Svinemørbrad fyldt med kartoffelmos og bacon
Til 4 personer
Svinemørbrad er et meget smagfuldt stykke kød. Her fylder vi den med lækker krydret kartoffelmos og sprød bacon. Dette er en af Min Madopskrifts ynglings opskrifter. Spis denne menu engang imellem, hvor du gerne vil forkæle dig selv lidt, med lidt god mad 🙂
Ingredienser Svinemørbrad fyldt:
- 1 kg. Svinemørbrad, afpudset
- 2 fed Hvidløg, presset (Kan udelades)
- 1 gulerod, kogt eller dampet (kan udelades)
- 150 gram Bacon i skiver
- 150 gram bacon i terninger
- 8 stk. bagekartofler
- 2 spsk. smør
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Løg hakket (Se tips til svinemørbrad nederst)
Tilbehør til Svinemørbrad fyldt:
- Dampede grøntsager
Fremgangsmåde Svinemørbrad fyldt:
- Vask kartoflerne og skyl dem. Kog dem næsten møre i kogende vand, skær et kryds i dem og kom dem derefter i ovnen. Se evt. perfekte bagekartofler.
- Se svinemørbrad efter. Fjern binyren og afpuds den for fedt og sener.
- Kom baconskiver rundt om svinemørbrad og brun svinemørbrad hele vejen rundt, i lidt fedtstof på en pande indtil den er brun over det hele.
- Kom svinemørbrad i et et ildfast fad. Hæld stegeskyen over.
- Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 30 minutter, eller til Kernetemperaturen er ca. 65 grader.
- Skær bacon i terninger og svits dem i lidt olie til de er gyldne og sprøde.
- Tag to af de møre bagekartofler ud af ovnen. Tag skrællen af og mos dem i en dyb tallerken. Krydr med salt og peber. Kom smør, hvidløg og gulerod med og mos det hele godt sammen. Bland baconstykker og lidt stegefedt i mosen.
- Derefter skæres svinemørbrad næsten igennem på langs og i dybden.
- Kartoffelmosen med bacon lægges i mørbraden og fyldes godt op, så der er top på.
- Krydr med flagesalt.
- Det hele sættes ind i ovnen igen og steges færdig ved 250 grader, øverst i ovnen, i ca. 10 minutter eller indtil svinemørbrad er mør og gennemstegt. Svinekød skal være ca. 70 grader i kernen, for at være gennemstegt.
- Damp grøntsagerne.
- Server svinemørbrad fyldt med kartoffelmos og bacon med dampede grøntsager og en ekstra bagt kartoffel.
- Sæt ekstra smør på bordet.
Prøv evt. Hildas svinemørbrad med baconsvøb
Tips til Svinemørbrad fyldt med bacon og kartoffelmos
- Svits evt. et løg i stegefedtet fra bacon og hæld det over svinemørbrad til sidst inden servering.
- Er meget velegnet til grill.
Kommentarer
Ingen kommentarer