Normalt svitser man sin roastbeef i en gryde og pakker den ind. I denne opskrift bliver roastbeef kogt inden, at den bliver svitses gylden på panden, så du er sikker på, at den bliver 100 % mør.
Vi svitser stegen så det ryger i køkkenet og får smagsstofferne frem i både krydderier og steg. Rul stegen i masser af krydderier og kom godt med olie i gryden, så er du sikker på en steg med masser af smag.
En god lækker sprød roastbeef skal være rød og saftig indeni og gerne næsten helt ud til overfladen og godt brunet overflade.
Det som man skal passe på, når man koger sin roastbeef er, at den kan blive tør, hvis man koger den for længe.
Roastbeef kogt og svitses med krydderier er en gammel dansk opskrift, som ofte serveres med bagte kartofler. Vi serverer kartoffelmos med sød kartoffel i denne opskrift.
Prøv også søde kartofler med karry og babyspinat
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 40 min. Til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 kg Roastbeef
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Peber Friskkværnet
- 2 fed Hvidløg
- 1 Spsk. Timian
- 1 bundt Timian Frisk
- 4 spsk. Olivenolie
Svitsede grøntsager
- ½ stk. Spidskål
- ½ stk. Broccoli
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Gulerødder
- ¼ stk. Fennikel
- 1 stk. Pastinak
- ½ stk. Squash
Kartoffelmos med sød kartoffel
- 500 g Bagekartofler Eller ca. 6 stk.
- 1 stk. Sødkartoffel Stor
- 2 dl Mælk
- 50 g Smør
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor gryde og fyld den halvt op med vand. Kom roastbeef i gryden og se om vandet kan dække stegen. Tag stegen op og kog vandet op og kom stegen i gryden igen og sæt uret til 15 minutter og skrue ned for varmen så det kun lige simrer.
- Tag kødet op efter de 15 minutter. Dup den tør. Pensl den med olivenolie. Pres hvidløg og smør stegen ind i hvidløg. Rul stegen i en blanding af salt, timian og friskkværnet peber.
- Sæt en stegegryde med godt med olivenolie på meget høj varme. Smid et par stængler frisk timian i gryden. Svits nu roastbeef på alle sider i ca. 3 minutter.
- Pak roastbeef ind i folie og stik et stegetermometer ind i stegen. Roastbeef skal nu trække i ca. 15 minutter eller indtil temperaturen er mellem 55 og 58 grader. Temperaturen må helst ikke komme over 58 grader, da stegen så risikerer at blive tør.
Svitsede grøntsager
- Klargør grøntsager og snit dem lidt groft. Svits alle grøntsager på en stegepande med olivenolie. Krydr med lidt salt og peber når grøntsager er færdige.
Kartoffelmos med sød kartoffel
- Skræl kartofler og sød kartoffel og skær dem i skiver.
- Kog grøntsagerne møre i vand. Det tager ca. 30 min. Hæld vandet fra og kom grøntsagerne i en skål.
- Pisk det hele til en cremet mos og tilsæt mælk. Krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk en klat smør i mosen lige inden servering.
🍽Servering
- Server stegen i skiver med kartoffelmos med sød kartoffel, og svitsede grøntsager.
💭 Tips
- Du kan bruge de grøntsager du lige har i køleskabet til svitsede grøntsager på panden.
- Du kan tilsætte lidt sød chilisauce lige inden grøntsagerne er færdige. Det giver en god smag og fjerner bitterhed fra grøntsagerne.
- Sæt et stegetermometer i stegen, så du er helt sikker på, at stegen er perfekt.
Opskrift med noter
Kogt roastbeef
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Svitsede grøntsager
Kartoffelmos med sød kartoffel
- 500 g Bagekartofler (Eller ca. 6 stk.)
- 1 stk. Sødkartoffel (Stor)
- 2 dl Mælk
- 50 g Smør
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Sådan gør du
- Tag en stor gryde og fyld den halvt op med vand. Kom roastbeef i gryden og se om vandet kan dække stegen. Tag stegen op og kog vandet op og kom stegen i gryden igen og sæt uret til 15 minutter og skrue ned for varmen så det kun lige simrer.
- Tag kødet op efter de 15 minutter. Dup den tør. Pensl den med olivenolie. Pres hvidløg og smør stegen ind i hvidløg. Rul stegen i en blanding af salt, timian og friskkværnet peber.
- Sæt en stegegryde med godt med olivenolie på meget høj varme. Smid et par stængler frisk timian i gryden. Svits nu roastbeef på alle sider i ca. 3 minutter.
- Pak roastbeef ind i folie og stik et stegetermometer ind i stegen. Roastbeef skal nu trække i ca. 15 minutter eller indtil temperaturen er mellem 55 og 58 grader. Temperaturen må helst ikke komme over 58 grader, da stegen så risikerer at blive tør.
Svitsede grøntsager
- Klargør grøntsager og snit dem lidt groft. Svits alle grøntsager på en stegepande med olivenolie. Krydr med lidt salt og peber når grøntsager er færdige.
Kartoffelmos med sød kartoffel
- Skræl kartofler og sød kartoffel og skær dem i skiver.
- Kog grøntsagerne møre i vand. Det tager ca. 30 min. Hæld vandet fra og kom grøntsagerne i en skål.
- Pisk det hele til en cremet mos og tilsæt mælk. Krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk en klat smør i mosen lige inden servering.
Servering
- Server stegen i skiver med kartoffelmos med sød kartoffel, og svitsede grøntsager.
Noter
- Du kan bruge de grøntsager du lige har i køleskabet til svitsede grøntsager på panden.
- Du kan tilsætte lidt sød chilisauce lige inden grøntsagerne er færdige. Det giver en god smag og fjerner bitterhed fra grøntsagerne.
- Sæt et stegetermometer i stegen, så du er helt sikker på, at stegen er perfekt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer