Sรฅ enkelt kan det gรธres, at fรฅ en velsmagende brun opbagt sauce af stegesky. Du skal som hovedregel ikke bruge hele stegeskyen, men kun noget af den, ellers bliver saucen for fed og ligesom fylder hele munden med en fed smag. Saucen skal have en pikant smag af det hovedretten bestรฅr af. Du skal fรธrst og fremmest si fedtet fra stegeskyen og sรฅ skal den koges ind til det halve, sรฅ har du den perfekte stegesky.
Se opskrift pรฅ whiskysauce eller prรธv ogsรฅ ribbensteg med brun sauce af stegesky
Indhold i opskrift - Hop til:
Brun sauce af stegesky
Du fรฅr den lรฆkreste brune sauce, hvis du har en god stegesky, som ogsรฅ er tilsat gulerรธdder og lรธg. Sรฆrlig flรฆskesteg giver en helt fantastisk stegesky, som gรธr den brune sauce helt unik. Du kan ogsรฅ tilsรฆtte porre i skiver, hvidlรธg, frisk timian og et par laurbรฆrblade i bradepanden.
๐ Komplet opskrift med noter

Brun sauce af stegesky
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 50 gram smรธr
- 3 dl Stegesky
- 2 stk. gulerรธdder
- 1 stk. lรธg
- 1 tsk. Salt og peber
- 4 spsk. hvedemel
- ยผ liter Flรธde (eller mรฆlk, vand. Kogevand fra de skrรฆllede kartofler kan bruges)
Sรฅdan gรธr du
Sรฅdan laver du sauce af stegesky
- Den vรฆske der ligger ved stegen, nรฅr den er stegt fรฆrdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt lรธg i bรฅde i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hรฆld forsigtigt stegeskyen i en skรฅl. Fjern alt fedt der ligger รธverst.
- Si skyen gennem en sigte og hรฆld stegeskyen i en lille skรฅl.
- Tag en lille gryde og tilsรฆt smรธr og varm det op til kraftig varme. Lad smรธrret bruse og drys sรฅ mel i gryden under omrรธring.
- Nu tilsรฆtter du et par dl varm stegesky under kraftig omrรธring eller piskning.
- Tilsรฆt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrรธring. Smag pรฅ saucen.
- Tilsรฆt flรธde og rรธr rundt.
- Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal vรฆre kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsรฆt kulรธr, hvis du vil lave en brun sauce.
- Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte.
- Derefter kan skysovsen serveres.
Noter
- Er der meget fedt i skyen, (det ligger som et gennemsigtigt lag pรฅ toppen af skyen), sรฅ kan du med fordel fjerne det meste af det inden du drysser med mel.
- Rรธrer du i skyen inden melet er blevet opsuget, sรฅ vil du fรฅ klumper i saucen.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 8 personer.

๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Ingredienser Sauce af stegesky
- 50ย gramย smรธr
- 3ย dlย Stegesky
- 2ย stk.ย gulerรธdder
- 1ย stk.ย lรธg
- 1ย tsk.ย Salt og peber
- 4ย spsk.ย hvedemel
- ยผย literย Flรธdeย (eller mรฆlk, vand. Kogevand fra de skrรฆllede kartofler kan bruges)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Sรฅdan laver du sovs af stegesky
- Den vรฆske der ligger ved stegen, nรฅr den er stegt fรฆrdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt lรธg i bรฅde i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hรฆld forsigtigt stegeskyen i en skรฅl. Fjern alt fedt der ligger รธverst.
- Si skyen gennem en sigte og hรฆld stegeskyen i en lille skรฅl.
- Tag en lille gryde og tilsรฆt smรธr og varm det op til kraftig varme. Lad smรธrret bruse og drys sรฅ mel i gryden under omrรธring.
- Nu tilsรฆtter du et par dl varm stegesky under kraftig omrรธring eller piskning.
- Tilsรฆt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrรธring. Smag pรฅ saucen.
- Tilsรฆt flรธde og rรธr rundt.
- Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal vรฆre kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsรฆt kulรธr, hvis du vil lave en brun sauce.
- Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte.
- Derefter kan skysovsen serveres.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Er der meget fedt i skyen, (det ligger som et gennemsigtigt lag pรฅ toppen af skyen), sรฅ kan du med fordel fjerne det meste af det inden du drysser med mel.
- Rรธrer du i skyen inden melet er blevet opsuget, sรฅ vil du fรฅ klumper i saucen.
โ FAQ


















Kommentarer
Ingen kommentarer