Grønne asparges med bacon stegt på panden
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Grønne asparges smager bedst når de lige er taget op.
Dine egne asparges er både tynde og tykke når du trækker dem op. De tykke skal bare have lidt mere i gryden end de tynde.
Grønne asparges bliver meget lækre, hvis man lige damper eller koger dem i ca. 2 minutter.
Beregn 5 tynde asparges til hver person og en skive bacon af bedste kvalitet pr. asparges.
Ingredienser Grønne asparges med bacon:
- 20 grønne friske asparges
- 20 skiver bacon eller mindre
- Sort peber
- Salt
Tilbehør:
- Brød
Pynt:
- Finthakket persille
Fremgangsmåde:
Tag en stor gryde og kom lidt salt i vandet. Kog vandet op. Eller brug en dampkoger og damp asparges.
Gør imens aspargesene i stand, ved at skære det nederste grove stykke af. Skyld dem grundigt i vand. Pas på der kan sidde småsten i toppen af asparges.
Kom asparges i det kogende vand.
Tynde asparges skal koges 1 ½ minut
Almindelige asparges skal koges 2 minutter
Tykke asparges skal koges 2 ½ minut
Tør dem derefter omhyggeligt og vikle nu en skive bacon om hver.
Pas på med når du steger, at baconskiverne ikke falder af under stegningen.
Kom lidt smør og olie på en stor stegepande og steg aspargesene over moderat blus i ca. 2 min. Kværn frisk peber over og server dem med det samme.
Pynt med lidt hakket persille og server lunt brød til.
Server straks.
Tips til Grønne asparges med bacon
- Saml asparges i bundter med 4 stk. og vikkel to skiver bacon om hvert bundt. Steg bundterne på panden indtil baconen er gylden.
- Skyl aspargesene med hovederne nedad, så evt. sand og jord fjernes fra hovederne.
- Friske grønne asparges skal ikke skrælles, med mindre de er blevet tørre.
- Den nederste træede ende skal altid knækkes eller skæres væk.
- Bræk forsigtigt, så knækker aspargesene automatisk, hvor de skal.
Kommentarer
Ingen kommentarer