Her får du en rigtig lækker asiatisk ret med magert oksekød, som smager helt fantastisk. Oksekød med teriyaki sauce og nudler, kan laves på ca. 30 minutter. Opskrift er inspireret af det asiatiske “street food” gadekøkken. hvor der bruges få ingredienser, men en del krydderurter. Hvis du kan lide krydret mad, vil der være, en god chance for, at du kan lide denne opskrift.
Prøv også kylling med teriyaki sauce
Gå til
Street food
Få ingredienser, høj varme, hurtig tilberedning og mad med bid, kendetegner street food. Der skal helst bruges en wok og en del olie, når man laver asiatisk mad, da grøntsagerne ellers brænder på, når de kommer i den skoldhede wok. Det skal gå stærkt og hurtigt, når der tilberedes street food., men så hurtigt behøves det ikke, at gå i et almindeligt køkken. Sørg blot for, at have en stor tyk stegepande eller wok med “slip let”.
Opskrift med noter
Oksekød med teriyaki sauce og nudler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Oksekød (culotte eller cuvette. )
- 2 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 stk. løg
- 250 g gulerødder (eller karotter)
- 1 stk. porre
- ½ stk. peberfrugt (rød)
- ½ stk. peberfrugt (gul)
- ½ stk. broccoli
- 2 spsk. sesamolie (til stegning (kan erstattes af olivenolie))
Sauce
- 2 dl oksebouillon
- 4 spsk. Soya
- ½ dl sød chilisauce
- ½ dl teriyakisauce
- ½ spsk. honning
- ½ stk. lime
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær oksecuvetten ud i tynde skiver og skær skiverne ud i lidt grove store firkanter. Tag en kødhammer og bank dem flade.
- Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Skræl ingefær og hak det fint. Pil løg og skær det ud i halve ringe. Skyl og klargør broccoli og skær den i små buketter.
- Skyl peberfrugt og skær dem i skiver. Knæk blomkål ud i små buketter, skyl og dup dem tørre.
- Skær det grønne væk fra porren. Snit porren i strimler. Kom det op i et dørslag og skyl det under den kolde hane. Dup det tørt i et rent viskestykke.
- Skræl gulerødder og skær dem i små stykker eller skiver. Der kan også bruges færdigkøbte karotter.
- Kom sesamolie eller olivenolie i en varm pande eller wok og svits oksekødet et par minutter, eller indtil det har fået lys farve.
- Tilsæt broccoli, blomkålsbuketter, gulerødder, peberfrugt og løg under omrøring og svits det et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær under omrøring og skrue ned for varmen.
Sauce
- Tak en skål. Pres saften ud af lime og kom det i skålen sammen med sød chilisauce, soya, teriyaki sauce, honning og rør det godt sammen. Hæld det op på panden under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt oksebouillon under omrøring. Lad det hele simre et par minutter.
Tilbehør
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
Servering
- Anret en skål med kogte nudler og drys lidt sesamfrø ovenpå.
- Tag små skåle frem. Først kommes risnudler i bunden, så kommes oksekødet med teriyaki ovenpå.
- Servér med små skåle der indeholder sesamfrø og lime skåret i både. Salt og peber.
Noter
- Du kan udskifte risnudler med ris
- Flanksteak eller oksemørbrad er også velegnet
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g oksekød cuvette eller culotte
- 2 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 1 stk. løg
- 250 g gulerødder eller karotter
- 1 stk. porre
- ½ stk. peberfrugt rød
- ½ stk. peberfrugt gul
- ½ stk. broccoli
- 2 spsk. sesamolie til stegning (kan erstattes af olivenolie)
Sauce
- 2 dl oksebouillon
- 4 spsk. Soya
- ½ dl sød chilisauce
- ½ dl teriyakisauce
- ½ spsk. honning
- ½ stk. lime
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær oksecuvetten ud i tynde skiver og skær skiverne ud i lidt grove store firkanter. Tag en kødhammer og bank dem flade.
- Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Skræl ingefær og hak det fint. Pil rødløg, og skær det ud i halve ringe. Skyl og klargør champignons ved, at skære bunden af stokken. Skær champignons i skiver.
- Skyl peberfrugt og skær dem i skiver. Knæk blomkål ud i små buketter, skyl og dup dem tørre.
- Skær det grønne væk fra porren. Snit porren i strimler. Kom det op i et dørslag og skyl det under den kolde hane. Dup det tørt i et rent viskestykke.
- Skræl gulerødder og skær dem i små stykker eller skiver. Der kan også bruges færdigkøbte karotter.
- Kom sesamolie eller olivenolie i en varm pande eller wok og svits oksekødet et par minutter, eller indtil det har fået lys farve.
- Tilsæt champignons, blomkålsbuketter, gulerødder, peberfrugt og rødløg under omrøring og svits det et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær under omrøring og skrue ned for varmen.
Sauce
- Tak en skål. Pres saften ud af lime og kom det i skålen sammen med sød chilisauce, soya, teriyaki sauce, honning og rør det godt sammen. Hæld det op på panden under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt oksebouillon under omrøring. Lad det hele simre et par minutter.
🥗Tilbehør
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
🍽Servering
- Anret en skål med kogte risnudler og drys lidt sesamfrø ovenpå.
- Tag små skåle frem. Først kommes risnudler i bunden, så kommes oksekødet med teriyaki ovenpå.
- Servér med små skåle der indeholder sesamfrø og lime skåret i både. Salt og peber.
📖Variation
Du kan ændre denne ret efter hvem som skal spise den. Du kan gøre retten mere:
- Spicy – tilføj lidt hakket chili og ekstra presset hvidløg
- Deluxe – Lav små skåle med ekstra tilbehør. Vi anbefaler peanuts, koriander, mynte, bambusskud, indbagte rejer, indbagte løgringe eller indbagt fisk . Servér kold hvidvin til.
- Børnevenlig – Lav små skåle med chips, saltede peanuts, frugt, f.eks. melon, mango, appelsin, ananas og vindruer.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udskifte risnudler med ris
❓ FAQ
Edamamebønner, bambusskud, pak choy, savoykål, med mere,
Kommentarer
Ingen kommentarer