• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

    Oksekød med teriyaki sauce og nudler

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Oksekød med grøntsager og teriyaki sauce

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total42
    • 42
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du en rigtig lækker asiatisk ret med magert oksekød, som smager helt fantastisk. Oksekød med teriyaki sauce og nudler, kan laves på ca. 30 minutter. Opskrift er inspireret af det asiatiske “street food” gadekøkken. hvor der bruges få ingredienser, men en del krydderurter. Hvis du kan lide krydret mad, vil der være, en god chance for, at du kan lide denne opskrift.

    Prøv også kylling med teriyaki sauce

    Gå til
    • Street food
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 📖Variation
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Street food

    Få ingredienser, høj varme, hurtig tilberedning og mad med bid, kendetegner street food. Der skal helst bruges en wok og en del olie, når man laver asiatisk mad, da grøntsagerne ellers brænder på, når de kommer i den skoldhede wok. Det skal gå stærkt og hurtigt, når der tilberedes street food., men så hurtigt behøves det ikke, at gå i et almindeligt køkken. Sørg blot for, at have en stor tyk stegepande eller wok med “slip let”.

    📋 Opskrift

    Oksekød med grøntsager og teriyaki sauce

    Oksekød med teriyaki sauce og nudler

    Opskrift med oksekød, teriyaki og nudler
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 15 min
    Tilberedningstid 15 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken asiatisk
    Antal 2 personer
    Kalorier 60 %

    Ingredienser
      

    • 500 g Oksekød (culotte eller cuvette. )
    • 2 fed hvidløg
    • 2 cm ingefær
    • 1 stk. løg
    • 250 g gulerødder (eller karotter)
    • 1 stk. porre
    • ½ stk. peberfrugt (rød)
    • ½ stk. peberfrugt (gul)
    • ½ stk. broccoli
    • 2 spsk. sesamolie (til stegning (kan erstattes af olivenolie))

    Sauce

    • 2 dl oksebouillon
    • 4 spsk. Soya
    • ½ dl sød chilisauce
    • ½ dl teriyakisauce
    • ½ spsk. honning
    • ½ stk. lime
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Tilbehør

    • 150 g nudler (eller ris (2 dl))
    • 1½ spsk. sesamfrø

    Sådan gør du
     

    • Skær oksecuvetten ud i tynde skiver og skær skiverne ud i lidt grove store firkanter. Tag en kødhammer og bank dem flade.
    • Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Skræl ingefær og hak det fint. Pil løg og skær det ud i halve ringe. Skyl og klargør broccoli og skær den i små buketter.
    • Skyl peberfrugt og skær dem i skiver. Knæk blomkål ud i små buketter, skyl og dup dem tørre.
    • Skær det grønne væk fra porren. Snit porren i strimler. Kom det op i et dørslag og skyl det under den kolde hane. Dup det tørt i et rent viskestykke.
    • Skræl gulerødder og skær dem i små stykker eller skiver. Der kan også bruges færdigkøbte karotter.
    • Kom sesamolie eller olivenolie i en varm pande eller wok og svits oksekødet et par minutter, eller indtil det har fået lys farve.
    • Tilsæt broccoli, blomkålsbuketter, gulerødder, peberfrugt og løg under omrøring og svits det et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær under omrøring og skrue ned for varmen.

    Sauce

    • Tak en skål. Pres saften ud af lime og kom det i skålen sammen med sød chilisauce, soya, teriyaki sauce, honning og rør det godt sammen. Hæld det op på panden under omrøring. Smag til med salt og peber.
    • Tilsæt oksebouillon under omrøring. Lad det hele simre et par minutter.

    Tilbehør

    • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

    Servering

    • Anret en skål med kogte nudler og drys lidt sesamfrø ovenpå.
    • Tag små skåle frem. Først kommes risnudler i bunden, så kommes oksekødet med teriyaki ovenpå.
    • Servér med små skåle der indeholder sesamfrø og lime skåret i både. Salt og peber.

    Noter

    • Du kan udskifte risnudler med ris
    • Flanksteak eller oksemørbrad er også velegnet

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1197kcal (60%) | Kulhydrater: 112g (37%) | Protein: 73g (146%) | Fedt: 54g (83%) | Mættet fedt: 16g (100%) | Flerumættet fedt: 13g | Enkelumættet fedt: 23g | Trans fedt: 2g | Fiber: 15g (63%) | Sukker: 28g (31%) | Vitamin A: 22844IU (457%) | Vitamin C: 208mg (252%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 4mg (27%) | Vitamin K: 216µg (206%) | Calcium: 314mg (31%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 207µg (52%) | Jern: 12mg (67%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 217mg (54%) | Fosfor: 956mg (96%)
    Keyword asiatisk ret med oksekød, Oksekød med teriyaki sauce og risnudler
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Oksekød med teriyaki sauce
    Oksekød med teriyaki sauce

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 500 g oksekød cuvette eller culotte
    • 2 fed hvidløg
    • 2 cm ingefær
    • 1 stk. løg
    • 250 g gulerødder eller karotter
    • 1 stk. porre
    • ½ stk. peberfrugt rød
    • ½ stk. peberfrugt gul
    • ½ stk. broccoli
    • 2 spsk. sesamolie til stegning (kan erstattes af olivenolie)

    Sauce

    • 2 dl oksebouillon
    • 4 spsk. Soya
    • ½ dl sød chilisauce
    • ½ dl teriyakisauce
    • ½ spsk. honning
    • ½ stk. lime
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    🥗 Tilbehør

    • 150 g risnudler eller ris ( 2 dl)
    • 1½ spsk. sesamfrø

    🔪 Sådan gør du

    1. Skær oksecuvetten ud i tynde skiver og skær skiverne ud i lidt grove store firkanter. Tag en kødhammer og bank dem flade.
    2. Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Skræl ingefær og hak det fint. Pil rødløg, og skær det ud i halve ringe. Skyl og klargør champignons ved, at skære bunden af stokken. Skær champignons i skiver.
    3. Skyl peberfrugt og skær dem i skiver. Knæk blomkål ud i små buketter, skyl og dup dem tørre.
    4. Skær det grønne væk fra porren. Snit porren i strimler. Kom det op i et dørslag og skyl det under den kolde hane. Dup det tørt i et rent viskestykke.
    5. Skræl gulerødder og skær dem i små stykker eller skiver. Der kan også bruges færdigkøbte karotter.
    6. Kom sesamolie eller olivenolie i en varm pande eller wok og svits oksekødet et par minutter, eller indtil det har fået lys farve.
    7. Tilsæt champignons, blomkålsbuketter, gulerødder, peberfrugt og rødløg under omrøring og svits det et par minutter. Tilsæt hvidløg og ingefær under omrøring og skrue ned for varmen.

    Sauce

    • Tak en skål. Pres saften ud af lime og kom det i skålen sammen med sød chilisauce, soya, teriyaki sauce, honning og rør det godt sammen. Hæld det op på panden under omrøring. Smag til med salt og peber.
    • Tilsæt oksebouillon under omrøring. Lad det hele simre et par minutter.

    🥗 Tilbehør

    • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

    🍽 Servering

    • Anret en skål med kogte risnudler og drys lidt sesamfrø ovenpå.
    • Tag små skåle frem. Først kommes risnudler i bunden, så kommes oksekødet med teriyaki ovenpå.
    • Servér med små skåle der indeholder sesamfrø og lime skåret i både. Salt og peber.

    📖Variation

    Du kan ændre denne ret efter hvem som skal spise den. Du kan gøre retten mere:

    • Spicy – tilføj lidt hakket chili og ekstra presset hvidløg
    • Deluxe – Lav små skåle med ekstra tilbehør. Vi anbefaler peanuts, koriander, mynte, bambusskud, indbagte rejer, indbagte løgringe eller indbagt fisk . Servér kold hvidvin til.
    • Børnevenlig – Lav små skåle med chips, saltede peanuts, frugt, f.eks. melon, mango, appelsin, ananas og vindruer.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan udskifte risnudler med ris

    ❓ FAQ

    Hvad kan der ellers tilsættes af grøntsager ?

    Edamamebønner, bambusskud, pak choy, savoykål, med mere,

    Oksekød med teriyaki sauce og nudler
    Oksekød med teriyaki sauce og nudler
    Del meget gerne
    • Total42
    • 42
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kylling med teriyaki sauce og risnudler
    Gin Hass »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Billig mad, Børnevenlig mad, Grøntsager, Mad på 30 minutter, Oksekød og kalvekød Tags: broccoli, gulerødder, honning, hvidløg, Ingefær, lime, løg, nudler, oksebouillon, oksekød, peberfrugt, Porre, sesamfrø

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind