Langtidsstegt ribbensteg er en enkel måde at få smagen frem på. Du kan ikke rigtig langtidsstege en fed ribbensteg, den skal være mager og af meget god kvalitet. Dvs. meget kød og lidt fedt.
Prøv også langtidsstegt oksemørbrad
Gå til
Ribbensteg langtidsstegning
De billige vakuumpakkede ribbenstege er ikke velegnet til langtidsstegning. Det skal være kød af virkelig god kvalitet, og meget kødfyldt.
Hemmeligheden ved sprød svær er, at sværen er ridset dybt, og at der er kommet salt ned mellem svær, så dampen kan slippe væk.
Langtidsstegt ribbensteg er en hyggelig form at lave mad på, da det tager forholdsvis lang tid, men man kan gå og lave andre ting imens.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 4 timer. Samlet tid er ca. 4 timer og 5 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 kg. Ribbensteg (mager)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
- 1 spsk. Timian
- 6 stk. Laurbærblade
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Rids ribbenstegen hvis den ikke er det i forvejen.
- Skær og rids sværen med ca. ½ cm mellemrum og helt ned til kødet hvis slagteren ikke har gjort det.
- Hvis slagteren har ridset kødet, skal det gås efter, og der hvor laurbærblade skal sidde, ridses lidt dybere.
- Nogle gange er ridsningen ikke dyb og lang nok, måske i siderne, så skær det færdigt, så sværen deler sig, og du får nemmere ved at skære stegen ud, når den er færdig.
- Sæt nogle laurbærblade i stegen, hist og her. Kom en smule groft salt hen over den og godt ned mellem svær.
- Gnid timian godt ned mellem svær.
- Sæt ribbenstegen i et fad midt i en kold ovn på 70 – 90 grader i 2 timer. Hæld tre store kopper vand ned til ribbenstegen. Efter to timer skrues temperaturen op til 100 grader. Hæld mere vand ved.
- Når der er gået ca. 3½ time, skrues op på 225 og der sættes et stegetermometer i ribbenstegen og så hælder du stegeskyen fra, som hældes op i en skål.
- Efter ca. 20 minutter, når temperaturen på stegetermometer nærmer sig de 70 grader er stegen færdig. Du behøver ikke stegetermometer, da du kan se om stegen ser færdig ud. Den skal være gylden og sprød.
- Hvis sværen ikke er sprød, tændes nu på grill, mens du holder øje med den. Det tager fra to minutter til 6 minutter, at få sværen helt sprød.
- Når sværen er boblet op og har fået farve, er den færdig.
- Sluttemperaturen ligger så på de 75 – 80 grader.
Fremgangsmåde sauce
- Imens stegen samler sig, bager du sovsen op af stegeskyen fra skålen. Derefter koger du fadet af som ribbenstegen har stegt i.
- Hæld også denne stegesky med i sovsen. Jævn, og smag til med salt og evt. ribsgele.
- Tilsæt evt. brun kulør.
- Serveres med kogte hvide kartofler, rødkål og ribsgele til!
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her får du nogle tips til langtidsstegt ribbensteg
- Stegetiden varierer meget fra ovn til ovn og ribbensteg til ribbensteg, så det er meget vigtigt at der bruges stegetermometer.
Opskrift med noter
Langtidsstegt ribbensteg lavet i ovn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 kg. Ribbensteg (mager)
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
- 1 spsk. Timian
- 6 stk. Laurbærblade
Sådan gør du
- Rids ribbenstegen hvis den ikke er det i forvejen.
- Skær og rids sværen med ca. ½ cm mellemrum og helt ned til kødet hvis slagteren ikke har gjort det.
- Hvis slagteren har ridset kødet, skal det gås efter, og der hvor laurbærblade skal sidde, ridses lidt dybere.
- Nogle gange er ridsningen ikke dyb og lang nok, måske i siderne, så skær det færdigt, så sværen deler sig, og du får nemmere ved at skære stegen ud, når den er færdig.
- Sæt nogle laurbærblade i stegen, hist og her. Kom en smule groft salt hen over den og godt ned mellem svær.
- Gnid timian godt ned mellem svær.
- Sæt ribbenstegen i et fad midt i en kold ovn på 70 – 90 grader i 2 timer. Hæld tre store kopper vand ned til ribbenstegen. Efter to timer skrues temperaturen op til 100 grader. Hæld mere vand ved.
- Når der er gået ca. 3½ time, skrues op på 225 og der sættes et stegetermometer i ribbenstegen og så hælder du stegeskyen fra, som hældes op i en skål.
- Efter ca. 20 minutter, når temperaturen på stegetermometer nærmer sig de 70 grader er stegen færdig. Du behøver ikke stegetermometer, da du kan se om stegen ser færdig ud. Den skal være gylden og sprød.
- Hvis sværen ikke er sprød, tændes nu på grill, mens du holder øje med den. Det tager fra to minutter til 6 minutter, at få sværen helt sprød.
- Når sværen er boblet op og har fået farve, er den færdig.
- Sluttemperaturen ligger så på de 75 – 80 grader.
Fremgangsmåde sauce
- Imens stegen samler sig, bager du sovsen op af stegeskyen fra skålen. Derefter koger du fadet af som ribbenstegen har stegt i.
- Hæld også denne stegesky med i sovsen. Jævn, og smag til med salt og evt. ribsgele.
- Tilsæt evt. brun kulør.
- Serveres med kogte hvide kartofler, rødkål og ribsgele til!
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Jørgen Dyreborg
Hej
I ingredienser står der TIMIAN. Det er ikke omtalt siden?
mvh.
Jørgen
Min madopskrift
Hej Jørgen
Så har vi rettet opskriften til. Timian kan godt udelades, hvis man ikke synes om dette krydderi.
Tak for hjælpen !
Hilsen
Bjørn