Herlig 80’er menu, der stadig er aktuel. Hakkebøffer med brun sauce og røsti kartofler, er god hverdagsmad, som også kan serveres som gæstemad.Det er er en rigtig efterårs- og vintermenu.
Retten er nem at lave og bør kunne laves på omkring 30 minutter. Det er vigtigt, at komme røsti kartofler ind i ovnen, mens hakkebøfferne bliver lavet, hvis du elsker knasende sprøde røsti.
Røsti kartofler med gulerødder
I denne opskrift, har vi kommet både gulerødder og kartofler i røsti kartofler, men du kan nøjes med, at bruge kartofler.
Gulerødder giver mere saftige og søde røsti, men er ellers kun tilsat for variationens skyld.
Prøv også hakkebøffer med brun sauce og bløde løg
Gå til
Sprøde kartofler og saftige hakkebøffer
Røsti
Det er vigtigt, at lave røsti kartofler først, da hakkebøffer risikerer, at blive tørre hvis de bliver tilberedt i for lang tid. Røsti kartofler kan kommes i ovnen, så de smider mere af fugtigheden og bliver mere sprøde. Giv dem 200 eller 220 grader i nogle minutter midt i ovnen.
Hakkebøffer
Hakkebøffer skal ikke steges helt færdig på panden, men varmes færdige i ovnen, så får de en helt perfekt konsistens. Giv dem mellem 5 minutter til 10 minutter. Jo længere tid i ovnen, jo mere tørre bliver bøf.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 20 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Røsti kartofler
- 2 stk. bagekartofler
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. rødløg
- 10 stilke timian (frisk)
- 2 stk. æg
- 3 spsk. hvedemel
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 spsk. smør
Hakkebøffer med løg
- 600 gram oksekød (Hakket og gerne 2 gange)
- 3 stk. løg (store almindelige)
- 3 deciliter kalvefond (eller oksefond)
- 2 spsk. smør
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. hvedemel (til meljævning. Se noter)
Gulerodssalat
- 800 g gulerødder
- ½ stk. citron (saft)
- 2 dl rosiner
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Røsti kartofler
- Skræl kartofler og gulerødder. Riv dem på et groft rivejern og kom det hele i et dørslag eller sigte. Pres overskydende vand ud. Pil rødløget, og hak det fint. Riv timianblade af stilkene.
- Bland kartoffel, gulerod og løg sammen i en stor skål. Tilsæt timian, æg, hvedemel, salt og friskkværnet peber. Rør og bland det godt sammen.
- Form røsti bolde på samme størrelse som frikadeller og tryk dem godt flade.
- Kom smør og olie på en varm stegepande og steg røsti kartofler ca. 5 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Læg røsti kartofler i et ildfast fad eller på en smurt bageplade.
- Nu er røsti kartofler færdige, men ønsker man mere sprøde kartofler udenpå og mindre saftige indeni, kommes røsti kartofler ind i ovnen, så de tørrer mere ud.
- Sæt ovnen på 200 grader og kom røsti kartofler ind i ovnen. Jo længere tid i ovnen, jo mere sprøde bliver de. Beregn ca. 10 minutter i ovnen. De kan evt. indsættes sammen med hakkebøffer, så det hele er færdigt samtidig.
Løg
- Pil og hak løg groft.
- Smelt smørret på en varm stegepande og steg løgene under omrøring ved middelhøj varme, til de dufter og er klare.
- Hæld en kop vand over løgene på panden, så det damper op fra panden. Rør rundt. Nu har du bløde løg.
- Krydr med salt og friskkværnet peber. De bløde løg kommes derefter i en dyb tallerken.
Hakkebøffer
- Tag kødet ud og lad det få stuetemperatur.
- Del kødet i fire ens stykker. Tag det op i hånden og form kødet og tryk det sammen og form 4 bøf. Klem dem flade ned mod køkkenbordet med håndfladen. De skal nok rejse sig under stegningen.
- Så tager du en kokkekniv og hakker nogle ridser i bøffen, så bøffen ikke svulmer op på midten under stegningen.
- Nu skal bøfferne steges i stegefedtet fra løgene. Skru op til høj varme. Tilsæt en frisk klat smør og kom bøf på den varme pande. Steg bøf i ca. 3 minutter på hver side. De må gerne vendes ind i mellem.
- Du må også gerne hælde stegeskyen over bøffen, overfladen holdes varm. Krydr med salt og friskkværnet peber og kom hakkebøffer i et ildfast fad.
- Nu tager du din kalve- eller oksefond og kommer på panden og varmer den op. Jævn saucen med meljævning og hæld den over bøfferne i det ildfaste fad.
- Fordel de bløde løg ovenpå bøf og kom det hele i en 200 grader varm ovn og giv dem ca. 10 minutter i ovnen.
Gulerodssalat
- Skræl gulerødderne og skær enderne fra og smid ud.
- Riv gulerødderne på den grove side. Kom de revne gulerødder i en pæn skål.
- Tilsæt 2 dl rosiner, eller hvad du synes er passende.
- Pres den halve citron over og vend det hele rundt, så det hele fordeles godt.
🍽Servering
- Kom røsti kartofler, bøf og sauce på en tallerken.
- Tilbyd gulerodssalat til
Opskrift med noter
Hakkebøffer med timian stegte røsti kartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Røsti
- 2 stk. bagekartofler
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. rødløg
- 10 stilke timian (frisk)
- 2 stk. æg
- 3 spsk. hvedemel
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 spsk. smør
Hakkebøffer med løg
Gulerodssalat
- 800 g gulerødder
- ½ stk. citron (saft)
- 2 dl rosiner
Sådan gør du
Røsti kartofler
- Skræl kartofler og gulerødder. Riv dem på et groft rivejern og kom det hele i et dørslag eller sigte. Pres overskydende vand ud. Pil rødløget, og hak det fint. Riv timianblade af stilkene.
- Bland kartoffel, gulerod og løg sammen i en stor skål. Tilsæt timian, æg, hvedemel, salt og friskkværnet peber. Rør og bland det godt sammen.
- Form røsti bolde på samme størrelse som frikadeller og tryk dem godt flade.
- Kom smør og olie på en varm stegepande og steg røsti kartofler ca. 5 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Læg røsti kartofler i et ildfast fad eller på en smurt bageplade.
- Nu er røsti kartofler færdige, men ønsker man mere sprøde kartofler udenpå og mindre saftige indeni, kommes røsti kartofler ind i ovnen, så de tørrer mere ud.
- Sæt ovnen på 200 grader og kom røsti kartofler ind i ovnen. Jo længere tid i ovnen, jo mere sprøde bliver de. Beregn ca. 10 minutter i ovnen. De kan evt. indsættes sammen med hakkebøffer, så det hele er færdigt samtidig.
Løg
- Pil og hak løg groft.
- Smelt smørret på en varm stegepande og steg løgene under omrøring ved middelhøj varme, til de dufter og er klare.
- Hæld en kop vand over løgene på panden, så det damper op fra panden. Rør rundt. Nu har du bløde løg.
- Krydr med salt og friskkværnet peber. De bløde løg kommes derefter i en dyb tallerken.
Hakkebøffer
- Tag kødet ud og lad det få stuetemperatur.
- Del kødet i fire ens stykker. Tag det op i hånden og form kødet og tryk det sammen og form 4 bøf. Klem dem flade ned mod køkkenbordet med håndfladen. De skal nok rejse sig under stegningen.
- Så tager du en kokkekniv og hakker nogle ridser i bøffen, så bøffen ikke svulmer op på midten under stegningen.
- Nu skal bøfferne steges i stegefedtet fra løgene. Skru op til høj varme. Tilsæt en frisk klat smør og kom bøf på den varme pande. Steg bøf i ca. 3 minutter på hver side. De må gerne vendes ind i mellem.
- Du må også gerne hælde stegeskyen over bøffen, så overfladen holdes varm. Krydr med salt og friskkværnet peber og kom hakkebøffer i et ildfast fad.
- Nu tager du din kalve- eller oksefond og kommer på panden og varmer den op. Jævn saucen med meljævning og hæld den over bøfferne i det ildfaste fad.
- Fordel de bløde løg ovenpå bøf og kom det hele i en 200 grader varm ovn og giv dem ca. 10 minutter i ovnen.
Gulerodssalat
- Skræl gulerødderne og skær enderne fra og smid ud.
- Riv gulerødderne på den grove side. Kom de revne gulerødder i en pæn skål.
- Tilsæt 2 dl rosiner, eller hvad du synes er passende.
- Pres den halve citron over og vend det hele rundt, så det hele fordeles godt.
Servering
- Kom røsti kartofler, bøf og sauce på en tallerken.
- Tilbyd gulerodssalat til
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Der kan også bruges oksebouillon
- Kogte eller dampede grøntsager som, gulerødder, blomkål og broccoli er også meget velegnet som tilbehør
- Der kan tilsættes æbler til gulerodssalat
Røsti laves af groft revet kartoffel, der er tilsat løg, æg og krydderier. Røsti kartofler steges eller ovnbages indtil de er gyldne og sprøde,
Ja, og så bliver røsti mere saftige indeni, men lidt mindre sprøde
Kommentarer
Ingen kommentarer