Chokoladekage med kokosglasur, er en høj, svampet og lækker kage som er i familie med drømmekage. Her er der blot tilsat kakao og mørk chokolade. Chokoladekage er en meget velegnet kage til en kageordning på arbejdspladsen, da den kan bages dagen før og bare bliver bedre af, at stå natten over.
Prøv også chokoladekage med kærnemælk
Gå til
Chokoladekage med kaffe og kokosglasur
Denne opskrift giver en bradepandefuld chokoladekage på ca. 40 cm x 50 cm. Lav god stærk kaffe, så smagen rigtig kommer frem. Du kan tilsætte mere eller mindre kokos, alt efter hvor cremet og smagsfuld, du ønsker glasuren.
Opskrift med noter
Chokoladekage med kaffe og kokosglasur
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kokosglasur
- 150 g smør (blødt)
- ½ kop kaffe (friskbrygget )
- 4 spsk. kakao
- 1 spsk. vaniljesukker
- 125 g kokosmel
- 350 g flormelis
Pynt
- 100 gram Chokolade
Sådan gør du
- Du kan med fordel anvende en røremaskine.
- Flæk vaniljestangen og skrab korn ud og kom dem i sukkeret.
- (Eller brug vaniljesukker)
- Æg, sukker, vaniljekorn eller vaniljesukker piskes til en let og luftig æggesnaps.
- Kom mel og bagepulver i og rør rundt og bland det godt sammen.
- Smelt chokoladen så den bliver flyende og kom det i skålen sammen med mælk, kaffe og det bløde smør.
- Rør nu det hele sammen til dejen bliver ensartet og tyktflydende.
- Tag en bradepande og smør den godt ind i smør.
- Hæld dejen i og kom den i en forvarmet ovn på 175 grader alm. varme i ca. 35 min. minutter.
- Stik en strikkepind ind i kagen når der er gået 30 minutter og se om der hænger dej ved, derved kan du beregne nogenlunde hvornår kagen er bagt. Der må ikke hænge dej på strikkepind og kagen er færdig når der ikke hænger dej ved.
- Imens laves glasuren.
Kokosglasur
- Alle ingredienser undtagen kokos kommes i en skål og røres godt sammen. Tilsæt nu næsten al kokosmel og forsæt med at røre indtil glasuren er jævn. Er glasuren for tynd kommes resten af kokosmelet i.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt ned på bageristen.
- Når kagen er afkølet, smøres glasuren på med en dejskraber eller flad smørekniv.
Pynt
- Med en skarp kniv skrabes skiver af chokolade der fordeles på chokoladekagen. Derved får kagen sit eksklusive udtryk.
- På billeder er vist en chokoladekage med chokoladeskiver og en hvor der kun er glasur. Hvis tiden er knap, kan man nøjes med glasur.
Noter
- Skær kagen ud i små stykker inden servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 15 minutter. Tilberedningstid ca. 35 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g rørsukker (eller alm. sukker)
- 4 stk. æg
- 3 dl mælk
- 1 dl kaffe (friskbrygget )
- 450 g hvedemel
- 1 stang vanilje (eller 3 tsk. vaniljesukker)
- 2 spsk. kakao
- 100 gram chokolade (mørk)
- 4 tsk. bagepulver
- 200 g smør (blødt)
Kokosglasur
- 150 g smør (blødt)
- ½ kop kaffe (friskbrygget )
- 4 spsk. kakao
- 1 spsk. vaniljesukker
- 125 g kokosmel
- 350 g flormelis
🥬Pynt
- 100 gram Chokolade
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Du kan med fordel anvende en røremaskine.
- Flæk vaniljestangen og skrab korn ud og kom dem i sukkeret.
- (Eller brug vaniljesukker)
- Æg, sukker, vaniljekorn eller vaniljesukker piskes til en let og luftig æggesnaps.
- Kom mel og bagepulver i og rør rundt og bland det godt sammen.
- Smelt chokoladen så den bliver flyende og kom det i skålen sammen med mælk, kaffe og det bløde smør.
- Rør nu det hele sammen til dejen bliver ensartet og tyktflydende.
- Tag en bradepande og smør den godt ind i smør.
- Hæld dejen i og kom den i en forvarmet ovn på 175 grader alm. varme i ca. 35 min. minutter.
- Stik en strikkepind ind i kagen når der er gået 30 minutter og se om der hænger dej ved, derved kan du beregne nogenlunde hvornår kagen er bagt. Der må ikke hænge dej på strikkepind og kagen er færdig når der ikke hænger dej ved.
- Imens laves glasuren.
Kokosglasur
- Alle ingredienser undtagen kokos kommes i en skål og røres godt sammen. Tilsæt nu næsten al kokosmel og forsæt med at røre indtil glasuren er jævn. Er glasuren for tynd kommes resten af kokosmelet i.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt ned på bageristen.
- Når kagen er afkølet, smøres glasuren på med en dejskraber eller flad smørekniv.
🥬Pynt
- Med en skarp kniv skrabes skiver af chokolade der fordeles på chokoladekagen. Derved får kagen sit eksklusive udtryk.
- På billeder er vist en chokoladekage med chokoladeskiver og en hvor der kun er glasur. Hvis tiden er knap, kan man nøjes med glasur.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Tips til Chokoladekage med kokosglasur
- Skær kagen ud i små stykker inden servering
- Brug en god stærk kaffe
❓ FAQ
Ja
I en tæt beholder
Kommentarer
Ingen kommentarer