Denne smagsfulde opskrift, som giver en lรฆkker cremet sauce og en pikant krydret Chicken tikka masala, fรฅr du ikke bedre pรฅ en indisk restaurant. Saftige kyllingestykker i en dejlig krydret sauce, gรธr denne Chicken Tikka Masala opskrift til en af โโde bedste, du vil prรธve. Hvis du vil gรธre lidt ekstra, kan du laves vores naanbrรธd og servere til.
Prรธv ogsรฅ Gordon Ramsay Tikka masala
Indhold i opskrift - Hop til:
๐ Komplet opskrift med noter

Chicken tikka masala
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Kyllingemarinade
- 800 g kyllingebryst (eller filet)
- 2 dl grรฆsk yoghurt
- 4 fed hvidlรธg (finthakket)
- 1 spsk. ingefรฆr (fint revet/hakket)
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. stรธdt gurkemeje
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. spidskommen (stรธdt )
- 1 tsk. salt og lidt friskkvรฆrnet peber
Chicken tikka masala sauce
- 2 stk. lรธg (finthakket)
- 2 spsk. smรธr
- 4 fed hvidlรธg (finthakket)
- 1 spsk. ingefรฆr (fint revet/hakket)
- 1ยฝ tsk. garam masala
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk gurkemeje (stรธdt )
- 1 tsk. koriander
- 400 g tomatpurรฉ ( tomatsauce)
- 1 tsk. chili (evt. chiliflager)
- 2 dl. piskeflรธde (kan erstattes af mรฆlk)
- 1 spsk. Farin (brun)
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt og lidt friskkvรฆrnet peber
- 2 spsk olivenolie (stegning)
Tilbehรธr
- 1 stk. Naanbrรธd
Pynt
- 1 spsk. koriander (frisk)
Sรฅdan gรธr du
Marinade
- Skรฆr kyllingefilet ud i pรฆne stykker og kom dem i en skรฅl.
- Kom alle ingredienser til marinaden i skรฅlen med kylling og rรธr og vend det hele godt sammen. Sรฆt film over skรฅlen og sรฆt den i kรธleskabet. Her skal det marinere i mindst 2 timer eller gerne til nรฆste dag.
- Tag en stor gryde, tilsรฆt lidt olivenolie og svits kyllingestykkerne til de har fรฅet lidt farve.
- Tilsรฆt nu en klat smรธr og steg lรธgene i ca. 2 minutter eller indtil de er blรธde. Tryk godt med paletkniv, da det hele godt kan hรฆnge fast i bunden af gryden.
- Tilsรฆt hakket hvidlรธg og revet ingefรฆr og svits det med i 1 minut, eller indtil det dufter. Tilsรฆt garam masala, spidskommen, gurkemeje og koriander under omrรธring i ca. 1 minut.
- Tilsรฆt tomatpurรฉ, chili, salt og friskkvรฆrnet peber under omrรธring.ย Lad det simre i ca. 15 minutter, rรธr af og til, indtil saucen tykner.
- Tilsรฆt flรธde og farin under omrรธring.
- Tilsรฆt kyllingen og lad det varme i gryden i ca. 10 minutter, eller indtil kyllingen er varm, gennemstegt og saucen har fรฅet en god konsistens.ย Tilsรฆt vand alt efter hvor tyk du รธnsker saucen.
Tilbehรธr
- Kog risen som anvist pรฅ posen
Servering
- Kom Chicken tikka masala i en dyb tallerken eller skรฅl. Pynt evt. med lidt frisk koriander og servรฉr straks med varm naanbrรธd til.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 1 time og 35 min. Opskrift til 4 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Kyllingemarinade
- 800 g kyllingebryst eller filet
- 2 dl grรฆsk yoghurt
- 4 fed hvidlรธg finthakket
- 1 spsk. ingefรฆr fint revet/hakket
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. stรธdt gurkemeje
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. spidskommen stรธdt
- 1 tsk. salt og lidt friskkvรฆrnet peber
Chicken tikka masala sauce
- 2 stk. lรธg finthakket
- 2 spsk. smรธr
- 4 fed hvidlรธg finthakket
- 1 spsk. ingefรฆr fint revet/hakket
- 1ยฝ tsk. garam masala
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk gurkemeje stรธdt
- 1 tsk. koriander
- 400 g tomatpurรฉ tomatsauce
- 1 tsk. chili evt. chiliflager
- 2 dl. piskeflรธde kan erstattes af mรฆlk
- 1 spsk. Farin brun
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt og lidt friskkvรฆrnet peber
- 2 spsk olivenolie stegning
๐ฅTilbehรธr
- 1 stk. Naanbrรธd
๐ฅฌPynt
- 1 spsk. koriander frisk
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Marinade
- Skรฆr kyllingefilet ud i pรฆne stykker og kom dem i en skรฅl.
- Kom alle ingredienser til marinaden i skรฅlen med kylling og rรธr og vend det hele godt sammen. Sรฆt film over skรฅlen og sรฆt den i kรธleskabet. Her skal det marinere i mindst 2 timer eller gerne til nรฆste dag.
- Tag en stor gryde, tilsรฆt lidt olivenolie og svits kyllingestykkerne til de har fรฅet lidt farve.
- Tilsรฆt nu en klat smรธr og steg lรธgene i ca. 2 minutter eller indtil de er blรธde. Tryk godt med paletkniv, da det hele godt kan hรฆnge fast i bunden af gryden.
- Tilsรฆt hakket hvidlรธg og revet ingefรฆr og svits det med i 1 minut, eller indtil det dufter. Tilsรฆt garam masala, spidskommen, gurkemeje og koriander under omrรธring i ca. 1 minut.
- Tilsรฆt tomatpurรฉ, chili, salt og friskkvรฆrnet peber under omrรธring.ย Lad det simre i ca. 15 minutter, rรธr af og til, indtil saucen tykner.
- Tilsรฆt flรธde og farin under omrรธring.
- Tilsรฆt kyllingen og lad det varme i gryden i ca. 10 minutter, eller indtil kyllingen er varm, gennemstegt og saucen har fรฅet en god konsistens.ย Tilsรฆt vand alt efter hvor tyk du รธnsker saucen.
๐ฅTilbehรธr
- Kog risen som anvist pรฅ posen
๐ฝServering
- Kom Chicken tikka masala i en dyb tallerken eller skรฅl.
- Pynt evt. med lidt frisk koriander og servรฉr straks med varm naanbrรธd til.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Koriander krรฆver tilvรฆnning at spise. De fleste skal lige smage koriander nogle gange inden de vender sig til smagen. Brug den derfor sparsomt i begyndelsen.
- Flรธde kan erstattes af kokosmรฆlk
โ FAQ
Ja, fettuccine er ogsรฅ meget velegnet.


















Kommentarer
Ingen kommentarer