Det er næsten lige så nemt at lave sin pizza i gasgrill, som hvis du bruger ovnen. Du skal bruge en god bagesten og de yderste brændere på gasgrillen for at få det helt rigtige resultat.
Vi var ved Lago di garda, som er Italiens største sø, og spise pizza. Pizzaen blev tilberedt i en roterende brændefyret ovn, ved ca. 400 grader.
Fidusen ved ovnen var, at der er ild hele vejen rundt bagerst i ovnen. Pizzaovnen, havde en roterende skive i midten, hvor pizzaerne blev sat op på. De roterede så rundt og blev bagt ensartet hele vejen rundt.
Bagetiden var ca. 5- 7 minutter, alt efter hvilket og hvor meget fyld der var på.
Denne fremgangsmåde kan vi ikke helt kopiere, men vi kan prøve, at lave noget lign.
Du kan se forskellige opskrifter på pizza i kategorien pizza, men her får du en god basis opskrift.
Perfekt Pizza og pizzadej eller Prøv også grillet pizza
Gå til
Sådan får du perfekt pizza på grill
Når man skal lave pizza i en grill er det vigtigt, at følge denne fremgangsmåde, ellers bliver din pizza sort i bunden og fyldet på toppen bliver ikke bagt færdigt.
Det vigtigste for at få en perfekt pizza er,
- at bunden ikke er for tyk
- at der ikke er for meget fyld på pizza
Ellers risikerer du, at stå med en pizza, som er sort i bunden og rå på oversiden. Rå ingredienser som kød på oversiden, skal være gennemstegt, pga. af bakterier.
Derfor, er det vigtigt, at der kommer varme hen over fyldet. Det er svært i en grill. I en ovn, kan man bruge varmluft, men det kan man ikke i en grill.
Derfor skal du kun tænde de yderste brændere, så bagesten ikke bliver for varm og lægge låget på, så varmen bliver i grillen.
Hvis du ikke kan få varme nok, med de yderste brændere, kan du tænde alle, og så lette lidt på låget, og prøve, at lave en skorstenseffekt, så varmen fordeler sig over toppen.
Grill uden låg
Har din grill ikke et låg, kan du prøve, at folde et låg af stanniol og lægge over. Husk der skal være mindst 20 cm fri luft ned til pizzaen, ellers holder du varmen ude i stedet.
Pointen er, at har du varme bagerst, skal stanniol holde varmen der og ledes hen over pizza og ud foran. Men det er ikke nemt.
Temperatur
Det kan være svært, at styre temperaturen, men en starttemperatur på ca. 200 grader, er fint. Når du har fået mere erfaring, kan du skrue temperaturen op.
De professionelle pizzabagere, arbejder med en temperatur på mellem 300 og 400 grader i siderne og over pizzaen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🍳Fyld
Dit yndlings fyld, eller nedenstående forslag
400 gram revet ost eller mozzarella
Friske champignons skåret i halve
Oksekød, i små klumper (gerne æltet med oregano)
Skinkekød i tynde strimler
Rød peberfrugt, skåret i skiver
Alm. løg eller rødløg
Grønne oliven fra det lokale marked (Ikke fra glas, men i lage)
Bacon
Olie
🥬Pynt
Frisk oregano, basilikum eller merian
Pizzadej
600 g Mel 00
1 dl vand (finger lunkent)
2 dl pilsner øl eller maltøl
1 spsk. vineddike
2 spsk. byg malt sirup (Tilfører smag, men kan udelades, da virkningen er bedst efter 14 timer)
1 stor spsk. Smør
1 dl olivenolie
2 tsk. Salt
20 g Gær
Olivenolie eller rapsolie til at smøre dejen ind i.
Ekstra mel til at drysse på bord og evt. ekstra til iblanding i dej
Tomat topping
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpure.
1 spsk. olivenolie
1 spsk. paprika
2 fed hvidløg finthakket
1 alm. Løg pillet og grofthakket
½ stang bladselleri skåret i 5 cm stykker.
1 spsk. vineddike
1 tsk. Sukker
½ rød chili, vasket og evt. renset for frø
Olie til stegning
Salt og peber
1 spsk. tørret oregano
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tomat topping
Hæld lidt olie i en blender og hæld alle ingredienserne i undtagen hvidløg, oregano, paprika og koncentreret tomatpure.
Hæld lidt olie i en lille gryde og sæt på middel varme. Svits nu kort hvidløg og tilsæt derefter tomatpure og svits yderlige 1 minut sammen med 1 spsk. paprika.
Tilsæt indholdet fra blender, og lad indholdet simrer ind på svag varme, til indholdet er tykt. Smag til sidst topping til med salt peber og oregano.
Pizzadej
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt. Brug evt. en røremaskine.
Tag dejen og form den til en stor kugle. Tag en spiseske olie i den ene hånd, og smør nu hele dejkuglen ind i olie og sæt til hævning.
Lad pizza dejen hæve med et fugtigt viskestykke over skålen og tildækket ved stuetemperatur i en time eller to.
Pizza
Form dejen til en slange, og skær det antal stykker af som man ønsker.
Tag dej stykkerne og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Brug gerne en kagerulle. Dejen skal sådan cirka passe til en tallerken.
Tænd op i en gasgrill med de yderste brændere og læg bagesten på.
Lad grill og bagesten blive helt varme. Ca. 200 grader.
Kan du få varmen højere op, er det kun godt. 300 grader er en god temperatur, men pas på, at din bagesten ikke bliver for varm, så du får sort bund og råt fyld.
Lav din pizza, evt. som nedenstående.
Kom pizza tomat-topping på og fordel det på dejen.
Fordel nu, revet ost, og dit ynglings fyld på pizzaen.
Bages færdig under låg i ca. 5 minutter eller indtil den er færdig.
Hold øje med bunden ikke brænder på.
Pizza pyntes med frisk oregano eller merian.
Server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Jo mere smør du bruger, jo sprødere bliver pizzabunden.
Det er nemmere at bagningen på grillen, hvis pizza ikke bliver for stor og tyk.
❓ FAQ
Beregn en temperatur på mellem 300 og 350 grader. Professionelle italienske pizzabagere har ovne (hvor nogle endda roterer rundt), i temperaturer på op til 450 grader og måske mere.
Opskrift med noter
Hjemmelavet pizza i gasgrill
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Stegetermometer
Ingredienser
🍳Fyld – Dit yndlings fyld eller nedenstående forslag
- 400 gram mozzarella (eller revet ost)
- 200 g champignons (friske skåret i halve)
- 200 g oksekød (i små klumper (gerne æltet med oregano))
- 200 g Skinke (i tynde strimler)
- 1 stk. peberfrugt (rød, skåret i skiver)
- 1 stk. løg (eller rødløg)
- 20 stk. oliven (Grønne eller sorte i lage fra det lokale marked. Eller fra glas)
- 175 g bacon
- 1 spsk. olivenolie
🥬pynt
- 1 spsk. oregano (frisk, basilikum eller merian (2 tsk. tørret))
Pizzadej
- 600 g Hvedemel (tipo mel 00)
- 1 dl vand (fingerlunkent)
- 2 dl pilsner øl (eller maltøl)
- 1 tsk. vineddike
- 2 spsk. sirup (bygmalt, tilfører smag, men kan udelades, da virkningen er bedst efter 14 timer)
- 1 spsk. smør
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk. salt
- 20 g gær
- 1 tsk. olivenolie (eller rapsolie til at smøre dejen ind i.)
- 1 spsk. Ekstra mel til at drysse på bord og evt. ekstra til iblanding i dej
Tomat topping
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse koncentreret tomatpure (lille dåse)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. paprika
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 stk. løg (pillet og grofthakket)
- ½ stilk bladselleri (skåret i 5 cm stykker.)
- 1 tsk. vineddike
- 1 tsk. sukker
- ½ stk. chili (rød, og evt. renset for frø)
- 1 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- 1 spsk. oregano (tørret)
Sådan gør du
Tomat topping
- Hæld lidt olie i en blender og hæld alle ingredienserne i undtagen hvidløg, oregano, paprika og koncentreret tomatpure.
- Hæld lidt olie i en lille gryde og sæt på middel varme. Svits nu kort hvidløg og tilsæt derefter tomatpure og svits yderlige 1 minut sammen med 1 spsk. paprika.
- Tilsæt indholdet fra blender, og lad indholdet simrer ind på svag varme, til indholdet er tykt. Smag til sidst topping til med salt peber og oregano.
Pizzadej
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt. Brug evt. en røremaskine.
- Tag dejen og form den til en stor kugle. Tag en spiseske olie i den ene hånd, og smør nu hele dejkuglen ind i olie og sæt til hævning.
- Lad pizza dejen hæve med et fugtigt viskestykke over skålen og tildækket ved stuetemperatur i en time eller to.
Pizza
- Form dejen til en slange, og skær det antal stykker af som man ønsker.
- Tag dej stykkerne og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Brug gerne en kagerulle. Dejen skal sådan cirka passe til en tallerken.
- Tænd op i en gasgrill med de yderste brændere og læg bagesten på.
- Lad grill og bagesten blive helt varme. Ca. 200 grader.
- Kan du få varmen højere op, er det kun godt. 300 grader er en god temperatur, men pas på, at din bagesten ikke bliver for varm, så du får sort bund og råt fyld.
- Lav din Pizza, evt. som nedenstående.
- Kom pizza tomat-topping på og fordel det på dejen.
- Fordel nu, revet ost, og dit ynglings fyld på pizzaen.
- Bages færdig under låg i ca. 7 minutter eller indtil den er bagt færdig.
- Hold øje med bunden ikke brænder på. Så kig ind imellem om det hele ser rigtigt ud. Men pas på, at du ikke lukker for meget varme ud.
- Pizza pyntes med frisk oregano eller merian.
- Servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer