Så enkelt kan det gøres, at få en velsmagende brun opbagt sauce af stegesky. Du skal som hovedregel ikke bruge hele stegeskyen, men kun noget af den, ellers bliver saucen for fed og ligesom fylder hele munden med en fed smag. Saucen skal have en pikant smag af det hovedretten består af. Du skal først og fremmest si fedtet fra stegeskyen og så skal den koges ind til det halve, så har du den perfekte stegesky.
Se opskrift på whiskysauce eller prøv også ribbensteg med brun sauce af stegesky
Gå til
Brun sauce af stegesky
Du får den lækreste brune sauce, hvis du har en god stegesky, som også er tilsat gulerødder og løg. Særlig flæskesteg giver en helt fantastisk stegesky, som gør den brune sauce helt unik. Du kan også tilsætte porre i skiver, hvidløg, frisk timian og et par laurbærblade i bradepanden.
Opskrift med noter
Brun sauce af stegesky
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 50 gram smør
- 3 dl Stegesky
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. løg
- 1 tsk. Salt og peber
- 4 spsk. hvedemel
- ¼ liter Fløde (eller mælk, vand. Kogevand fra de skrællede kartofler kan bruges)
Sådan gør du
Sådan laver du sauce af stegesky
- Den væske der ligger ved stegen, når den er stegt færdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt løg i både i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hæld forsigtigt stegeskyen i en skål. Fjern alt fedt der ligger øverst.
- Si skyen gennem en sigte og hæld stegeskyen i en lille skål.
- Tag en lille gryde og tilsæt smør og varm det op til kraftig varme. Lad smørret bruse og drys så mel i gryden under omrøring.
- Nu tilsætter du et par dl varm stegesky under kraftig omrøring eller piskning.
- Tilsæt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrøring. Smag på saucen.
- Tilsæt fløde og rør rundt.
- Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal være kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsæt kulør, hvis du vil lave en brun sauce.
- Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte.
- Derefter kan skysovsen serveres.
Noter
- Er der meget fedt i skyen, (det ligger som et gennemsigtigt lag på toppen af skyen), så kan du med fordel fjerne det meste af det inden du drysser med mel.
- Rører du i skyen inden melet er blevet opsuget, så vil du få klumper i saucen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Sauce af stegesky
- 50 gram smør
- 3 dl Stegesky
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. løg
- 1 tsk. Salt og peber
- 4 spsk. hvedemel
- ¼ liter Fløde (eller mælk, vand. Kogevand fra de skrællede kartofler kan bruges)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Sådan laver du sovs af stegesky
- Den væske der ligger ved stegen, når den er stegt færdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt løg i både i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hæld forsigtigt stegeskyen i en skål. Fjern alt fedt der ligger øverst.
- Si skyen gennem en sigte og hæld stegeskyen i en lille skål.
- Tag en lille gryde og tilsæt smør og varm det op til kraftig varme. Lad smørret bruse og drys så mel i gryden under omrøring.
- Nu tilsætter du et par dl varm stegesky under kraftig omrøring eller piskning.
- Tilsæt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrøring. Smag på saucen.
- Tilsæt fløde og rør rundt.
- Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal være kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsæt kulør, hvis du vil lave en brun sauce.
- Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte.
- Derefter kan skysovsen serveres.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Er der meget fedt i skyen, (det ligger som et gennemsigtigt lag på toppen af skyen), så kan du med fordel fjerne det meste af det inden du drysser med mel.
- Rører du i skyen inden melet er blevet opsuget, så vil du få klumper i saucen.
Kommentarer
Ingen kommentarer