Grundfars af kalv og svinekød til frikadeller og lign.
Af Min Madopskrift
- Frikadeller stegt i margarine og olie på pande
Fars er en blanding af hakket kød, drøjemiddel (mel, havregryn og lign), æg, væske og krydderier.
Fars kan laves af alt slags kød, men mest almindeligt er, fars af svinekød og kalvekød som f. eks. Bruges til frikadeller.
Svinekød alene giver en lidt fed fars, men er velegnet.
Svinekød og oksekød er også velegnet til fars.
Oksekød og kalvekød er ikke så velegnet.
Drøjemiddel
Mel, havregryn, kartofler, rasp, franskbrød.
Væske
Mælk, vand, bouillon, suppe, øl, fløde eller lign.
Krydderier
Salt, peber, allehånde, muskat og lign.
Grøntsager
Løg
Bindemiddel
Æg
Opskrift grundfars til frikadeller
- 500 gram hakket svinekød og kalvekød
- 6 spsk. hvedemel
- 2 dl. mælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- Knivspids peber
- 1 løg finthakket eller revet
Fremgangsmåde Grundfars til frikadeller:
Kom alle ingredienserne, undtagen mælken, i en skål og rør det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til farsen har den rette konsistens.
Tilsæt evt. mere væske eller hold lidt tilbage.
Farsen skal være fast.
Stilles køligt i køleskabet en times tid inden brug.
Tips
Dette er en grundfars. Tilsæt dine egne krydderier
Skriv en kommentar