Gorgonzolasauce med whisky
Af Min Madopskrift Til 4 personer
Gorgonzolasauce er en kraftig og meget velsmagende sauce. Man laver sin gorgonzolasauce af stegeskyen fra mørbraden eller fileten fra okse eller grisen. Men i princippet kan gorgonzolasauce laves af en hvilken som helst stegesky. Gorgonzola osten er også en vigtig ingrediens, og skal være af en rigtig god kvalitet.
Ingredienser Gorgonzolasauce:
- Stegesky fra stegt mørbrad eller filet.
- 2 cl. Whisky F.eks Tullamore Dev eller sherry til saucen
- 1 cl. Whisky til kokken
- ¼ liter fløde
- 2 spsk. God Gorgonzola f.eks. Lovilio Gorgonzola Dop Piccante eller Gorgonzola Piccante DOP
- Oksefond efter behov, men ca. 2 til 3 dl.
Fremgangsmåde:
Sæt panden med stegeskyen tilbage på blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen.
Tilsæt et par skefulde gorgonzola ost, fløde og oksefond.
Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.
Når saucen smager som den skal, drikkes whiskyen som fortjeneste.
Tips
Tilsættes der mere gorgonzola ost, bliver saucen kraftigere.
Brug en velsmagende gorgonzola ost, f.eks. Lovilio Gorgonzola Dop Piccante som faktisk er set i Lidl.
Kommentarer
Ingen kommentarer