Her har vi pisket iskold flødeskum, som vi serverer til denne lune blomme galette. Sammen giver det en helt fantastisk umami smag. Men du kan sagtens spise den lune blommegalette uden tilbehør.
Vanilje cremefraiche eller vaniljeis er også velegnet tilbehør. Galette med blommer og marcipan, smager både syrligt og sødt i denne galette opskrift, som er en af vore bedste.
Denne skønne blomme galette med noter af vanilje har en skøn duft af sensommer.
Prøv også blommetærte
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 10 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 3 dl hvedemel
- 1 spsk. rørsukker
- ½ stk. vaniljestang
- 1 tsk. salt
- 100 g smør
- 4 spsk. koldt vand
🥬Pynt
- 1 stk. æg til pensling
- 1 spsk. perlesukker drys
🥗Tilbehør
- ¼ l piskefløde
- ¼ tsk. vaniljesukker
Blommefyld
- 75 g marcipan
- 8 stk. blommer
- 50 g rørsukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 25 g nødder finthakket
- 25 g mandler skåret i fine flager
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor skål og hæld hvedemel, salt og vaniljekorn i skålen og rør det godt sammen. Skær og hak smørret ud i små stykker og kom i skålen. Vend det godt sammen hænderne som du til sidst har en smuldret dej.
- Nu tilsætter du lidt dej og ælter dejen forsigtigt indtil den samler sig. Så snart du har en dej pakker du dejen ind i husholdningsfilm og sætter den ind i køleskabet i mindst 30 minutter eller indtil dejen er helt kold.
- Tag dejen ud af køleskabet og læg den på køkkenbordet. Rul dejen ud så den er ensartet rund og læg den på bagepapir.
Blommefyld
- Riv eller hak marcipan lidt groft. Fordel marcipan på dejen, så der er ca. 8 cm luft i kanten hele vejen rundt.
- Skyl blommer og dup dem tørre. Skær grimme pletter og urenheder væk. Skær blommer midt igennem og fjern stenene. Skær dem igennem igen eller hak blommerne groft.
- Kom de klargjorte blommer op i en skål med rørsukker og majsstivelse. Vend og rør det hele sammen. Sættes til side i ca. 30 minutter så sukker og majsstivelse er opløst.
- Hæld blommeblandingen over marcipan og fold dej kanten over. Tryk det lidt så det bliver presset lidt sammen.
- Læg blommerne oven på marcipanen, fold dejen ind over frugten, og pres den let sammen ved samlingerne. Sæt blomme galette på frys i ca. 15 minutter eller i køleskabet i en time. Derved mister den ikke facon, men forbliver rund.
- Imens tændes ovnen op på 190°. Pisk et æg og pensl galette. Fordel mandelflager og hakkede hasselnødder ovenpå. Til sidst drysses med perlesukker. Bag blomme galetten midt i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil den er gylden og bagt færdig.
🍽Servering
- Servér galette mens den er varm. Tilsæt vaniljesukker til fløden og pisk fløden stiv, men så den stadig er lidt blød i strukturen.
- Kom en klat iskold flødeskum ovenpå den varme blommegalette og nyd den fantastiske smag fra flødeskum og blommegalette.
Opskrift med noter
Galette med blommer og marcipan
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 3 dl hvedemel
- 1 spsk. rørsukker
- ½ stk. vaniljestang
- 1 tsk. salt
- 100 g smør
- 4 spsk. koldt vand
Pynt
- 1 stk. æg (til pensling)
- 1 spsk. perlesukker (drys)
Tilbehør
- ¼ l piskefløde
- ¼ tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Tag en stor skål og hæld hvedemel, salt og vaniljekorn i skålen og rør det godt sammen. Skær og hak smørret ud i små stykker og kom i skålen. Vend det godt sammen hænderne som du til sidst har en smuldret dej.
- Nu tilsætter du lidt dej og ælter dejen forsigtigt indtil den samler sig. Så snart du har en dej pakker du dejen ind i husholdningsfilm og sætter den ind i køleskabet i mindst 30 minutter eller indtil dejen er helt kold.
- Tag dejen ud af køleskabet og læg den på køkkenbordet. Rul dejen ud så den er ensartet rund og læg den på bagepapir.
Blommefyld
- Riv eller hak marcipan lidt groft. Fordel marcipan på dejen, så der er ca. 8 cm luft i kanten hele vejen rundt.
- Skyl blommer og dup dem tørre. Skær grimme pletter og urenheder væk. Skær blommer midt igennem og fjern stenene. Skær dem igennem igen eller hak blommerne groft.
- Kom de klargjorte blommer op i en skål med rørsukker og majsstivelse. Vend og rør det hele sammen. Sættes til side i ca. 30 minutter så sukker og majsstivelse er opløst.
- Hæld blommeblandingen over marcipan og fold dej kanten over. Tryk det lidt så det bliver presset lidt sammen.
- Læg blommerne oven på marcipanen, fold dejen ind over frugten, og pres den let sammen ved samlingerne. Sæt blomme galette på frys i ca. 15 minutter eller i køleskabet i en time. Derved mister den ikke facon, men forbliver rund.
- Imens tændes ovnen op på 190°. Pisk et æg og pensl galette. Fordel mandelflager og hakkede hasselnødder ovenpå. Til sidst drysses med perlesukker. Bag blomme galetten midt i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil den er gylden og bagt færdig.
Servering
- Servér galette mens den er varm. Tilsæt vaniljesukker til fløden og pisk fløden stiv, men så den stadig er lidt blød i strukturen.
- Kom en klat iskold flødeskum ovenpå den varme blommegalette og nyd den fantastiske smag fra flødeskum og æblegalette.
Noter
- Det er muligt at erstatte flødeskum med f. eks. vaniljecremefraiche
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- servér galette varm så den kolde flødeskum smelter på kagen
- Det er muligt at erstatte flødeskum med f. eks. vaniljecremefraiche
❓ FAQ
En galette laves så der er mere bund end fyld. Dvs. at man altid folder kanten ind over selve kagen, så der opstår en sprød overside med en midte med fyld. En tærte består af en bund og forskelligt fyld på toppen.
Bjørn Nielsen
Nem at lave. Smagen på fyldet er syrlig og sød. Denne kombination med den sprøde bund, giver en perfekt sommerkage. Perfekt til dine gæster.