kg. Rodfrugter Ovnbagte
- 800 g Kinakรฅlsalat
Ingredienser Gorgonzola sauce
- 3 dl Stegesky
- 200 g Gorgonzolaost
- ยผ liter Flรธde
- 1 dl whisky
Ingredienser kinakรฅlsalat
- ยฝ stk. Kinakรฅl Skรฅret i meget tynde strimler
- 2 stk. Appelsiner store sรธde, f.eks navels
- 2 dl Cremefraiche 18%
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmรฅde kinakรฅlsalat
- Pil appelsinerne og skรฆr dem i smรฅ terninger.
- Snit kinakรฅl fint og vend kinakรฅlen og appelsin i cremefraiche.
- Lad det hvile i en time i kรธleskabet. Hรฆld evt. lidt af den overskydende vรฆske fra.
- Anret salaten pรฅ tallerknerne lige fรธr serveringen.
Fremgangsmรฅde rodfrugter
- Tag 1 kg. forskellige rodfrugter og skyl, rens og skrรฆl dem. Skรฆr dem i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hรฆld lidt olivenolie over og vend rodfrugterne i olivenolien. Krydr med salt og peber.
- Sรฆt dem nederst i en 160 grader varm ovn med varmluft. Giv dem evt. 200 grader efter 30 minutter, sรฅ rodfrugterne bliver helt mรธre. Vend dem ind imellem, sรฅ de ikke bliver tรธrre.
Fremgangsmรฅde flรธdekartofler
- Skrรฆl kartofler, og skรฆr dem i tynde skriver, gerne pรฅ et mandolinjern.
- Kom dem op i en bradepande. Hรฆld flรธde og ost over og krydr med salt, friskkvรฆrnet peber og muskatnรธd. Bland det hele godt sammen. Slut af med et par smรธrklatter.
- Sรฆt det pรฅ rillen over rodfrugterne. Drej det en halv omgang hver halve time hvis din ovn ikke varmer jรฆvnt.
Fremgangsmรฅde Langtidsstegt oksefilet
- Gรฅ oksefilet igennem for sener, pรฅ bรฅde sider top og bund.
- Fjern sener pรฅ oversiden, sรฅ der kun er fedt tilbage. Gรฅ resten af fileten igennem.
- Bruger du vakuumpakket kรธd, skal det fรธrst tages ud af plastikken og trรฆkke en times tid i kรธleskabet inden du sรฆtter stegen i ovnen.
- Du kan udelade at brune oksefilet fรธrst, men vi gรธr det her nedenunder. Ellers sรฆttes oksefilet blot i ovnen.
- Kom smรธr og olie i en tykbundet gryde og brun oksefileten pรฅ alle sider i ca. 3 – 5 minutter i alt.
- Knus tre fed hvidlรธg og smรธr stegen ind med hvidlรธg og smรธr og svits den i et minut pรฅ alle sider, sรฅ hvidlรธg afgiver deres smag.
- Kom fileten op i et passende ildfast fad.
- Pres et fed hvidlรธg og smรธr oversiden af oksefilet med hvidlรธg og drys timian over.
- Sรฆt det i ovnen og sรฆt temperaturen til 70 grader alm. ovn.
- Kom et stegetermometer i og sรฆt det til mellem 55 og 60 grader.
- Kig til stegetermometeret lรธbende, men efter ca. 1 time skal du kigge pรฅ stegetemperaturen, og kan nu nogenlunde beregne, hvor lang tid den skal have endnu.
- Nรฅr stegen er ca. 6 til 10 grader fra den รธnskede temperatur, skrues temperaturen op til 220 grader, sรฅ overfladen bliver meget varm. Giv den evt. et par minutter med grill.
- Tag derefter oksefileten ud og pak den ind i stanniol, og lad den hvile ca. 20 minutter.
