Her får du billig aftensmad, og især hvis du allerede har kyllingefilet i køleskabet. Kylling i marinade med ris laves af få ingredienser, som du måske allerede har i huset.
Retten består af sprødstegt kylling, som har masser af smag, da kyllingekødet har ligget i en lækker marinade.
Ris og grøntsager samt lidt grøntsagssauce. Husk, at kødet skal ligge i marinade i mindst 1 time, så marinaden kan afgive smag til kødet.
Du kan bruge de fleste grøntsager til denne ret, så kig grøntsagsskuffen igennem og brug det hele, hvis grøntsagerne ikke fejler noget.
Prøv også tabbouleh salat med kylling
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Kød
- 800 g kylling (marineret )
Marinade
- 5 cm ingefær (frisk)
- 4 spsk. sojasauce
- 2 spsk. sesamolie
- 1 tsk. chili (knust)
- 1 spsk. tomatketchup
- 1 tsk. farin (brun)
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 tsk. salt og knivspids peber
🥗Tilbehør
- 4 dl ris
Stegte grøntsager
- 3 stk. porrer
- 2 stk. løg
- 350 g majs (på dåse)
- 2 spsk. smør (til stegning)
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk. salt og knivspids peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær kyllingefileterne i tern og kom dem i en skål
- Tag en ny skål. Skræl og riv ingefæren, og rør den sammen med soja, farin sesamolie, knust chili, ketchup, salt og peber.
- Vend kyllingekødet rundt i marinaden, og lad det trække i mindst 60 minutter.
🥗Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på posen.
Marineret kylling
- Kom olie på en stegepande. Steg kødet gyldent og sprødt og til det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Læg kødet på en tallerken, og tør panden af for fedt.
Stegte grøntsager
- Klargør grøntsagerne. Porerne remses grundigt for jord. Fjern de yderste grønne blade. Skær porerne i tynde skiver. Pil og skær løg i ringe
- Hæld majs fra dåse i en sigte og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af.
- Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.
- Porrer og majs steges i smør på panden i ca. 3 minutter, eller til porrer er møre. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt grøntsagssauce og lad det simre i ca. 1 minut.
🍽Servering
- Anret risene på 4 tallerkner, fordel kødet over og derefter de stegte grøntsager. Til sidst hældes grøntsagsbouillon over. Pynt med hakket persille, og servér straks.
Opskrift med noter
Kylling i marinade med ris og porrer
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Kød
- 800 g kylling (marineret )
Marinade
- 5 cm ingefær (frisk)
- 4 spsk. sojasauce
- 2 spsk. sesamolie
- 1 tsk. chili (knust)
- 1 spsk. tomatketchup
- 1 tsk. farin (brun)
- 2 spsk. olivenolie (til stegning)
- 1 tsk. salt og knivspids peber
Tilbehør
- 4 dl ris
Stegte grøntsager
- 3 stk. porrer
- 2 stk. løg
- 350 g majs (på dåse)
- 2 spsk. smør (til stegning)
- ½ stk. citron (saften)
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk. salt og knivspids peber
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du
- Skær kyllingefileterne i tern og kom dem i en skål
- Tag en ny skål. Skræl og riv ingefæren, og rør den sammen med soja, farin sesamolie, knust chili, ketchup, salt og peber.
- Vend kyllingekødet rundt i marinaden, og lad det trække i mindst 60 minutter.
Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på posen.
Marineret kylling
- Kom olie på en stegepande. Steg kødet gyldent og sprødt og til det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Læg kødet på en tallerken, og tør panden af for fedt.
Stegte grøntsager
- Klargør grøntsagerne. Porerne remses grundigt for jord. Fjern de yderste grønne blade. Skær porerne i tynde skiver. Pil og skær løg i ringe
- Hæld majs fra dåse i en sigte og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af.
- Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.
- Porrer og majs steges i smør på panden i ca. 3 minutter, eller til porrer er møre. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det simre i ca. 1 minut. Smag til med citronsaft, salt og peber
Servering
- Anret risene på 4 tallerkner, fordel kødet over og derefter de stegte grøntsager. Til sidst hældes grøntsagssauce over. Pynt med hakket persille, og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan tilsætte mere grøntsagsbouillon, hvis du ønsker mere sauce
- Du kan tilsætte flere grøntsager eller udskifte grøntsager
- Fennikel og blomkål er meget velegnet til, at tilsætte de stegte grøntsager
❓ FAQ
Ja, fennikel, rosenkål, blomkål eller broccoli er meget velegnede.
Ja, du kan bruge de fleste grøntsager, så hvis du har rester af grøntsager, kan de bruges
Kommentarer
Ingen kommentarer