Grundfars af kalv og svinekรธd til frikadeller og lign.
Af Min Madopskrift
Fars er en blanding af hakket kรธd, drรธjemiddel (mel, havregryn og lign), รฆg, vรฆske og krydderier.
Fars kan laves af alt slags kรธd, men mest almindeligt er, fars af svinekรธd og kalvekรธd som f. eks. Bruges til frikadeller.
Svinekรธd alene giver en lidt fed fars, men er velegnet.
Svinekรธd og oksekรธd er ogsรฅ velegnet til fars.
Oksekรธd og kalvekรธd er ikke sรฅ velegnet.
Drรธjemiddel
Mel, havregryn, kartofler, rasp, franskbrรธd.
Vรฆske
Mรฆlk, vand, bouillon, suppe, รธl, flรธde eller lign.
Krydderier
Salt, peber, allehรฅnde, muskat og lign.
Grรธntsager
Lรธg
Bindemiddel
รg
Opskrift grundfars til frikadeller
- 500 gram hakket svinekรธd og kalvekรธd
- 6 spsk. hvedemel
- 2 dl. mรฆlk
- 2 รฆg
- 1 tsk. salt
- Knivspids peber
- 1 lรธg finthakket eller revet
Fremgangsmรฅde Grundfars til frikadeller:
Kom alle ingredienserne, undtagen mรฆlken, i en skรฅl og rรธr det sammen. Tilsรฆt mรฆlken lidt efter lidt, til farsen har den rette konsistens.
Tilsรฆt evt. mere vรฆske eller hold lidt tilbage.
Farsen skal vรฆre fast.
Stilles kรธligt i kรธleskabet en times tid inden brug.
Tips
Dette er en grundfars. Tilsรฆt dine egne krydderier



















Kommentarer
Ingen kommentarer