• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Alle madopskrifter

    Ovnbagt laks med sesam og blomkålsris

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jun 3, 2021

    Laks med sesam og stegt broccoli

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Sesamfrø giver laks et sprødt knassende bid og aromatisk smag. Det er et sundt og let hovedmåltid, som er nemt at lave. Ovnbagt laks med sesam kan kombineres med andet tilbehør hvis man vil variere lidt. Blomkålsris er rigtigt sundt tilbehør og god erstatning for ris, da der er færre kalorier i blomkål og flere sunde vitaminer og mineraler.

    Gå til
    • Laks i ovn med sesam topping
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 📋 Opskrift

    Laks i ovn med sesam topping

    Det er en rigtig god måde at tilberede en laks i ovn med en sesam topping, da toppingen holder på fugtigheden i laksen, og man hele tiden kan holde øje med, at den ikke bliver stegt tør. Når sesamfrø giver lyde “crack” er laksen klar. Det tager ca. 20 minutter.

    Ovnbagt laks med sesam topping
    Ovnbagt laks med sesam topping

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    Laks i sesamfrø

    • 900 g Laks (hel fersk laksefilet)
    • 60 g sesamfrø (ca. 1 dl.)

    Dressing

    • 3 spsk. Ingefær friskrevet
    • 1 fed hvidløg
    • 1 dl Sojasauce
    • 1 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. Sukker
    • 1 spsk. Æbleeddike

    Blomkålsris

    • 1 stk. Blomkål (stort)
    • 1 l Vand
    • 2 tsk. Salt
    • 1 stk. Citron (saften)
    • 1 spsk. broccoli
    • 1 spsk. Dressing

    Svitset broccoli

    • 1 stk. Broccoli
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. Citronsaft
    • ½ tsk. Salt

    🔪 Sådan gør du

    Laks med sesam

    1. Først tændes ovnen på ca. 200°. Læg laksesiden med skinsiden nedad i et ovnfast fad, som er smurt med smør. Brug evt. bagepapir.
    2. Tag en stor stegepande og varm den op uden fedtstof. Hæld og fordel sesamfrø på panden og rist dem, så de får ganske lidt farve. Men heller ikke for meget, da de skal “kracke” i ovnen.
    3. Tag en lille skål og sæt frem. Pil hvidløg og pres indholdet ned i skålen. Skræl ingefær og riv det fint og kom det i skålen. Tilsæt olivenolie, soja, æbleeddike, og sukker og rør det hele godt sammen og hæld det op til sesamfrø og rør rundt. Lad det koge ind i et minut eller til det samler sig.
    4. Med en spiseske fordeles sesamdressingen på laksesiden. Sæt det ind midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til sesamfrø “cracker” og laksen er mør.

    Svitset broccoli

    1. Skyl broccoli godt og dup den tør. Skær den ud i lidt store buketter. Kom olivenolie på en varm stegepande og svits broccolibuketter i ca. 5 minutter eller til de er gyldne.
    2. Smag til med salt og citronsaft.

    Blomkålsris

    1. Kog 1 liter vand.
    2. Skær blomkål i fire både og riv blomkål på den grove side af et rivejern.
    3. Hæld det op i en stor skål. Pres citron og hæld saften i skålen sammen med det kogende vand så blomkålsris er dækket.
    4. Lad det stå i ca. 30 til 45 sekunder. Hæld det i en sigte så der kun er blomkålsris tilbage. Kom det i en skål. Tag nu et broccoli og skær forsigtigt det grønne fra hovedet så det drysser ned på blomkålsris og brug det som pynt. Luk varmen inde med folie.

    🍽 Servering

    1. Anret ovnbagt sesamlaks med svitset broccoli, og servér blomkålsris til.

    💭 Tips

    • Hvis man gerne vil have lidt sauce til blomkålsris, kan man lave en nem fiskebouillon og servere til.
    • Det er vigtigt, at sætte temperaturen til ca. 200 grader, da sesam laver et “låg” som varmen skal passere.  Sættes temperaturen lavere, er der risiko for tør eller rå laks.

    📋 Opskrift

    Laks med sesam og stegt broccoli

    Ovnbagt laks med sesam og blomkålsris

    Opskrift på ovnbagt laks der er drysset med sesam. Tilbehør blomkålsris og svitset broccoli
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 35 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 31 %

    Ingredienser
      

    Laks i sesamfrø

    • 900 g Laks ((hel fersk laksefilet))
    • 60 g sesamfrø ((ca. 1 dl.))

    Ingredienser dressing

    • 3 spsk. Ingefær (friskrevet)
    • 1 fed hvidløg
    • 1 dl Sojasauce
    • 1 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. Sukker
    • 1 spsk. Æbleeddike

    Blomkålsris

    • 1 stk. Blomkål (stort)
    • 1 l Vand
    • 2 tsk. Salt
    • 1 stk. Citron ((saften))
    • 1 spsk. Broccoli (revet)

    Svitset broccoli

    • 1 stk. Broccoli
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 spsk. Citronsaft
    • ½ tsk. Salt

    Sådan gør du
     

    Laks med sesam

    • Først tændes ovnen på ca. 200°. Læg laksesiden med skinsiden nedad i et ovnfast fad, som er smurt med smør. Brug evt. bagepapir.
    • Tag en stor stegepande og varm den op uden fedtstof. Hæld og fordel sesamfrø på panden og rist dem, så de får ganske lidt farve. Men heller ikke for meget, da de skal "kracke" i ovnen.
    • Tag en lille skål og sæt frem. Pil hvidløg og pres indholdet ned i skålen. Skræl ingefær og riv det fint og kom det i skålen. Tilsæt olivenolie, soja, æbleeddike, og sukker og rør det hele godt sammen og hæld det op til sesamfrø og rør rundt. Lad det koge ind i et minut eller til det samler sig.
    • Med en spiseske fordeles sesamdressingen på laksesiden. Sæt det ind midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til sesamfrø "cracker" og laksen er mør.

    Svitset broccoli

    • Skyl broccoli godt og dup den tør. Skær den ud i lidt store buketter. Kom olivenolie på en varm stegepande og svits broccolibuketter i ca. 5 minutter eller til de er gyldne. Smag til med salt og citronsaft.

    Blomkålsris

    • Kog 1 liter vand.
    • Skær blomkål i fire både og riv blomkål på den grove side af et rivejern.
    • Hæld det op i en stor skål. Pres citron og hæld saften i skålen sammen med det kogende vand så blomkålsris er dækket.
    • Lad det stå i ca. 30 til 45 sekunder. Hæld det i en sigte så der kun er blomkålsris tilbage. Kom det i en skål. Tag nu et broccoli og skær forsigtigt det grønne fra hovedet så det drysser ned på blomkålsris og brug det som pynt. Luk varmen inde med folie.

    Servering

    • Anret ovnbagt sesamlaks med svitset broccoli, og servér blomkålsris til.

    Noter

    • Hvis man gerne vil have lidt sauce til blomkålsris, kan man lave en nem fiskebouillon og servere til.
    • Det er vigtigt, at sætte temperaturen til ca. 200 grader, da sesam laver et “låg” som varmen skal passere.  Sættes temperaturen lavere, er der risiko for tør eller rå laks.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 613kcal (31%) | Kulhydrater: 35g (12%) | Protein: 56g (112%) | Fedt: 30g (46%) | Mættet fedt: 5g (31%) | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 12g (13%) | Vitamin A: 1238IU (25%) | Vitamin C: 254mg (308%) | Calcium: 318mg (32%) | Jern: 8mg (44%)
    Keyword Laks i ovn med sesamfrø
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Blomkålsris og ovnbagt laks
    Blomkålsris og ovnbagt laks
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Waldorfsalat med fløde
    Kogt Blomkålsris »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fedtfattig, Fisk og skaldyr, Mad på 30 minutter Tags: Blomkål, broccoli, citron, hvidløg, Ingefær, laks, persille, sesamfrø, vineddike

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind