Salat med kinakål er ikke brugt så meget mere og det er en skam, da kinakål smager godt både frisk og svitset på panden. Kål er lidt grovere end salat og derfor skal du skære kinakålen ud i ultratynde skiver. Kinakål er sød og mild i smagen og har kun lidt eller ingen bitterstoffer.
Opskrift med noter
Salat med kinakål og nøddemarinade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- ½ stk. Kinakål
- 1 dl Valnødder
- 1 dl Hasselnødder (Eller mandler)
- 1 dl Olivenolie
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Citronsaft (Eller vineddike)
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Sådan gør du
- Skyl kinakål godt. Fjern det meste af de grønne blade, så du har den hvide stilk. Skær den ud i ekstra tynde sprøde strimler.
- Hak valnødder groft.
- Mandler eller hasselnødder må gerne skæres ud i skiver, eller hakkes groft.
- Bland ingredienser til marinaden sammen og smag den til.
- Bland salat og nødder og kom det i en skål.
- Dryp marinaden over salaten.
- Fordel nødder og sæt det på bordet.
Noter
- Du kan bruge andre nødder
- Prøv og tilsæt revet ingefær
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også salat med ingefærdressing
Kinakål opskrift
Førhen var kinakål et “must” i en god burger. I dag bruges næsten kun icebergsalat og det er en skam. Salat med kinakål smager godt og har en helt fantastisk struktur. Dansk kinakål er en delikatesse, hvis den behandles helt korrekt. Her får du en kinakål opskrift, som smager knasende godt med sødlig eftersmag.
Det er i den hvide “stængel” på de spændstige blade at de saftige smagsstoffer er bedst. Hvis du vil lave en burger en dag, skal du prøve, at svitse lidt snittet kinakål i lidt af fedtstoffet fra oksekødet og bruge det til fyld.
Kommentarer
Ingen kommentarer