Lækker høj “svampet” chokoladekage med tyk glasur. Denne chokoladekage er lavet efter en gammel klassisk opskrift, som gør at kagen bliver særdeles svampet.
Chokoladekagen er i øvrigt meget billig at lave.
Chokoladekage med kærnemælk bliver bare endnu bedre dagen efter, hvor smagen og saften, rigtig er smeltet sammen til en himmelsk mundfuld.
Prøv også bedste chokoladekage med kærnemælk
Gå til
Børn og chokoladekage
Børn elsker chokoladekage af et par grunde. For det første er chokolade en universelt elsket smag, og dens søde, rige smag appellerer til mange mennesker, inklusive børn.
Derudover er chokoladekage ofte forbundet med festligheder, såsom fødselsdage og helligdage, hvilket kan få det til at virke endnu mere specielt og sjovt for børn.
Chokoladekagens bløde, fugtige konsistens kan også appellere til børns smagsløg.
Endelig serveres chokoladekage ofte med sød topping, som frosting og forskelligt drys, hvilket kan gøre det til en sjov og spændende forkælelse for børn.
Det er nemt at lave chokoladekage og især de yngre børn er helt vilde med denne kage. Server kagen i små stykker, da den godt kan blive “lidt for meget”.
Ægte chokolade
Hvis du ikke kan få nok af chokolade, kan du rive strimler af mørk chokolade og fordele ovenpå kagen inden servering.
Du kan bruge både mørk, lys og hvid chokolade for dekorationens skyld. Vi har brugt drys af tørret hindbær, for at give den meget søde kage lidt syrligt pift.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Hviletid 60 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 1 time og 40 min. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 dl. Kærnemælk (Eller sødmælk)
- 50 g Kakao
- 300 g Sukker
- 50 g Smør (Eller margarine)
- 2 stk. Æg
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljepulver (Eller korn fra en vaniljestang)
🥣 Glasur
- 3 spsk. Kakao
- 200 g Flormelis
- 2 spsk. Smør
- 0.5 dl. Vand
🥬Pynt
- 25 g Chokolade (Mørk og revet i strimler med en kokkekniv)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Chokoladekage
- Smelt smør, sukker og chokolade i en dyb skål over vandbad. Når ingredienserne er smeltet, tages skålen af varmen.
- Køl blandingen lidt af og tilsæt æggene en ad gangen. Pisk med en elpisker til sidst mel og natron og bagepulver i.
- Kom bagepapir i en form eller bradepande.
- Hæld dejen i formen omkring 2 tredjedele op
- Bages midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
- Kagen skal ikke bages for meget, så bliver den nemt tør. Stik evt. en strikkepind ind midt i kagen og se om der hænger dej fast på. Når der ikke hænger dej fast mere, er kagen færdig.
🥣 Glasur
- Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og vand blandes, til indholdet er cremet og tyk. Smøres på når kagen er kold.
- Kom strimler af ægte chokolade ovenpå glasur som pynt.
- Server kagen straks eller lad den stå i skabet eller i køleskab.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Kagen kan fryses.
- Man kan som pynt, bruge forskellige typer og farver af chokolade.
- Man kan tilsætte stykker af forskellige typer og farver af chokolade til selve dejen.
- Hvid chokolade giver et flot modspil til den mørke kage.
❓ FAQ
Natron bruges når der tilsættes surmælksprodukter og man vil sikre en ensartet hævning. Bagepulver sikrer en luftig dej god hævning. Fælles er, at man skal bage kagen med det samme uden hævning.
Opskrift med noter
Chokoladekage med kærnemælk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 dl. Kærnemælk (Eller sødmælk)
- 50 g Kakao
- 300 g Sukker
- 50 g Smør (Eller margarine)
- 2 stk. Æg
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljepulver (Eller korn fra en vaniljestang)
Glasur
- 3 spsk. Kakao
- 200 g Flormelis
- 2 spsk. Smør
- 0.5 dl. Vand
Pynt
- 25 g Chokolade (Mørk og revet i strimler med en kokkekniv)
Sådan gør du
Chokoladekage
- Smelt smør, sukker og chokolade i en dyb skål over vandbad. Når ingredienserne er smeltet, tages skålen af varmen.
- Køl blandingen lidt af og tilsæt æggene en ad gangen. Pisk med en elpisker til sidst mel og natron og bagepulver i.
- Kom bagepapir i en form eller bradepande.
- Hæld dejen i formen omkring 2 tredjedele op
- Bages midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
- Kagen skal ikke bages for meget, så bliver den nemt tør. Stik evt. en strikkepind ind midt i kagen og se om der hænger dej fast på. Når der ikke hænger dej fast mere, er kagen færdig.
Glasur
- Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og vand blandes, til indholdet er cremet og tyk. Smøres på når kagen er kold.
- Kom strimler af ægte chokolade ovenpå glasur som pynt.
- Server kagen straks eller lad den stå i skabet eller i køleskab.
Noter
- Kagen kan fryses.
- Man kan som pynt, bruge forskellige typer og farver af chokolade.
- Man kan tilsætte stykker af forskellige typer og farver af chokolade til selve dejen.
- Hvid chokolade giver et flot modspil til den mørke kage.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer