Indbagt svinemørbrad er en klassisk Dansk menu, som tit bliver serveret på kroer og i private hjem.
Ingredienser Indbagt svinemørbrad med bacon
- 1 Svinemørbrad, afpudset
- 25 gram Smør
- 400 gram kalvekød og svinekød, hakket (eller svinekød)
- Skiver af bacon
- 2 Æg
- 2 fed Hvidløg, presset
- 1 Løg, finthakket
- 1 dl. Piskefløde
- 2 spsk. Hvedemel
- Salt
- Peber
- Muskat
- 300 gram Butterdej (se vores opskrift på butterdej)
- 4 store kartofler, Halveret på langs
Tilbehør til Indbagt svinemørbrad med bacon
Flødekartofler
Fremgangsmåde Indbagt svinemørbrad med bacon
Mørbraden pudses af for sener og hinder.
Kom smør på en stor stegepande og brun mørbraden på alle sider i smørret.
Kom skiver af bacon rundt om mørbraden og svits den igen.
Krydr med salt og peber og sæt den til side.
Tag et æg og pisk det, tag halvdelen fra til pensling af butterdej. Kom resten af ægget i farsen.
Hakket kød røres sammen med mel, æg, løg, presset hvidløg, krydderier og fløde. Rør indtil det hele er blandet godt sammen.
Butterdejen rulles ud og lægges på et stykke bagepapir og kommes på en bageplade, ovenpå de halverede kartofler, så der derved bliver lidt luft under mørbraden.
Kom halvdelen af farsen midt på dejen.
Læg mørbraden ovenpå.
Fordel resten af farsen udenom.
Kom dejen op om ender og sider.
Pensel med det sammenpiskede æg og sæt det i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 50 min. eller indtil mørbraden er gylden og gennemstegt.
Fjern væske under stegningen, så bunden ikke bliver blød.
Servering
Serveres med en frisk salat med dressing, flødekartofler og brød og smør.
Prøv også Hildas svinemørbrad med baconsvøb
Tips til Indbagt svinemørbrad
Du kan evt. komme strimler af bacon rundt om butterdejen i stedet for rundt om mørbrad.
Du kan udelade bacon.
Du kan lave en whiskysauce eller bearnaisesauce og servere til.
Du kan erstatte flødekartofler med hasselback kartofler
Kommentarer
Ingen kommentarer