Hildas svinemørbrad med baconsvøb, er en af vores nemme opskrifter, men alligevel er den overraskende velsmagende og populær.
Hildas svinemørbrad er meget velegnet til, at blive serveret for gæster eller blot til en lørdag aften, hvor det godt må smage af lidt mere og være lidt anderledes spændende mad som skal spises.
Det som især fremhæver retten er en cremet gorgonzolasauce, som udover at have en meget lækker konsistens også har en kraftig smag, som falder i både børn og voksnes smag.
Faktisk er retten utrolig nem og hurtig at lave. Den bør kunne laves under en halv time, hvis man trækker tiden på de bagte kartofler fra. Der er enkle, men meget smagsfulde ingredienser i retten, som kan varieres efter ens egen smag.
Prøv også indbagt svinemørbrad med bacon
Gå til
- Inden du går i gang med Hildas svinemørbrad
- Hildas svinemørbrad med baconsvøb og bagt kartoffel (Umami)
- Derfor skal du lave Hildas svinemørbrad
- ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
- 🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
- 🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
- Opskrift med noter
- 💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- 💬 Kommentarer
Inden du går i gang med Hildas svinemørbrad
Inden du begynder på opskriften, Hildas svinemørbrad med baconsvøb, er her et par ting, du skal være opmærksom på:
Læs hele opskriften: Læs omhyggeligt hele opskriften igennem, før du begynder, for at sikre dig, at du forstår alle de involverede trin. Dette vil hjælpe dig med at planlægge din forberedelse og tilberedningstid i overensstemmelse hermed.
Husk alle ingredienser: Kig opskriften grundigt igennem, for at tjekke, at du har alle nødvendige ingredienser der skal bruges, eller evt. erstatninger for ingredienser, der er nævnt i opskriften.
Saml ingredienserne: Udover at have de nødvendige ingredienser klar, skal du sikre dig, at du har alt det nødvendige udstyr, værktøj og redskaber, der er nævnt i opskriften. Dette kan omfatte pander, en kniv, skærebræt osv.
Tjek for diætrestriktioner: Gennemgå opskriften for at se, om der er potentielle allergener eller ingredienser, der kan være i konflikt med diætrestriktioner eller -præferencer. Foretag erstatninger eller udelad visse ingredienser, hvis det er nødvendigt.
Madlavningsevner: Vær opmærksom på dine madlavningsevner og komfortniveau i køkkenet. Hvis du er nybegynder, kan det være nyttigt at gennemgå nogle grundlæggende madlavningsteknikker eller søge hjælp fra en erfaren person.
Tid: Overvej den samlede tid, det tager at forberede og tilberede retten. Sørg for, at du har nok tid til rådighed, før du begynder, især hvis der er nogen tidskrævende trin, såsom at trimme mørbrad.
Forberedelse: Tjek om du ønsker, at nogle ingredienser skal marineres, optøs eller forberedes på forhånd. Dette vil give dig mulighed for at planlægge i overensstemmelse hermed og undgå forsinkelser under tilberedningen. Har du en frossen svinemørbrad i køleskabet, er det en god ide, at sætte den til optøning i køleskabet, aftenen før.
Justering af mængder: Hvis du planlægger at servere flere eller færre personer, end opskriften angiver, skal du sørge for at justere ingrediensmængderne i overensstemmelse hermed. Du skal muligvis også ændre tilberedningstider og temperaturer.
Smagspræferencer: Tilpas gerne opskriften til dine smagspræferencer. Hvis du foretrækker mere eller mindre krydderier, justeres krydderierne derefter. Dette gælder også eller andre smagsgivende ingredienser. Husk at smage og justere efterhånden.
Ved at overveje disse faktorer og have alt i orden, vil du være godt forberedt på opskriften og få en vellykket madlavnings oplevelse.
Hildas svinemørbrad med baconsvøb og bagt kartoffel (Umami)
Denne opskrift på Hildas svinemørbrad med baconsvøb, indeholder flere ingredienser som sammen giver den eftertragtede umami velsmag.
Hver ingrediens i opskriften giver tilsammen umami smagen, så du bør ikke udelade nogle af ingredienserne, hvis du vil have den helt perfekte smag. Du kan dog erstatte cremefraiche med fløde, og så tilsætte lidt syrlighed i form af citronsaft.
Kartofler er perfekt tilbehør, og du kan servere alle former for kartofler til retten, hvis du vil variere tilbehøret.
Derfor skal du lave Hildas svinemørbrad
Der er flere grunde til, at lave denne skønne opskrift:
Smag: Kombinationen af svinemørbrad og bacon er kendt for sin lækre smag. Baconens røgede og salte smag forstærker mørheden og saftigheden af svinemørbraden, hvilket gør den til en velsmagende ret med umami smag.
Nem tilberedning: Denne opskrift er forholdsvis ligetil, med få ingredienser og nemme trin. Det kræver ikke avancerede madlavningsfærdigheder, hvilket gør den tilgængelig for begyndere eller dig, der leder efter et hurtigt og problemfrit måltid, som tilmed også smager godt.
Præsentation: Retten virker visuelt tiltalende, med baconen viklet rundt om svinemørbraden. Denne enkle præsentation kan imponere gæster til et middagsselskab eller få en almindelig hverdags middag til at føles mere speciel.
Kendte ingredienser: Opskriften bruger primært ingredienser, der almindeligvis findes i mange husholdningskøkkener, såsom svinemørbrad, bacon, hvidløg og smør. Det er praktisk for dig, der ønsker at lave et lækkert måltid uden at skulle købe specialiserede eller ingredienser der er svære at finde.
Dansk køkken: Denne opskrift stammer her fra Danmark og er udviklet i det danske køkken. At lave denne ret kan være en mulighed for, at udforske og opleve det danske køkken, introducere nye smagsvarianter og madlavningsteknikker for dem, som er mere internationalt spisende.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: 5 minutter. Arbejdstid: 5 minutter. Tilberedningstid: ca. 20 min. Samlet tid: ca. 30 min. Opskrift: til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1 stk. svinemørbrad (ca. 800 gram)
15 stk. bacon (sliced)
1 stk. peberfrugt (rød)
1 stk. peberfrugt (gul eller grøn)
1 tsk. rosmarin (tørret eller 1 kvist frisk rosmarin)
1 stk. løg (stort)
1 stk. porre
250 gram cremefraiche
2 dl. hvidvin (tør)
1 spsk. gorgonzola
Tilbehør
4 fed hvidløg (eller 4 små hele hvidløg)
4 stk. kartofler (bage kartofler, store)
1 tsk. honning
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kartofler
- Kom vand i en stor gryde og sæt det i kog. Tilsæt kartoflerne når det koger og skru ned for varmen så det kun simrer.
- Sæt uret til 12 minutter. Når de 12 minutter er gået, slukkes for varmen og kartofler koger videre i 12 minutter, så kartofler har fået 24 min. i alt.
- Derefter hældes vandet fra, og der skæres et kryds halt ned i bagekartoflerne, der sættes ind i en forvarmet ovn på 220 grader og bages færdige. Det tager ca. 30 minutter. Stik en kødnål igennem bagekartoflerne og se om de største er møre.
- Ca. 20 minutter før kartoflerne er færdige, kommes hvidløgsfed eller de hele hvidløg i ovnen. Hver opmærksom på, at de hele hvidløg kan ”sprænge” i ovnen, så de skal evt. pakkes ind i folie.
- De bagte hvidløg bruges som smagsgiver sammen med smørret til de bagte kartofler.
Mørbradbøffer
- Mørbradene afpudses for fedt og sener. Skæres derefter i passende medaljoner, vendes og trykkes lidt flade. Beregn ca. 2 stk. pr. person. Baconskiver vikles rundt, og sættes evt. fast med store kødnåle.
- Kom lidt smør og olie på en varm stegepande.
- Mørbradbøfferne vendes op på højkant, så bacon brunes hele vejen rundt på panden. Tag fat i kødnåle og drej dem rundt. Det er dejligt nemt med kødnåle, at få baconen lysebrun hele vejen rundt.
- Mørbradbøfferne steges ca. 4 min på hver side, eller til de er gennemstegte men stadig rosafarvet, bløde og møre. Sæt til side og behold stegefedtet på panden.
- Skyl og klargør grøntsager og dup dem tørre. Du klargør grøntsager ved, at fjerne indmaden i peberfrugt. Skær bunden og det meste af toppen af porren fra. Pil løg.
- Peberfrugt, porre og løg skæres i små tern eller aflange stykker og svitses derefter i fedtstoffet på panden. Når det har fået lidt farve tilsættes rosmarin, som også lige svitses med et minut eller to.
- Tilsæt hvidvin, og lad det reducere til halvdelen. Tilsæt cremefraiche, gorgonzola ost og smag til med sukker (honning) salt og friskkværnet peber.
- Kom mørbradbøffer tilbage på panden og varm det hele godt igennem. Sæt låg på panden, så væsken ikke fordamper og skru ned for varmen. Lad det simre et par minutter eller indtil mørbradbøfferne er godt varme.
🍽Servering
- Anret to medaljoner med sauce, bagte kartofler og hvidløg og servér straks.
Opskrift med noter
Hildas svinemørbrad med baconsvøb
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. svinemørbrad (ca. 800 gram)
- 15 stk. bacon (sliced)
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 stk. peberfrugt (gul eller grøn)
- 1 tsk. rosmarin (tørret eller 1 kvist frisk rosmarin)
- 1 stk. løg (stort)
- 1 stk. porre
- 250 gram cremefraiche
- 2 dl. hvidvin (tør)
- 1 spsk. gorgonzola
Sådan gør du
Kartofler
- Kom vand i en stor gryde og sæt det i kog. Tilsæt kartoflerne når det koger og skru ned for varmen så det kun simrer.
- Sæt uret til 12 minutter. Når de 12 minutter er gået, slukkes for varmen og kartofler koger videre i 12 minutter, så kartofler har fået 24 min. i alt.
- Derefter hældes vandet fra, og der skæres et kryds halt ned i bagekartoflerne, der sættes ind i en forvarmet ovn på 220 grader og bages færdige. Det tager ca. 30 minutter. Stik en kødnål igennem bagekartoflerne og se om de største er møre.
- Ca. 20 minutter før kartoflerne er færdige, kommes hvidløgsfed eller de hele hvidløg i ovnen. Hver opmærksom på, at de hele hvidløg kan ”sprænge” i ovnen, så de skal evt. pakkes ind i folie.
- De bagte hvidløg bruges som smagsgiver sammen med smørret til de bagte kartofler.
Mørbradbøffer
- Mørbradene afpudses for fedt og sener. Skæres derefter i passende medaljoner, vendes og trykkes lidt flade. Beregn ca. 2 stk. pr. person. Baconskiver vikles rundt, og sættes evt. fast med store kødnåle.
- Kom lidt smør og olie på en varm stegepande.
- Mørbradbøfferne vendes op på højkant, så bacon brunes hele vejen rundt på panden. Tag fat i kødnåle og drej dem rundt. Det er dejligt nemt med kødnåle, at få baconen lysebrun hele vejen rundt.
- Mørbradbøfferne steges ca. 4 min på hver side, eller til de er gennemstegte men stadig rosafarvet, bløde og møre. Sæt til side og behold stegefedtet på panden.
- Skyl og klargør grøntsager og dup dem tørre. Du klargør grøntsager ved, at fjerne indmaden i peberfrugt. Skær bunden og det meste af toppen af porren fra. Pil løg.
- Peberfrugt, porre og løg skæres i små tern eller aflange stykker og svitses derefter i fedtstoffet på panden. Når det har fået lidt farve tilsættes rosmarin, som også lige svitses med et minut eller to.
- Tilsæt hvidvin, og lad det reducere til halvdelen. Tilsæt cremefraiche, gorgonzola ost og smag til med sukker (honning) salt og friskkværnet peber.
- Kom mørbradbøffer tilbage på panden og varm det hele godt igennem. Sæt låg på panden, så væsken ikke fordamper og skru ned for varmen. Lad det simre et par minutter eller indtil mørbradbøfferne er godt varme.
Servering
- Anret to medaljoner med sauce, bagte kartofler og hvidløg og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Hildas svinemørbrad:
Du kan bruge en mindre fed cremefraiche uden at det går ud over konsistensen.
Det er rosmarin, som sammen med bacon og gorgonzola er med til at give retten sin umami smag. Kan du ikke lide rosmarin, kan det dog udelades.
Du kan bruge både rød, grøn og gul peberfrugt.
Hvis du ønsker at udskifte bacon, er en god saltet italiensk skinke et godt alternativ.
❓ FAQ
Opskriften er udviklet og navngivet med det navn.
Ja, med svinefilet.
Kommentarer
Ingen kommentarer