Bananmuffins med chokolade og vanilje, er små svampede muffins med en helt fantastisk smag. Citron i godt samspil med banan og chokolade giver en delikat eftersmag. Prøv dem endelig næste gang der skal bages muffins.
Prøv også blåbær muffins
Gå til
Opskrift med noter
Bananmuffins med chokolade
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Muffins form
Ingredienser
- 125 gram farin (brun)
- 125 g smør (neutral)
- 2 stk. æg
- 2 stk. bananer (Store modne)
- 125 gram chokolade (mørk)
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker (eller 1 hel vaniljestang)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 Knivspids salt
- ½ stk. citron (saften)
- 1 spsk. Citronskal ((Jo mere citronskal, jo mere smag af citron))
Tilbehør
- 200 g Cremefraiche med vanilje
Sådan gør du
- Kom farin og smør en skål og pisk det sammen. Derefter tilsættes æggene et af gangen. Der piskes indtil æggemassen er blevet cremet og lysegul.
- Kom saften fra citronen i. Citron smager skønt til Bananmuffins med chokolade og vanilje, og giver muffin en dejlig citronsmag. Kommes der også revet citronskal i, kommes den i nu.
- Skræl og mos bananerne med en gaffel eller kom dem i en frysepose, og mos dem med hænderne.
- Vend mosen op i æggemassen og fordel det med en det ene af de to piskeris fra piskeren.
- Nu skal chokoladen hakkes groft. Hold hånden op foran kniven mens dette gøres, så chokoladestykkerne ikke flyver rundt.
- Vend chokoladen i, på samme måde som bananerne.
- Hvedemel, vanilje, bagepulver og salt sigtes sammen i en stor skål.
- Kom det op i æggemassen, mens der røres konstant med en stor ske.
- Smør muffinsformen.
- Den ensartede dej, fordeles i muffinsformene. Fyld dejen ca. ¾ op til kanten.
- Bag dem nu ved 200 grader, i ca. 15 til 20 minutter eller indtil de er bagte. Tjek med en strikkepind om de er færdige. Hænger der dej ved, skal de have længere tid.
- Server Bananmuffins med chokolade og vanilje når de er kølet lidt ned.
- Tilbyd evt. cremefraiche rørt op med vanilje til.
Noter
- Citron kan udelades.
- Bruges der økologisk citron, kan der kommes lidt revet citronskal med op i dejen.
- Revet citronskal fremhæver smagen af citron, på en yderst elegant måde i muffins med banan.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift giver 12 muffins
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 125 gram brun farin
- 125 g smør
- 2 æg
- 2 store modne bananer eller 4 små
- 125 gram mørk chokolade
- 175 gram hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker eller 1 hel vaniljestang
- 1 tsk. bagepulver
- Knivspids salt
- Saften af en halv citron
- Citronskal revet fra en halv citron eller 1 hel (Jo mere citronskal, jo mere smag af citron)
🥗Tilbehør
- Cremefraiche med vanilje
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom farin og smør i en skål og pisk det sammen. Derefter tilsættes æggene et af gangen. Der piskes indtil æggemassen er blevet cremet og lysegul.
- Kom saften fra citronen i. Citron smager skønt til Bananmuffins med chokolade og vanilje, og giver muffin en dejlig citronsmag. Kommes der også revet citronskal i, kommes den i nu.
- Skræl og mos bananerne med en gaffel eller kom dem i en frysepose, og mos dem med hænderne.
- Vend mosen op i æggemassen og fordel det med en det ene af de to piskeris fra piskeren.
- Nu skal chokoladen hakkes groft. Hold hånden op foran kniven mens dette gøres, så chokoladestykkerne ikke flyver rundt.
- Vend chokoladen i, på samme måde som bananerne.
- Hvedemel, vanilje, bagepulver og salt sigtes sammen i en stor skål.
- Kom det op i æggemassen, mens der røres konstant med en stor ske.
- Smør muffinsformen.
- Den ensartede dej, fordeles i muffinsformene. Fyld dejen ca. ¾ op til kanten.
- Bag dem nu ved 200 grader, i ca. 15 til 20 minutter eller indtil de er bagte. Tjek med en strikkepind om de er færdige. Hænger der dej ved, skal de have længere tid.
- Server Bananmuffins med chokolade og vanilje når de er kølet lidt ned.
- Tilbyd evt. cremefraiche rørt op med vanilje til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Citron kan udelades.
- Brun farin kan erstattes af almindeligt sukker.
- Bruges der økologisk citron, kan der kommes lidt revet citronskal med op i dejen.
- Revet citronskal fremhæver smagen af citron, på en yderst elegant måde i muffins med banan.
❓ FAQ
ja
Mange børn er helt vilde med bananmuffins
Nej, bananer til bananmuffins skal helst være modne.
3 dage i en kagedåse
Kommentarer
Ingen kommentarer