Ribsgele kogt af rรธde ribs
Giver ca. 6 dl. gele.
Ribsgele er uundvรฆrligt til saucer og desserter. Sรฆrligt is med vanilje og flรธde desserter bliver ekstra gode, hvis der kommes lidt ribsgele pรฅ toppen.
Heller ingen julemad uden den klassiske ribsgele, og hvem kan spise vildtsaucen, uden en spiseskefuld ribsgele pรฅ tallerkenen at dyppe i.
Enhver have bรธr have mindst en ribsbusk, som i รธvrigt bรธr dรฆkkes med et fuglenet, hvis man vil have de vรฆrdifulde rรธde bรฆr for sig selv.
Hvis du er en feinsmecker og kun vil have den bedste ribs, bรธr du plante sorten Jonkheer van Tets, som giver et stort udbytte af mellemstore dybrรธde bรฆr der er sรฅ sรธde og lรฆkre, af de kan spises direkte fra busken. Yderligere fordel ved denne sort er, at den bรฆrer tidligt pรฅ sรฆsonen.
Jonkheer van Tets giver en dybrรธd, rubinrรธd gele, der bรฅde er velegnet til desserter og i madlavningen.
Ingredienser Ribsgele kogt, den klassiske opskrift til sauce:
- 1 kg. nรฆsten modne rรธde ribs
- Sukker, pund til pund, (Har du f.eks. 8 dl. saft skal du bruge 8 dl. sukker)
- Atamon (se vejledning pรฅ flasken)
Fremgangsmรฅde Ribsgele kogt, klassisk opskrift til sauce:
Skyl og rens bรฆrrene. Fjern insekter, blade og halvtomme ribber. Kom bรฆrrene i en saftkoger og kog saften ud af bรฆrrene, og skriv op hvor meget saft du tapper, hver gang du tรธmmer og kom saften i en stor gryde.
Har du ikke en saftkoger, mรฅ du koge bรฆrrene pรฅ gammeldags maner, og presse saften ud af bรฆrrene og si det gennem et klรฆde.
Der beregnes hvor meget saft man har i gryden. Saften i gryden varmes op, og tilsvarende mรฆngde sukker tilsรฆttes mens der rรธres.
Kog nu saften pรฅ lavt blus, mens der rรธres i gryden. Forsรฆt nogle minutter og indtil saften begynder at gelere.
Tag en suppeske eller spiseske og skum geleen. Det er vigtigt du skummer, da skummet ikke ser pรฆnt ud i den fรฆrdige gele.
Tag gryden af varmen og tilsรฆt atamon.
Hรฆld gele i smรฅ pรฆne skoldede Atamonskyllede glas.
Sรฆt geleen under et viskestykke og kom lรฅget pรฅ dagen efter.
Prรธv ogsรฅ opskrift pรฅ Rรฅ ribsgele
Tips til Ribsgele kogt, den klassiske opskrift til sauce
Brug kun nรฆsten modne ribs, da de indeholder mest pektin, og derfor har nemmere ved, at blive til gele.





Based on 3 Review(s)
















Kommentarer
Ingen kommentarer