Svinemørbrad med kartoffelmos, er en af de mest delikate opskrifter vi har lavet, og som endda kan laves på ca. 30 minutter.
Mash potatoes gratin med cheddar ost (eller alm. revet ost), er den ultimative og hyggelige ret, man kan tænke sig som aftensmad.
Vi laver også og serverer en helt fantastisk salat med friske asparges, cherrytomater, tun og æg til hovedretten.
Hele denne enkle men spændende opskrift kan laves på ca. 30 minutter, hvis man organiserer tingenene.
Tiden kan dog skride lidt, hvis man laver kartoffelmosen og kødet hver for sig. Vi sætter begge ting i ovnen, og bruger almindelig varme, men varmluft kan også anbefales.
Retten består af forholdsvis enkle og billige råvarer, som kan fås i almindelige supermarkeder.
Opskrift udviklet af Bjørn Nielsen, Lene Geisle, Nikolaj Geisle
Gå til
Kan man effektivisere arbejdet i køkkenet under madlavningen?
Ja, ryd op under madlavningen og vask også op undervejs, så køkkenet er så ryddeligt som muligt, når maden er færdig.
Redskaber, gryder og skåle, vaskes løbende op og sættes tilbage på deres plads i skuffer og skabe.
📖Variation
Du kan variere denne ret på flere måder, herunder får du et par forslag.
Kartoffelmos – tilsæt lidt revet muskatnød til mosen
Salad Nicoise – Dryp lidt flydende honning over de halve tomater. Drys derefter lidt oregano over de halve cherrytomater og lad dem trække lidt inden de kommer i salatskålen.
Svinemørbrad – Du kan udskifte svinemørbrad med svinefilet.
🌡️Opbevaring
Salad Nicoise skal helst spises samme dag, men kan holde 1 dag i køleskabet.
Svinemørbrad og kartoffelmos har en holdbarhed på 3 dage i køleskabet.
Sørg for, at det hele er indpakket i en tætsluttende emballage, så maden ikke tager og får bismag fra køleskabet.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kartoffelmos:
- 1000 g kartofler
- 1 dl mælk
- 2 spsk. smør
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber (efter smag)
- ¼ dl kogevand (eller indtil rette konsistens)
Svinemørbrad
- 800 g svinemørbrad
- 2 kviste salvie (frisk)
- 2 spsk. olivenolie
- 100 g mozzarella
- 150 gram bacon
Salad Nicoise med asparges
- 5 stk. æg
- 250 g asparges (friske)
- 180 g cherrytomater
- 150 g tun (i vand)
- 100 g feldsalat (eller brøndkarse)
- 10 stk. oliven (sorte)
Sennepsdressing
- 2 spsk sennep (dijon)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. honning
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
- Kom vand uden salt i en stor gryde. Tilsæt kartofler og kog dem sagte og under låg i ca. 20 minutter eller indtil kartoflerne er møre.
- Hæld kogevandet fra, men gem lidt i en kop, så du har lidt til, at justere kartoffelmos.
- Mos eller pisk kartoflerne i gryden indtil mosen er uden klumper.
- Tilsæt mælk og smør og rør eller pisk det ind i mosen.
- Juster konsistensen og smag med kogevandet.
- Drys revet ost over kartoffelmosen.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom kartoffelmosen op i et ildfast fad og giv den ca. 15 min. ved 200°.
- Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig.
Svinemørbrad
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Krydr svinemørbrad med salt og peber.
- Kom lidt olivenolie på stegepande. Svits svinemørbrad hele vejen rundt på en varm stegepande.
- Kom svinemørbrad i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Drys salvieblade over den gratinerede kartoffelmos og svinemørbrad.
- Sæt fadet med svinemørbrad midt ind i en 200 grader varm ovn. Giv den ca. 10 til 15 minutter. Hold øje med ovnen.
- Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig, hvis det er muligt.
🥗Tilbehør
- Du kan også stege salvieblade med og uden stegefedtet fra bacon.
- Skyl salvie og hak den groft. Svits salvieblade i stegefedtet fra svinemørbrad i et minut eller to. Tag det af panden.
- Steg bacon på panden indtil bacon er sprøde.
Salad Nicoise med asparges
- Skyl salat og dup den tør.
- Kog æg i ca. 5 minutter og afkøl straks. Så er æg stadig let flydende. Afkøl straks og pil æg og skær dem midt over.
- Skyl asparges og skær bunden og hårde ender af asparges.
- Kog asparges i ca. 3 minutter eller indtil de er møre.
- Skyl cherrytomaterne og dup dem tørre. Skær dem midt over.
- Ryst eller rør dressingen sammen. Smag den til med honning, salt og peber.
- Tag en salatskål og kom feldsalat i bunden.
- Tag tun ud af dåsen og findel tun med en gaffel. Anret tun ovenpå feldsalat.
- Kom asparges og tomater i skålen. Dryp lidt olivenolie i skålen.
- Fordel nu de halve æg og til sidst fordeles de friske asparges.
- Dryp lidt sennepsdressing over salaten og kom resten af dressingen i en lille skål der sættes på bordet.
🍽Servering
- Skær svinemørbrad ud i skiver og drys salvieblade over.
- Fordel den sprøde bacon på kartoffelmosen.
- Anret Salad Nicoise med asparges i en skål
- Servér straks
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Salvieblade kan steges i både fedtet fra bacon og svinemørbrad.
- Sørg for, at svinemørbrad bliver svitset hele vejen rundt, så den får sprød overflade
- Mozzarella kan erstattes af gruyère eller cheddar ost.
- Hak ikke salvieblade for fint, da det bare er smagen vi vil have og ikke selve bladet.
- Kom svinemørbrad og kartoffelmosen ind i ovnen samtidig.
❓ FAQ
Ja
Ja, dæk bordet og klargør grøntsager og andre ingredienser i forvejen.
Ja, ryd op under madlavningen og vask også op undervejs, så køkkenet er så ryddeligt som muligt, når maden er færdig.
Opskrift med noter
Svinemørbrad med bacon, kartoffelmos og salat
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Ildfast fad
Ingredienser
Kartoffelmos
Svinemørbrad
- 800 g svinemørbrad
- 2 kviste salvie (frisk)
- 2 spsk. olivenolie
- 100 g mozzarella
- 150 gram bacon
Salad Nicoise med asparges
Sådan gør du
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
- Kom vand uden salt i en stor gryde. Tilsæt kartofler og kog dem sagte og under låg i ca. 20 minutter eller indtil kartoflerne er møre.
- Hæld kogevandet fra, men gem lidt i en kop, så du har lidt til, at justere kartoffelmos.
- Mos eller pisk kartoflerne i gryden indtil mosen er uden klumper.
- Tilsæt mælk og smør og rør eller pisk det ind i mosen.
- Juster konsistensen og smag med kogevandet.
- Drys revet ost over kartoffelmosen.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom kartoffelmosen op i et ildfast fad og giv den ca. 15 min. ved 200°.
- Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig.
Svinemørbrad
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Krydr svinemørbrad med salt og peber.
- Kom lidt olivenolie på stegepande. Svits svinemørbrad hele vejen rundt på en varm stegepande.
- Kom svinemørbrad i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Drys salvieblade over den gratinerede kartoffelmos og svinemørbrad.
- Sæt fadet med svinemørbrad midt ind i en 200 grader varm ovn. Giv den ca. 10 til 15 minutter. Hold øje med ovnen.
- Kartoffelmosen og svinemørbrad kommes ind i ovnen samtidig, hvis det er muligt.
Tilbehør
- Skyl salvie og hak den groft. Svits salvieblade i stegefedtet fra svinemørbrad i et minut eller to. Tag det af panden.
- Steg bacon på panden indtil bacon er sprøde.
- Du kan også stege salvieblade med og uden stegefedtet fra bacon.
Salad Nicoise med asparges
- Skyl salat og dup den tør.
- Kog æg i ca. 5 minutter og afkøl straks. Så er æg stadig let flydende. Afkøl straks og pil æg og skær dem midt over.
- Skyl asparges og skær bunden og hårde ender af asparges.
- Kog asparges i ca. 3 minutter eller indtil de er møre.
- Skyl cherrytomaterne og dup dem tørre. Skær dem midt over.
- Ryst eller rør dressingen sammen. Smag den til med honning, salt og peber.
- Tag en salatskål og kom feldsalat i bunden.
- Tag tun ud af dåsen og findel tun med en gaffel. Anret tun ovenpå feldsalat.
- Kom asparges og tomater i skålen. Dryp lidt olivenolie i skålen.
- Fordel nu de halve æg og til sidst fordeles de friske asparges.
- Dryp lidt sennepsdressing over salaten og kom resten af dressingen i en lille skål der sættes på bordet.
Servering
- Skær svinemørbrad ud i skiver og drys salvieblade over.
- Fordel den sprøde bacon på kartoffelmosen.
- Anret Salad Nicoise med asparges i en skål
- Servér straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer