• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Chicken tikka masala

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Chicken tikka masala med ris

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Denne smagsfulde opskrift, som giver en lækker cremet sauce og en pikant krydret Chicken tikka masala, får du ikke bedre på en indisk restaurant. Saftige kyllingestykker i en dejlig krydret sauce, gør denne Chicken Tikka Masala opskrift til en af ​​de bedste, du vil prøve. Hvis du vil gøre lidt ekstra, kan du laves vores naanbrød og servere til.

    Prøv også Gordon Ramsay Tikka masala

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Chicken tikka masala med ris

    Chicken tikka masala

    Dejlig ny idérig opskrift på Chicken tikka masala
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 25 min
    Køletid 1 t
    Samlet tid 1 t 35 min
    Ret Hovedret
    Køkken Indisk
    Antal 4 personer
    Kalorier 32 %

    Ingredienser
      

    Kyllingemarinade

    • 800 g kyllingebryst (eller filet)
    • 2 dl græsk yoghurt
    • 4 fed hvidløg (finthakket)
    • 1 spsk. ingefær (fint revet/hakket)
    • 2 tsk. garam masala
    • 1 tsk. stødt gurkemeje
    • 1 tsk. chili
    • 1 tsk. spidskommen (stødt )
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Chicken tikka masala sauce

    • 2 stk. løg (finthakket)
    • 2 spsk. smør
    • 4 fed hvidløg (finthakket)
    • 1 spsk. ingefær (fint revet/hakket)
    • 1½ tsk. garam masala
    • 1 tsk. spidskommen
    • 1 tsk gurkemeje (stødt )
    • 1 tsk. koriander
    • 400 g tomatpuré ( tomatsauce)
    • 1 tsk. chili (evt. chiliflager)
    • 2 dl. piskefløde (kan erstattes af mælk)
    • 1 spsk. Farin (brun)
    • 3 dl vand
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
    • 2 spsk olivenolie (stegning)

    Tilbehør

    • 1 stk. Naanbrød

    Pynt

    • 1 spsk. koriander (frisk)

    Sådan gør du
     

    Marinade

    • Skær kyllingefilet ud i pæne stykker og kom dem i en skål.
    • Kom alle ingredienser til marinaden i skålen med kylling og rør og vend det hele godt sammen. Sæt film over skålen og sæt den i køleskabet. Her skal det marinere i mindst 2 timer eller gerne til næste dag.
    • Tag en stor gryde, tilsæt lidt olivenolie og svits kyllingestykkerne til de har fået lidt farve.
    • Tilsæt nu en klat smør og steg løgene i ca. 2 minutter eller indtil de er bløde. Tryk godt med paletkniv, da det hele godt kan hænge fast i bunden af gryden.
    • Tilsæt hakket hvidløg og revet ingefær og svits det med i 1 minut, eller indtil det dufter. Tilsæt garam masala, spidskommen, gurkemeje og koriander under omrøring i ca. 1 minut.
    • Tilsæt tomatpuré, chili, salt og friskkværnet peber under omrøring. Lad det simre i ca. 15 minutter, rør af og til, indtil saucen tykner.
    • Tilsæt fløde og farin under omrøring.
    • Tilsæt kyllingen og lad det varme i gryden i ca. 10 minutter, eller indtil kyllingen er varm, gennemstegt og saucen har fået en god konsistens. Tilsæt vand alt efter hvor tyk du ønsker saucen.

    Tilbehør

    • Kog risen som anvist på posen

    Servering

    • Kom Chicken tikka masala i en dyb tallerken eller skål. Pynt evt. med lidt frisk koriander og servér straks med varm naanbrød til.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 641kcal (32%) | Kulhydrater: 25g (8%) | Protein: 52g (104%) | Fedt: 38g (58%) | Mættet fedt: 17g (106%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 14g | Trans fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 12g (13%) | Vitamin A: 1529IU (31%) | Vitamin C: 23mg (28%) | Calcium: 158mg (16%) | Jern: 4mg (22%)
    Keyword Chicken tikka masala, garam masala, Tikka Masala med græsk yoghurt
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Kylling i tikka masala marinade
    Kyllingestykker i tikka masala marinade

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 1 time og 35 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    Kyllingemarinade

    • 800 g kyllingebryst eller filet
    • 2 dl græsk yoghurt
    • 4 fed hvidløg finthakket
    • 1 spsk. ingefær fint revet/hakket
    • 2 tsk. garam masala
    • 1 tsk. stødt gurkemeje
    • 1 tsk. chili
    • 1 tsk. spidskommen stødt
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Chicken tikka masala sauce

    • 2 stk. løg finthakket
    • 2 spsk. smør
    • 4 fed hvidløg finthakket
    • 1 spsk. ingefær fint revet/hakket
    • 1½ tsk. garam masala
    • 1 tsk. spidskommen
    • 1 tsk gurkemeje stødt
    • 1 tsk. koriander
    • 400 g tomatpuré tomatsauce
    • 1 tsk. chili evt. chiliflager
    • 2 dl. piskefløde kan erstattes af mælk
    • 1 spsk. Farin brun
    • 3 dl vand
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
    • 2 spsk olivenolie stegning

    🥗 Tilbehør

    • 1 stk. Naanbrød

     🍒Pynt

    • 1 spsk. koriander frisk

    🔪 Sådan gør du

    Marinade

    1. Skær kyllingefilet ud i pæne stykker og kom dem i en skål.
    2. Kom alle ingredienser til marinaden i skålen med kylling og rør og vend det hele godt sammen. Sæt film over skålen og sæt den i køleskabet. Her skal det marinere i mindst 2 timer eller gerne til næste dag.
    3. Tag en stor gryde, tilsæt lidt olivenolie og svits kyllingestykkerne til de har fået lidt farve.
    4. Tilsæt nu en klat smør og steg løgene i ca. 2 minutter eller indtil de er bløde. Tryk godt med paletkniv, da det hele godt kan hænge fast i bunden af gryden.
    5. Tilsæt hakket hvidløg og revet ingefær og svits det med i 1 minut, eller indtil det dufter. Tilsæt garam masala, spidskommen, gurkemeje og koriander under omrøring i ca. 1 minut.
    6. Tilsæt tomatpuré, chili, salt og friskkværnet peber under omrøring. Lad det simre i ca. 15 minutter, rør af og til, indtil saucen tykner.
    7. Tilsæt fløde og farin under omrøring.
    8. Tilsæt kyllingen og lad det varme i gryden i ca. 10 minutter, eller indtil kyllingen er varm, gennemstegt og saucen har fået en god konsistens. Tilsæt vand alt efter hvor tyk du ønsker saucen.

    🥗 Tilbehør

    • Kog risen som anvist på posen

    🍽 Servering

    1. Kom Chicken tikka masala i en dyb tallerken eller skål.
    2. Pynt evt. med lidt frisk koriander og servér straks med varm naanbrød til.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Koriander kræver tilvænning at spise. De fleste skal lige smage koriander nogle gange inden de vender sig til smagen. Brug den derfor sparsomt i begyndelsen.
    • Fløde kan erstattes af kokosmælk

    ❓ FAQ

    Kan man servere andet end ris til chicken masala ?

    Ja, fettuccine er også meget velegnet.

    Chicken tikka masala med krydret sauce
    Chicken tikka masala med krydret sauce
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Shepherds Pie med kartoffelmos
    Laks på grøntsagsbund »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Billig mad, Hovedretter, Kylling og andet fjerkræ Tags: Brun farin, chili, Farin, Garam Masala, Græsk yoghurt, Gurkemeje, hvidløg, Ingefær, koriander, kylling, løg, spidskommen, tomatpuré, yoghurt

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind