Nytåret har også sit helt eget konfekt ligesom julen har, det hedder kransekagekonfekt. Kransekagekonfekt har altid været et hit pga. af, det er en noget nemmere udgave af kransekage, da det bare er at blande ingredienser sammen og komme det i en sprøjtepose og så pynte. Den helt klassiske pynt er coctailbær i forskellige farver.
Du kan spise konfekt som det er, eller pynte med hele smuttede mandler, nødder, fondant eller hvad du bedst kan lide.
Læs længere nede, hvordan du smelter chokoladen perfekt.
Opskrift med noter
Kransekagekonfekt med Cocktailbær
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 gram ren rå marcipan
- 150 gram flormelis
- 1 stk. æggehvide
Ingredienser Pynt til Kransekagekonfekt
- 100 gram mørk chokolade
Sådan gør du
Sådan smelter du chokoladen perfekt
- Smelt forsigtigt halvdelen af chokoladen i en skål i vandbad.
- Pas på med, at temperaturen i chokoladen ikke overstiger 33 grader, da den så ellers mister sit blanke udseende og ”knæk”.
- Hæld den over resten af det hakkede chokolade, så bliver chokoladen blank og med “knæk”.
Fremgangsmåde kransekage konfekt
- Hak marcipan groft.
- Tag en stor skål og kom flormelis og marcipan i skålen og bland det sammen.
- Tilsæt æggehvide og rør eller ælt til en ensartet masse.
- Du har nu kransekagemasse.
- Kom kransekagemassen i en sprøjtepose og sæt en tyl på med stjerner.
- Sprøjt nu små “vaniljekranse” på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir.
- Kom et cocktailbær i hullet.
- Kagerne bages ved 220° C i ca. 10 minutter eller til de er gyldne.
- Smelt den mørke chokolade og dyp konfekt bunde i chokoladen.
- Sættes til afkøling.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Brug altid flormelis, da sukker vil “knase” i tænderne, når du spiser kransekagekonfekt.
- Du kan erstatte ren marcipan med bagemarcipan.
Kommentarer
Ingen kommentarer