- 55 grader for meget rรธd steg. (Red)
- 58 โ 60 grader for medium rรธd. (Medium)
- 65 โ 67 grader giver let rosafarvet gennemstegt steg. (Well done)
- Vi tog vores langtidsstegte oksefilet ud ved 62 grader, og der var den stadig meget rรธd! Derfor skal den trรฆkke i ca. 20 min i folie, sรฅ saften bliver i kรธdet.
- Se efter om rodfrugter og kartofler er mรธre. Nu sรฆttes kartoflerne hรธjere op, brug evt. varmluft sรฅ bรฅde kartofler og rodfrugter bliver bagt.
Gorgonzola sauce
- Hvis du รธnsker en kraftig gorgonzolasauce, skal du gรธre fรธlgende.
- Si stegeskyen fra fadet gennem et dรธrslag eller sigte og kom noget af den i en saucegryde.
- Varm det op.
- Nu tilsรฆttes et par spsk. flรธde mens der rรธres rundt. Smag til med salt og peber, Gorgonzola ost og whisky.
Servering med flรธdekartofler
- Server langtidsstegt oksefilet i tynde skiver med flรธdekartofler, kinakรฅlsalat og ovnbagte grรธntsager og evt. flutes til.
๐ฝServering
Servering med bagekartofler og gorgonzola sauce
- Server dine bagte kartofler med denne lรฆkre gorgonzola sauce, kinakรฅlsalat, ovnbagte rodfrugter og skiver af mรธr oksefilet.
๐ญโ Tips og FAQ
โ FAQ
Ja, og Engelsk bรธf udskรฆres afย oksefilet
Nej, oksemรธrbraden er mere mรธr og den dyreste udskรฆring.
Ja, oksefilet er en af de mest velsmagende udskรฆringer, og oksefilet serveres pรฅ de fleste restauranter.
Til oksefilet serveres ofte pommes frites, syrlig salat og bearnaisesauce.
Kraftig rรธdvin er sรฆrdeles velegnet. Isvand eller saft er ogsรฅ meget brugt. Man kan ogsรฅ drikke รธl til, men det, er lidt synd, da รธllen ikke giver umami smag til oksefileten.

๐ Komplet opskrift med noter

Langtidsstegt oksefilet
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Ingredienser langtidsstegt oksefilet
Ingredienser Flรธdekartofler
- 100 g Ost
- 3 kg Kartofler
- ยฝ liter Flรธde
- 1 stk. Muskatnรธd (revet)
- 2 spsk. Smรธr (og olivenolie til stegning)
- 200 g Ost (revet)
- 1 tsk. Salt og friskkvรฆrnet peber
Ekstra tilbehรธr til Langtidsstegt oksefilet
- 1 kg Rodfrugter (ovnbagte )
- 800 g Kinakรฅlsalat
Ingredienser Gorgonzola sauce
- 3 dl Stegesky
- 200 g Gorgonzolaost
- ยผ liter Flรธde
- 1 dl whisky
Ingredienser kinakรฅlsalat
- ยฝ stk. Kinakรฅl (skรฅret i meget tynde strimler)
- 2 stk. Appelsiner (store sรธde, f.eks navels)
- 2 dl Cremefraiche 18%
Sรฅdan gรธr du
Fremgangsmรฅde kinakรฅlsalat
- Pil appelsinerne og skรฆr dem i smรฅ terninger.
- Snit kinakรฅl fint og vend kinakรฅlen og appelsin i cremefraiche.
- Lad det hvile i en time i kรธleskabet. Hรฆld evt. lidt af den overskydende vรฆske fra.
- Anret salaten pรฅ tallerknerne lige fรธr serveringen.
Fremgangsmรฅde rodfrugter
- Tag 1 kg. forskellige rodfrugter og skyl, rens og skrรฆl dem. Skรฆr dem i skiver og kom dem i et ildfast fad. Hรฆld lidt olivenolie over og vend rodfrugterne i olivenolien. Krydr med salt og peber.
- Sรฆt dem nederst i en 160 grader varm ovn med varmluft. Giv dem evt. 200 grader efter 30 minutter, sรฅ rodfrugterne bliver helt mรธre. Vend dem ind imellem, sรฅ de ikke bliver tรธrre.
Fremgangsmรฅde flรธdekartofler
- Skrรฆl kartofler, og skรฆr dem i tynde skriver, gerne pรฅ et mandolinjern.
- Kom dem op i en bradepande. Hรฆld flรธde og ost over og krydr med salt, friskkvรฆrnet peber og muskatnรธd. Bland det hele godt sammen. Slut af med et par smรธrklatter.
- Sรฆt det pรฅ rillen over rodfrugterne. Drej det en halv omgang hver halve time hvis din ovn ikke varmer jรฆvnt.
Fremgangsmรฅde Langtidsstegt oksefilet
- Gรฅ oksefilet igennem for sener, pรฅ bรฅde sider top og bund.
- Fjern sener pรฅ oversiden, sรฅ der kun er fedt tilbage. Gรฅ resten af fileten igennem.
- Bruger du vakuumpakket kรธd, skal det fรธrst tages ud af plastikken og trรฆkke en times tid i kรธleskabet inden du sรฆtter stegen i ovnen.
- Du kan udelade at brune oksefilet fรธrst, men vi gรธr det her nedenunder. Ellers sรฆttes oksefilet blot i ovnen.
- Kom smรธr og olie i en tykbundet gryde og brun oksefileten pรฅ alle sider i ca. 3 – 5 minutter i alt.
- Knus tre fed hvidlรธg og smรธr stegen ind med hvidlรธg og smรธr og svits den i et minut pรฅ alle sider, sรฅ hvidlรธg afgiver deres smag.
- Kom fileten op i et passende ildfast fad.
- Pres et fed hvidlรธg og smรธr oversiden af oksefilet med hvidlรธg og drys timian over.
- Sรฆt det i ovnen og sรฆt temperaturen til 70 grader alm. ovn.
- Kom et stegetermometer i og sรฆt det til mellem 55 og 60 grader.
- Kig til stegetermometeret lรธbende, men efter ca. 1 time skal du kigge pรฅ stegetemperaturen, og kan nu nogenlunde beregne, hvor lang tid den skal have endnu.
- Nรฅr stegen er ca. 6 til 10 grader fra den รธnskede temperatur, skrues temperaturen op til 220 grader, sรฅ overfladen bliver meget varm. Giv den evt. et par minutter med grill.
- Tag derefter oksefileten ud og pak den ind i stanniol, og lad den hvile ca. 20 minutter.
- 55 grader for meget rรธd steg. (Red)
- 58 โ 60 grader for medium rรธd. (Medium)
- 65 โ 67 grader giver let rosafarvet gennemstegt steg. (Well done)
- Vi tog vores langtidsstegte oksefilet ud ved 62 grader, og der var den stadig meget rรธd! Derfor skal den trรฆkke i ca. 20 min i folie, sรฅ saften bliver i kรธdet.
- Se efter om rodfrugter og kartofler er mรธre. Nu sรฆttes kartoflerne hรธjere op, brug evt. varmluft sรฅ bรฅde kartofler og rodfrugter bliver bagt.
Gorgonzola sauce
- Hvis du รธnsker en kraftig gorgonzolasauce, skal du gรธre fรธlgende.
- Si stegeskyen fra fadet gennem et dรธrslag eller sigte og kom noget af den i en saucegryde.
- Varm det op.
- Nu tilsรฆttes et par spsk. flรธde mens der rรธres rundt. Smag til med salt og peber, Gorgonzola ost og whisky.
Servering med flรธdekartofler
- Server langtidsstegt oksefilet i tynde skiver med flรธdekartofler, kinakรฅlsalat og ovnbagte grรธntsager og evt. flutes til.
Servering med bagekartofler og gorgonzola sauce
- Server dine bagte kartofler med denne lรฆkre gorgonzola sauce, kinakรฅlsalat, ovnbagte rodfrugter og skiver af mรธr oksefilet.
Noter
- Vi anbefaler en let dessert til, gerne citronfromage
- Server en kraftig rรธdvin til.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer