Hvis du kan lide brunkager, vil du elske ølkage med mørk øl. Smagen minder højeste grad om brunkager og det er en kage som deler den i dem som virkelig elsker ølkage og dem som ikke er så vild med kagen. Det er en kage som er oplagt at bage om vinteren og omkring juletid vil den være helt perfekt som et alternativ til brunkager eller måske som et supplement.
Gå til
Øl i kage
Ølkagen er helt perfekt bagt, hvis den er blød indeni og lidt sprød udenpå, så kagen får lidt “bid”. Ølkage med mørk øl er i familie med sandkage og skærekager, og konsistensen er nogenlunde den samme. Det er nemt lide at skære et stykke kage og det er det som gør denne kage populær, da den er nem at servere, hvis man lige pludselig får gæster, eller man får lyst til lidt kage.
Kage med allehånde
Allehånde er et lidt specielt krydderi, som især bruges i brunkager. Så hvis du er vild med brunkager, vil du sikkert elske denne dejlige krydrede kage med allehånde.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 50 min. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Kageopskrift er til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g Hvedemel
- 400 g Farin Brun, eller muscovadosukker
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Ingefær 2 til 3 cm frisk. Revet og knust i morter.
- 1 tsk. Nelliker stødt
- ½ tsk. Allehånde stødt
- 1 Knivspids Peber friskkværnet
- 1 flaske Hvidtøl eller anden tung mørk øl
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tænd ovnen på 175 grader. Tag en skål og kom alle tørre ingredienser i og bland det godt sammen. Riv ingefær og knus det i en morter. Nu kan du komme øl og ingefær i skålen under omrøring.
- Når dejen er ensartet hælder du den op i en sandkageform der er beklædt med bagepapir, eller smurt med smør. Bank form i bordet så evt. lufthuller fjernes.
- Sæt ølkagen midt ind i ovnen og bag den ved almindelig varme i ca. 50 minutter eller indtil ølkagen er gennembagt. Stik en strikkepind midt ind i kagen, hænger der dej ved, er kagen ikke gennembagt.
- Bank kagen ud af sandkageform og sæt den til afkøling på en bagerist.
🍽Servering
- Skær 2 cm tykke stykker (på størrelse med sandkage) og anret dem på en tallerken. Sæt smør ved siden af, så man selv kan komme smør på kagen. Den lune kage vil smelte smørret, så lav evt. halve stykker.
- Ølkagen er bedst hvis den spises indenfor 3 dage, men det er en kage med forholdsvis lang holdbarhed, hvis den opbevares korrekt i en tætsluttet brødkasse.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Hvis du vil eksperimentere med ølkage, vil det måske være oplagt, at tilsætte lidt lakridspulver i kagen.
❓ FAQ
Ja
Ølkage kan holde sig i ca. 3 dage i brødskabet.
Ca. 3 måneder.
Opskrift med noter
Ølkage med mørk øl
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader. Tag en skål og kom alle tørre ingredienser i og bland det godt sammen. Riv ingefær og knus det i en morter. Nu kan du komme øl og ingefær i skålen under omrøring.
- Når dejen er ensartet hælder du den op i en sandkageform der er beklædt med bagepapir, eller smurt med smør. Bank form i bordet så evt. lufthuller fjernes.
- Sæt ølkagen midt ind i ovnen og bag den ved almindelig varme i ca. 50 minutter eller indtil ølkagen er gennembagt. Stik en strikkepind midt ind i kagen, hænger der dej ved, er kagen ikke gennembagt.
- Bank kagen ud af sandkageform og sæt den til afkøling på en bagerist.
Servering
- Skær 2 cm tykke stykker (på størrelse med sandkage) og anret dem på en tallerken. Sæt smør ved siden af, så man selv kan komme smør på kagen. Den lune kage vil smelte smørret, så lav evt. halve stykker.
- Ølkagen er bedst hvis den spises indenfor 3 dage, men det er en kage med forholdsvis lang holdbarhed, hvis den opbevares korrekt i en tætsluttet brødkasse.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer