30 minutters karrygryde med kylling og kogte ris, er en fantastisk ret med få ingredienser, som endda kan laves på ca. 30 minutter, men det skal man ikke lade sig narre af, fordi karrygryde smager simpelthen bare rigtig godt.
Det er en gryderet, som tilmed, er perfekt at servere to dage i træk, da smagen bare bliver bedre dagen efter.
Der er både grøntsager og frugt i retten og så er der rød karrypasta og ingefær, som giver karrygryden karrakter.
Glæd dig til, at prøve denne lækre karrygryde med kylling og ris, som kan laves på ca. 30 minutter.
Brug søde røde æbler med en anelse syrlighed, så opnås en perfekt eftersmag.
Denne opskrift er udviklet af Lene Geisle og Nikolaj Geisle
Prøv også 30 minutters spicy rejer med ris
Gå til
Lime og peanuts
Lime og peanuts sætter lige prikken over over i’et i denne karrygryde. De saltede peanuts kan enten drysses over retten, eller spises som tilbehør ind i mellem.
Saften fra lime presses let over, så den syrlige smag går i et med karrysmagen. Sæt evt. en ekstra skål ind med persille.
Persille eller koriander
Du kan selvfølgelig erstatte persille med frisk koriander eller du kan tilbyde begge krydderurter, da det ikke er alle, som er så vilde med koriander.
Vi har valgt, at bruge friskhakket persille, men det kan erstattes, hvis der er børn eller voksne, som ikke kan lide denne smag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kød
- 800 gram kylling (bryst eller filet)
Grøntsager og frugt
- 200 gram gulerødder (tern)
- 200 gram æbler (tern)
- 1 stk. porre
- 200 gram ærter (frosne)
- 4 cm ingefær (frisk og revet)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 1 stk. løg (grofthakket)
Krydderier og væske
- ¼ l kyllingebouillon
- ¼ l fløde
- 70 g tomatpasta (koncentreret)
- 2 spsk. karrypasta (rød)
- 3 spsk. fish sauce (fiskesauce)
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Salat
- 400 g salat (blandet)
- ½ dl dressing (olie/eddike)
🥬Pynt
- 1 håndfuld persille
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Grøntsagssalat
- Skyl og skræl grøntsager, klargør dem. Kom de klargjorte grøntsager i en skål.
- Rør dressingen sammen og hæld den over grøntsagerne.
- Du kan finde forskellige salater og dressinger her på hjemmesiden. Hvis du ønsker denne grøntsagssalat, kan du skrive i kommentarfeltet.
🍽Servering
- Skyl og hak persillen lidt groft og pynt karrygryde med hakket persille lige inden servering.
- Anret skåle med saltede peanuts og lime skåret i både. Pres lidt limesaft over karrygryde efter behov. De saltede peanuts er perfekt tilbehør.
📖Variation
Du kan variere denne lækre karrygryde, så den kan spises oftere, da smagen så vil være lidt anderledes.
Mildere smag – hvis du ønsker en mildere smag, kan rød karrypasta erstattes af gul karrypasta
Kraftige smag – hvis du ønsker en mere spicy smag, tilsættes der ekstra ingefær
Stærkere smag – Du kan tilsætte mere karrypasta hvis du ønsker mere smag af karry og en stærkere ret.
Sødere smag – Tilsæt en ekstra gulerod og evt. lidt ekstra sukker
Opskrift med noter
30 minutters karrygryde med kylling og ris
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kød
- 800 gram kylling (bryst eller filet)
Grøntsager og frugt
Krydderier og væske
- ¼ l kyllingebouillon
- ¼ l fløde
- 70 g tomatpasta (koncentreret)
- 2 spsk. karrypasta (rød)
- 3 spsk. fish sauce (fiskesauce)
- 1 spsk. sukker
- 2 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Grøntsagssalat
- 400 g grøntsager (blandet)
- ½ dl dressing (olie/eddike)
Sådan gør du
- Begynd med, at klargøre alle grøntsager og frugt. Skræl gulerødder og skær dem i tern. Gør det samme med æbler når kernehuset er fjernet.
- Skyl porre omhyggeligt og fjern den grønne top og bunden. Skær porre midt igennem og skær den ud i strimler.
- Skræl og hak ingefær fint.
- Derefter skæres kylling i tern. Når det er gjort skal kyllingetern svitses og brunes i lidt smør og olivenolie på en stegepande. Smør kan udelades, men giver en mere sprød kylling og ekstra smag.
- Pil og hak løg groft og hvidløgsfed fint. Kom det ned til kyllingetern og steg det hele under omrøring i ca. 1 minut.
- Kom gulerødder, porrestrimler, rød karrypasta og koncentreret tomatpasta i gryden og rør rundt.
- Kom kyllingebouillon, fish sauce og sukker i gryden og rør rundt. Smag til med lidt salt, og lad karrygryde simre ved svag varme i ca 10 minutter.
- Kog ris som angivet på posen.
- Tilsæt nu frosne ærter og æbler og lad det simre i ca. 5 minutter. Til sidst tilsættes fløde og der smages til med salt og friskkværnet peber. Se mere i fanen tips.
- Lad karrygryde simre indtil det hele smager fantastisk lækkert.
Grøntsagssalat
- Skyl og skræl grøntsager, klargør dem. Kom de klargjorte grøntsager i en skål.
- Rør dressingen sammen og hæld den over grøntsagerne.
- Du kan finde forskellige salater og dressinger her på hjemmesiden. Hvis du ønsker denne grøntsagssalat, kan du skrive i kommentarfeltet.
Servering
- Skyl og hak persillen lidt groft og pynt karrygryde med hakket persille lige inden servering.
- Anret skåle med saltede peanuts og lime skåret i både. Pres lidt limesaft over karrygryde efter behov. De saltede peanuts er perfekt tilbehør.
- Anret en skål med den friske salat.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Jo mere rød karrypasta du tilsætter, jo mere smag får du. Men retten bliver også stærkere, så brug med rød karrypasta med omtanke.
- Du kan erstatte rød karrypasta med den mindre stærke gule karrypasta.
- fløde kan erstattes af kokosmælk
- Du kan variere eller tilsætte andre grøntsager.
- Brug søde røde æbler med en anelse syrlighed, så opnås en perfekt eftersmag.
❓ FAQ
Nej, der bruges kun karrypasta
Ja, det er meget velegnet, at lave en stor portion karrygryde, så der er til 2 dage.
Ja, holdbarheden er dog kun ca. 1 måned, da der er fløde i karrygryde
Kommentarer
Ingen kommentarer