Meget velsmagende ret, som er meget nem at lave og variere. Hakkebøffer i flødesauce kan laves på ca. 30 minutter og du kan vælge forskelligt tilbehør. Du kan servere kartoffelmos, hvide kogte kartofler, ris eller bagte kartofler til. Du kan servere en frisk salat eller svitsede grøntsager. Derudover får du en dejlig sauce til at dyppe maden i.
Smagen er SÅ lækker og der rigtig meget lækkert tilbehør, til hakkebøfferne. Dette er hverdagsmad, som både smager godt, og er nemt at lave, når man ikke har så meget tid.
Prøv også hakkebøffer med røsti eller hildas svinemørbrad
Gå til
Opskrift med noter
Hakkebøffer i flødesauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1000 gram oksekød (hakket, 7 -12 %)
- 8 stk. bacon (i skiver)
- 250 g champignons
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre
- 1 dl Whisky
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. gorgonzola
- 2 stk. peberfrugter (rød)
- 1 ds tomatpasta (lille)
- ¼ l piskefløde
- 1 Knivspids spidskommen
- 1 tsk. honning (Kan udelades)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl og rens grøntsager og forbered tilbehøret.
- Kom kødet i en skål.
- Hak chili fint, pres hvidløg og kom det i skålen med kød og rør det sammen.
- Form kødet til otte bøffer.
- Kom bacon sliced /bacon i skiver rundt om hakkebøffer.
- Brun hakkebøfferne i lidt olie på en stegepande og brun dem på højkant også, så bacon får farve.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg hakkebøfferne i et stort ildfast fad.
- Løg og porre hakkes fint, rød peber skæres i mindre tern.
- Champignon skæres over ved bundstykket og skæres midt igennem
- Kom ekstra olivenolie op i panden og svits først champignons til de har fået lidt farve og tabt noget af vandet.
- Så kommes løg, hvidløg, porre og rød peber på panden og svits det et par minutter.
- Fordel vineddike og lad det lige dampe af.
- Rør rundt og tilsæt rosmarin, spidskommen og tomatpasta. Svits det et minut.
- Tilsæt gorgonzola og piskefløde under omrøring.
- Lad det simre et 10 minutter, og smag til med honning, salt og friskkværnet peber.
Servering
- servér straks og anret med tilbehøret.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Tilberedningstid ca. 15 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1000 gram oksekød (hakket, 7 -12 %)
- 8 stk. bacon (i skiver)
- 250 g champignons
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre
- 1 dl Whisky
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. gorgonzola
- 2 stk. peberfrugter (rød)
- 1 ds tomatpasta (lille)
- ¼ l piskefløde
- 1 Knivspids spidskommen
- 1 tsk. honning (Kan udelades)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og rens grøntsager og forbered tilbehøret.
- Kom kødet i en skål.
- Hak chili fint, pres hvidløg og kom det i skålen med kød og rør det sammen.
- Form kødet til otte bøffer.
- Kom bacon sliced /bacon i skiver rundt om hakkebøffer.
- Brun hakkebøfferne i lidt olie på en stegepande og brun dem på højkant også, så bacon får farve.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg hakkebøfferne i et stort ildfast fad.
- Løg og porre hakkes fint, rød peber skæres i mindre tern.
- Champignon skæres over ved bundstykket og skæres midt igennem
- Kom ekstra olivenolie op i panden og svits først champignons til de har fået lidt farve og tabt noget af vandet.
- Så kommes løg, hvidløg, porre og rød peber på panden og svits det et par minutter.
- Fordel vineddike og lad det lige dampe af.
- Rør rundt og tilsæt rosmarin, spidskommen og tomatpasta. Svits det et minut.
- Tilsæt gorgonzola og piskefløde under omrøring.
- Lad det simre et 10 minutter, og smag til med honning, salt og friskkværnet peber.
🍽Servering
- servér straks og anret med tilbehøret.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan erstatte fløde med cremefraiche 38%
- Du kan tilsætte whisky til saucen
- Du kan variere tilbehøret efter hvad du lige har i køleskabet
Kommentarer
Ingen kommentarer