Her får du en ny nem opskrift på peanut cookies der er let at arbejde med. Brug grov crunchy peanutbutter i peanutbutter cookies uden chokolade, da det giver en god konsistens, med de små stykker peanuts i cookies, men kan du ikke få det, er den fine peanutbutter også brugbar. Disse cookies er store og tykke og har en dejlig krydret smag. Du kan evt. lave dobbelt portion og komme den ene dej i køleskabet og tage den ud og lave cookies to dage efter. Prøv også peanutbuttercookies med chokolade
Gå til
Chokolade
Hvis du fortryder og vil have chokolade i alligevel, hakker du bare lidt mørk chokolade groft og komme det i dejen. Alternativt, smelter du mørk chokolade over vandbad og dypper bunden i chokoladen og sætter dem til tørring på bagepapir.
Opskrift med noter
Peanutbutter Cookies uden chokolade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 275 gram Hvedemel
- 175 gram Smør (blødt)
- 100 gram Rørsukker
- 100 gram Brun farin
- 100 gram Peanutbutter (gerne crunchy)
- 100 gram Peanuts (saltede )
- 2 stk. Æg
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Bagepulver
Sådan gør du
- Først blander du smør, sukker og farin sammen i en skål.
- Derefter røres æg og peanutbutter i blandingen.
- Tag en anden skål og bland mel og bagepulver sammen og hæld den i blandingen og rør det hele godt sammen. Hvis du ønsker der skal chokolade i dejen, kommer du groft hakket chokolade i nu.
- Hak peanuts lidt groft.
- Form dejen til 12 kugler som trykkes lidt flade og sæt dem på en smurt bageplade. (Eller brug bagepapir).
- Drys peanuts over og pres dem lidt ned.
- Forvarm ovnen til 190 grader og bag peanut cookies i ca. 12 minutter eller indtil de er gyldne.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
Noter
- Cookies skal kommes i kagedåse når de er afkølet, så de kan holde sig sprøde.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 12 min. Samlet tid er ca. 22 min. Opskrift giver 16 cookies.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 275 gram Hvedemel
- 175 gram Smør blødt
- 100 gram Rørsukker
- 100 gram Brun farin
- 100 gram Peanutbutter gerne crunchy
- 100 gram Peanuts saltede
- 2 stk. Æg
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk. Bagepulver
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først blander du smør, sukker og farin sammen i en skål.
- Derefter røres æg og peanutbutter i blandingen.
- Tag en anden skål og bland mel og bagepulver sammen og hæld den i blandingen og rør det hele godt sammen. Hvis du ønsker der skal chokolade i dejen, kommer du groft hakket chokolade i nu.
- Hak peanuts lidt groft.
- Form dejen til 12 kugler som trykkes lidt flade og sæt dem på en smurt bageplade. (Eller brug bagepapir).
- Drys peanuts over og pres dem lidt ned.
- Forvarm ovnen til 190 grader og bag peanut cookies i ca. 12 minutter eller indtil de er gyldne.
- Sættes til afkøling på en bagerist.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Cookies skal kommes i kagedåse når de er afkølet, så de kan holde sig sprøde.
❓ FAQ
Det er en sød cookie der har en pikant eftersmag af peanuts og brændt farin.
Cookies skal kommes i kagedåse når de er afkølet.
De kan holde sig sprøde i ca. en uge, ved korrekt opbevaring i kagedåse.
Kommentarer
Ingen kommentarer