I Danmark har vi tradition for åbne tærter. I USA laver man ofte lukkede tærter. Her får du opskriften på en traditionel Amerikansk Apple pie. Det er en rigtig lækker kage og vi bliver aldrig træt af æbler, derfor er det godt, at man kan lave tærter på så mange måder. Iskold flødeskum er særdeles velegnet til denne tærte.
Prøv også æblekage med marcipan
Gå til
Sprød top
Du får en sprød top når du kommer dejen over æbler. Vi har herhjemme tradition for, at komme dejen i bunden og det kan give en klæg bund, hvis tærten ikke bages korrekt.
Opskrift med noter
Amerikansk Apple pie
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Tag en stor skål og kom melet i.
- Smørret smuldres ind i melet, så det bliver klumpet.
- Kom æg og sukker i skålen og rør det sammen, tilsæt derefter vandet, for at samle dejen.
- Sæt dejen på køl i en lille time.
- Bland sukker og kanel sammen.
- Imens skrælles æblerne og skæres i tynde skiver (ca. ½ cm) og kommes i en skål.
- Pres citronsaften over æblerne.
- Drys dem med sukker og kanel blandingen og rør det hele godt rundt, så kanelsukker fordeles.
- Rul halvdelen af tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.
- Hæld æblerne i og kom smørklatter over.
- Rul den anden halve dej ud og læg den over som låg.
- Luk dejen tæt, og skær nogle aflange huller, så dampen kan komme ud.
- Pensl låget med det piskede æg.
- Drys godt med kanelsukker over Amerikansk Apple pie.
- Bag Apple pie ved 190 grader midt i ovnen i ca. 40 min.
Amerikansk Apple pie serveres med:
- vaniljeis
- vanilje cremefraiche
- eller flødeskum,
- Vælg hvad du bedst kan lide.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 1 time og 5 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g hvedemel
- 150 g smør (blødt)
- 1 stk. æg
- ½ dl rørsukker
- ½ stk. citron (saft)
- 1 spsk. vand
- 6 stk. æbler (Filippa eller Golden Delicious)
- 1 spsk. kanel
- 1 dl. sukker
- 6 stk. Smørklatter
- 1 Knivspids salt
Pensling
- 1 stk. æg (pisket)
SÅDAN GØR DU
- Tag en stor skål og kom melet i.
- Smørret smuldres ind i melet, så det bliver klumpet.
- Kom æg og sukker i skålen og rør det sammen, tilsæt derefter vandet, for at samle dejen.
- Sæt dejen på køl i en lille time.
- Bland sukker og kanel sammen.
- Imens skrælles æblerne og skæres i tynde skiver (ca. ½ cm) og kommes i en skål.
- Pres citronsaften over æblerne.
- Drys dem med sukker og kanel blandingen og rør det hele godt rundt, så kanelsukker fordeles.
- Rul halvdelen af tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen.
- Hæld æblerne i og kom smørklatter over.
- Rul den anden halve dej ud og læg den over som låg.
- Luk dejen tæt, og skær nogle aflange huller, så dampen kan komme ud.
- Pensl låget med det piskede æg.
- Drys godt med kanelsukker over Amerikansk Apple pie.
- Bag Apple pie ved 190 grader midt i ovnen i ca. 40 min.
Amerikansk Apple pie serveres med:
- vaniljeis
- vanilje cremefraiche
- eller flødeskum,
- Vælg hvad du bedst kan lide.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan tilsætte lidt vanilje til tærtedejen.
Rosemarie Verdon
Jeg bor i USA og denne opskrift er virkelig god, selvom det ikke er den, som er vores familie opskrift.