• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Alle madopskrifter

    Roastbeef kogt

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jun 3, 2021

    Kogt roastbeef med svitsede grøntsager og mos

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Normalt svitser man sin roastbeef i en gryde og pakker den ind. I denne opskrift bliver roastbeef kogt inden, at den bliver svitses gylden på panden, så du er sikker på, at den bliver 100 % mør.

    Vi svitser stegen så det ryger i køkkenet og får smagsstofferne frem i både krydderier og steg. Rul stegen i masser af krydderier og kom godt med olie i gryden, så er du sikker på en steg med masser af smag. En god lækker sprød roastbeef skal være rød og saftig indeni og gerne næsten helt ud til overfladen og godt brunet overflade.

    Det som man skal passe på, når man koger sin roastbeef er, at den kan blive tør, hvis man koger den for længe. Roastbeef kogt og svitses med krydderier er en gammel dansk opskrift, som ofte serveres med bagte kartofler. Vi serverer kartoffelmos med sød kartoffel i denne opskrift.

    Prøv også søde kartofler med karry og babyspinat

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du

    📋 Opskrift

    Kogt roastbeef med svitsede grøntsager og mos

    Kogt roastbeef

    Opskrift på kogt roastbeef med alt tilbehør
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Hviletid 20 min
    Samlet tid 40 min
    Ret Oksekød
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 41 %

    Ingredienser
      

    • 1 kg Roastbeef
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Peber (Friskkværnet)
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 Spsk. Timian
    • 1 bundt Timian (Frisk)
    • 4 spsk. Olivenolie

    Svitsede grøntsager

    • ½ stk. Spidskål
    • ½ stk. Broccoli
    • 1 stk. Løg
    • 2 stk. Gulerødder
    • ¼ stk. Fennikel
    • 1 stk. Pastinak
    • ½ stk. Squash

    Kartoffelmos med sød kartoffel

    • 500 g Bagekartofler (Eller ca. 6 stk.)
    • 1 stk. Sødkartoffel (Stor)
    • 2 dl Mælk
    • 50 g Smør
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber

    Sådan gør du
     

    • Tag en stor gryde og fyld den halvt op med vand. Kom roastbeef i gryden og se om vandet kan dække stegen. Tag stegen op og kog vandet op og kom stegen i gryden igen og sæt uret til 15 minutter og skrue ned for varmen så det kun lige simrer.
    • Tag kødet op efter de 15 minutter. Dup den tør. Pensl den med olivenolie. Pres hvidløg og smør stegen ind i hvidløg. Rul stegen i en blanding af salt, timian og friskkværnet peber.
    • Sæt en stegegryde med godt med olivenolie på meget høj varme. Smid et par stængler frisk timian i gryden. Svits nu roastbeef på alle sider i ca. 3 minutter.
    • Pak roastbeef ind i folie og stik et stegetermometer ind i stegen. Roastbeef skal nu trække i ca. 15 minutter eller indtil temperaturen er mellem 55 og 58 grader. Temperaturen må helst ikke komme over 58 grader, da stegen så risikerer at blive tør.

    Svitsede grøntsager

    • Klargør grøntsager og snit dem lidt groft. Svits alle grøntsager på en stegepande med olivenolie. Krydr med lidt salt og peber når grøntsager er færdige.

    Kartoffelmos med sød kartoffel

    • Skræl kartofler og sød kartoffel og skær dem i skiver.
    • Kog grøntsagerne møre i vand. Det tager ca. 30 min. Hæld vandet fra og kom grøntsagerne i en skål.
    • Pisk det hele til en cremet mos og tilsæt mælk. Krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk en klat smør i mosen lige inden servering.

    Servering

    • Server stegen i skiver med kartoffelmos med sød kartoffel, og svitsede grøntsager.

    Noter

    • Du kan bruge de grøntsager du lige har i køleskabet til svitsede grøntsager på panden.
    • Du kan tilsætte lidt sød chilisauce lige inden grøntsagerne er færdige. Det giver en god smag og fjerner bitterhed fra grøntsagerne.
    • Sæt et stegetermometer i stegen, så du er helt sikker på, at stegen er perfekt.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 810kcal (41%) | Kulhydrater: 64g (21%) | Protein: 65g (130%) | Fedt: 35g (54%) | Mættet fedt: 12g (75%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 14g (58%) | Sukker: 16g (18%) | Vitamin A: 14294IU (286%) | Vitamin C: 269mg (326%) | Calcium: 931mg (93%) | Jern: 9mg (50%)
    Keyword Roastbeef kogt
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 40 min. Til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 1 kg Roastbeef
    • 1 tsk. Salt
    • 1 tsk. Peber Friskkværnet
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 Spsk. Timian
    • 1 bundt Timian Frisk
    • 4 spsk. Olivenolie

    Svitsede grøntsager

    • ½ stk. Spidskål
    • ½ stk. Broccoli
    • 1 stk. Løg
    • 2 stk. Gulerødder
    • ¼ stk. Fennikel
    • 1 stk. Pastinak
    • ½ stk. Squash

    Kartoffelmos med sød kartoffel

    • 500 g Bagekartofler Eller ca. 6 stk.
    • 1 stk. Sødkartoffel Stor
    • 2 dl Mælk
    • 50 g Smør
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber

    🔪 Sådan gør du

    1. Tag en stor gryde og fyld den halvt op med vand. Kom roastbeef i gryden og se om vandet kan dække stegen. Tag stegen op og kog vandet op og kom stegen i gryden igen og sæt uret til 15 minutter og skrue ned for varmen så det kun lige simrer.
    2. Tag kødet op efter de 15 minutter. Dup den tør. Pensl den med olivenolie. Pres hvidløg og smør stegen ind i hvidløg. Rul stegen i en blanding af salt, timian og friskkværnet peber.
    3. Sæt en stegegryde med godt med olivenolie på meget høj varme. Smid et par stængler frisk timian i gryden. Svits nu roastbeef på alle sider i ca. 3 minutter.
    4. Pak roastbeef ind i folie og stik et stegetermometer ind i stegen. Roastbeef skal nu trække i ca. 15 minutter eller indtil temperaturen er mellem 55 og 58 grader. Temperaturen må helst ikke komme over 58 grader, da stegen så risikerer at blive tør.

    Svitsede grøntsager

    • Klargør grøntsager og snit dem lidt groft. Svits alle grøntsager på en stegepande med olivenolie. Krydr med lidt salt og peber når grøntsager er færdige.

    Kartoffelmos med sød kartoffel

    • Skræl kartofler og sød kartoffel og skær dem i skiver.
    • Kog grøntsagerne møre i vand. Det tager ca. 30 min. Hæld vandet fra og kom grøntsagerne i en skål.
    • Pisk det hele til en cremet mos og tilsæt mælk. Krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk en klat smør i mosen lige inden servering.

    🍽 Servering

    • Server stegen i skiver med kartoffelmos med sød kartoffel, og svitsede grøntsager.

    💭 Tips

    • Du kan bruge de grøntsager du lige har i køleskabet til svitsede grøntsager på panden.
    • Du kan tilsætte lidt sød chilisauce lige inden grøntsagerne er færdige. Det giver en god smag og fjerner bitterhed fra grøntsagerne.
    • Sæt et stegetermometer i stegen, så du er helt sikker på, at stegen er perfekt.
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Bedste chokoladekage med kærnemælk
    Æggekage med kartofler og bacon »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Dansk mad, Oksekød og kalvekød Tags: broccoli, Fennikel, gulerødder, hvidløg, kartofler, løg, mælk, oksekød, Pastinak, Roastbeef, søde kartofler, Spidskål, squash, timian

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind